Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć,

próbuję zainstalować polski ROM na Mi4S i utknąłem z TWRP /:

próbowałem różnych instrukcji i sposobów, ale głównie z https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/. problem polega na tym, że pomimo komunikatów że image TWRP został prawidłowo skopiowany - nie działa. po restarcie do recovery cały czas jest defaultowy ekran xiaomi. jedyny sposób jaki znalazłem, to bezpośredni boot z image przez fastboot boot recovery.img . faktycznie wstaje to TWRP ale... tu pojawia się kolejny problem - nie działa swipe! żeby co kolwiek zrobić jest 'swipe to ...' ale nie ma samego przycisku swipe i nie ma jak tego wykonać. ale w całej reszcie interfejsu dotyk działa,  więc nie wiem o co c'mon .

kilka innych detali:

- w linku do TWRP nie ma napisane który ściągnąć. dla Mi4S to jest wersja aqua. w tym nie działa swipe.

- polska wersja [https miuipolska.pl/forum/topic/9704-twrp-30-z-językiem-pl/] -> tu dziala wipe... ale z kolei nie potrafi podmountować partycji systemowej

- polecenia adb nie działają - nie znajduje urządzenia. ale jak chcę zainstalować sterowniki ADB to dostaję informację, że są zainstalowane...

czy ktoś już instalował? pomocy!

eN

Opublikowano

c'mon... jasne, że odblokowany (:

udało  mi  się znaleźć działający TWRP... na francuskim forum

nadal jednak TWRP nie działa jako standardowy recovery.

PS. w polskim ROMie uszkodzony jest wygaszacz -  nie w ogóle opcji wyboru kategorii.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

po jakimś czasie, z niewyjaśnionych przyczyn, zaczął działać prawidłow. korzystam z tego francuskiego, bo żaden inny mi nie chciał zahulać [nie działa swipe].

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poszło po wielkich przygodach.

Najlepiej od razu instalować TWRP podane przez nExoR. TWRP z poradnika instaluje TWRP... po chińsku, które nie działa (nie potrafiło zainstalować ROMu).

Teraz udało mi się dopiero wgrać system. Pierwsze bootowanie trwa naprawdę długo, aż się bałem, że mam bootloopa.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

BTW - używałem TWRP z poradnika (TWRP_aqua_v8.zip) i wszystko działa pięknie. Nawet jest język polski.

Edytowane przez Szuja
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...