TadzikMen Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Witam, mój problem jest następujący: mam obie karty sim z Virgin mobile, a te korzystają z nadajników Play'a. Jeśli dam automatyczne łączenie z siecią, wyszukuje mi nadajników T-mobile. Tak samo zresztą jeśli dam ustawienie ręczne, a pech będzie chciał, że wyjdę z zasięgu Play'a 4G nawet na moment. Od razu wtedy mi się łączy z t-mobile, zamiast z 3G od Play'a. Jest jakaś opcja, by wyszukiwało mi wpierw nadajniki play'a a potem całej reszty ?
szczuru Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 3 godziny temu, TadzikMen napisał: Witam, mój problem jest następujący: mam obie karty sim z Virgin mobile, a te korzystają z nadajników Play'a. Jeśli dam automatyczne łączenie z siecią, wyszukuje mi nadajników T-mobile. Tak samo zresztą jeśli dam ustawienie ręczne, a pech będzie chciał, że wyjdę z zasięgu Play'a 4G nawet na moment. Od razu wtedy mi się łączy z t-mobile, zamiast z 3G od Play'a. Jest jakaś opcja, by wyszukiwało mi wpierw nadajniki play'a a potem całej reszty ? Virgin to podsieć Playa, więc działa na tych samych nadajnikach co Play (czyli wszystkich ). Widocznie w miejscu, w którym się znajdujesz masz lepszy zasięg T-Mobile niż Playa. To jest normalne zachowanie w Playu, więc się nie martw. Możesz próbować ręcznie wyszukać sieci i ustawić na sztywno Playa ale wtedy w miejscach, w których Play ma słaby zasięg i teraz telefon przełącza się na T-Mobile będziesz po takim zabiegu miał słaby zasięg.
TadzikMen Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 może być słaby, ważne żeby cały czas na nadajnikach play'a. Jak wymusić, by jak była możliwość to tylko z ich korzystać ? Bo na poprzednim telefonie z tym nie miałem żadnych problemów, a tu cały czas na roaming się przełącza i potem kilka minut czekać, by ręcznie przełączyć
szczuru Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Spróbuj w "Operatorach sieci" wyłączyć opcję "wybierz automatycznie" i na stałe wybrać Playa + wyłączyć kompletnie roaming danych.
Rekomendowane odpowiedzi