Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem jest następujący: mam obie karty sim z Virgin mobile, a te korzystają z nadajników Play'a. Jeśli dam automatyczne łączenie z siecią, wyszukuje mi nadajników T-mobile. Tak samo zresztą jeśli dam ustawienie ręczne, a pech będzie chciał, że wyjdę z zasięgu Play'a 4G nawet na moment. Od razu wtedy mi się łączy z t-mobile, zamiast z 3G od Play'a. Jest jakaś opcja, by wyszukiwało mi wpierw nadajniki play'a a potem całej reszty ?

Opublikowano
3 godziny temu, TadzikMen napisał:

Witam, mój problem jest następujący: mam obie karty sim z Virgin mobile, a te korzystają z nadajników Play'a. Jeśli dam automatyczne łączenie z siecią, wyszukuje mi nadajników T-mobile. Tak samo zresztą jeśli dam ustawienie ręczne, a pech będzie chciał, że wyjdę z zasięgu Play'a 4G nawet na moment. Od razu wtedy mi się łączy z t-mobile, zamiast z 3G od Play'a. Jest jakaś opcja, by wyszukiwało mi wpierw nadajniki play'a a potem całej reszty ?

Virgin to podsieć Playa, więc działa na tych samych nadajnikach co Play (czyli wszystkich :P ). Widocznie w miejscu, w którym się znajdujesz masz lepszy zasięg T-Mobile niż Playa. To jest normalne zachowanie w Playu, więc się nie martw. Możesz próbować ręcznie wyszukać sieci i ustawić na sztywno Playa ale wtedy w miejscach, w których Play ma słaby zasięg i teraz telefon przełącza się na T-Mobile będziesz po takim zabiegu miał słaby zasięg.

Opublikowano

może być słaby, ważne żeby cały czas na nadajnikach play'a. Jak wymusić, by jak była możliwość to tylko z ich korzystać ? Bo na poprzednim telefonie z tym nie miałem żadnych problemów, a tu cały czas na roaming się przełącza i potem kilka minut czekać, by ręcznie przełączyć

Opublikowano

Spróbuj w "Operatorach sieci" wyłączyć opcję "wybierz automatycznie" i na stałe wybrać Playa + wyłączyć kompletnie roaming danych.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...