zawid Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, czy ktoś spotkał się z takim problemem? Mogę odbierać/wysyłać sms, internet 4g działa bez problemów, natomiast nie mogę odbierać ani wykonywać połączeń. MI NOTE LTE wersja MIUI 5.9.10 (rozwojowa) Siła sygnału -115 dBm 27 asu sieć Virgin mobile Karta Sim preferowana dla: połączenia - nieustawione Internet - play (preferowany typ sieci 4g LTE) Przy ustawieniu preferowanej sieci na - tylko sieci 2G, pokazuje brak sieci Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez zawid
Acid Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Pierwsze co to robisz reset do ustawień fabrycznych. Najlepiej w ogóle przejść na Androida 6 robiąc MiFlash z najnowszym romem fastboot. Wysłano z MiNote
zawid Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Zaktualizowałem do 6.3.17 i bez zmian, sieć działa jedynie przy ustawieniu preferowanej sieci 4g ale sygnał jest słaby ok -110dBm Przy 2g lub 3g - brak sieci -Wgrane najnowse MIUI Polska. -Sprawdzone w trasie - Tarnowskie Góry - Katowice - momentami siła wzrosła do -80 i 40 asu wtedy połączenia były możliwe, przy -100 dBm i 40 asu także ale kiedy asu spadło do około 35, przy -105dBm (w budynku) połączenia znowu nie działają. Z dziwnych zachowań, np. w ustawieniach kart sim, wyłączyła mi się karta dla połączeń (nie ustawiono) i zostało tylko dla internetu. W ustawieniach sim pokazuje mi, że nie mam ustawionej kart dla połączeń a w informacji o telefonie, status telefonu > sim pokazuje mi zasięg dla obu kart --- Usunąłem swoją kartę Virgin (micro-sim) i wsadziłem służbową t-mobile. W ustawieniach Karty sim i sieci> ustawienia karty> Ustawienia domyślne - Połączenia - brak - Internet - t-mobile Na karcie ustawiłem preferowane 2G Siła sygnału dalej bardzo słaba (poniżej -100) ale mogę dzwonić Przy ustawieniu preferowane LTE też mogę się łączyć z karty t-mobile (nano-sim) Karta z virgin wsadzona do lumii działa bez zarzutów Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez zawid
Rekomendowane odpowiedzi