ariels Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Czy jest gdzieś wersja polskiego miui z rozszerzeniem .tgz a nie .zip? Ewentualnie czy konwersja jest możliwa? Popsułem sobie telefonik zbyt bystrą zabawą i nie jestem w stanie zainstalować recovery, któy pozwoli mi na wgranie innego miui niż podpisane przez firmę Miui. Chyba wywaliłem partycje recovery i nie mogę zainstalować twrp. Instalując poprzez Flashify lub inne programy takie jak TWRP Manager informuje mnie, że nie znaleziono partycji recovery Obecnie widzę tylko możliwość zainstalowania systemu poprzez fastboot, chyba, zę macie inny pomysł. Jeżeli macie radę to będę wdzięczny za wskazówki. Uwaga, jestem początkujacym potrzebuj i w miarę łopatologicznie przekazania rady.
szczuru Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Wgraj chiński przez fastboot i na niego wrzuć twrp i MIUIPolska.
ariels Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Udaje się wgrać chinski dev przez fastboota. Początkowo znalazłem wersje jakąś najnowszą, zainstalowałem aplikacje flashify, i chciałem wrzucić twrp, aby nastepnie zainstalować MIUIPolska, ale na etapie wrzucania twrp krzyczy mi że nie może znaleźć partycji recovery. Wspominałem o tym w tym poście Podrzuciłeś mi link i podobno można postawić partycje recovery jednak nie bardzo umiem. Edytowane 29 Marca 2016 przez ariels
szczuru Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 A po wrzuceniu chińskiego romu jesteś w stanie odpalić stockowe recovery (to oryginalne od Xiaomi)?
ariels Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Powiem szczerze, że nie pamiętam czy gdy miałem pusty telefon to sprawdziłem i w pamięci nie miałem żadnego .ZIPa czy w ogóle się nie dało z chwili. Teraz mam zainstalowane chińskie. Jeżeli powiesz mi jak wyrzucić chiński rom to będę usunę i sprawdzę, zawsze fastbootem mogę wgrać nowe. Zwłaszcza, żę ten rom jest zepsuty bo co chwille mi wali komunikatami takimi jak w załączniku i przez to prawie nic nie da się zrobić. Pomaga tylko jak wgrywam jakieś nowsze oprogramowanie fastbootem. I co chwile podobny komunikat, ale tyczący innych aplikacji O ile dobrze rozumiem to z poziomu tego standardowego recovery można zainstalować MIUI z pliku, ale tylko to, które ma jakiś podpis cyfrowy od MIUI. Tak? Może da się dograć jakiegoś recovery do wersji fastboot pliku a MIUI? Edytowane 29 Marca 2016 przez ariels
szczuru Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 9 godzin temu, ariels napisał: Powiem szczerze, że nie pamiętam czy gdy miałem pusty telefon to sprawdziłem i w pamięci nie miałem żadnego .ZIPa czy w ogóle się nie dało z chwili. Teraz mam zainstalowane chińskie. Jeżeli powiesz mi jak wyrzucić chiński rom to będę usunę i sprawdzę, zawsze fastbootem mogę wgrać nowe. Zwłaszcza, żę ten rom jest zepsuty bo co chwille mi wali komunikatami takimi jak w załączniku i przez to prawie nic nie da się zrobić. Pomaga tylko jak wgrywam jakieś nowsze oprogramowanie fastbootem. I co chwile podobny komunikat, ale tyczący innych aplikacji O ile dobrze rozumiem to z poziomu tego standardowego recovery można zainstalować MIUI z pliku, ale tylko to, które ma jakiś podpis cyfrowy od MIUI. Tak? Może da się dograć jakiegoś recovery do wersji fastboot pliku a MIUI? A mając ten rom uruchomiony jesteś w stanie wejść do recovery z poziomu aplikacji Aktualizacje? (o ile taka jest w tym romie).
ariels Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 Jezeli mowisz o standardowej aktualizacji to oczywiście, zwykła aktualizacja działa bez problemu. Tutaj akurat te błędy wyskakują co chwile ale czasami jestem w stanie gdzieś kliknąć. Polski rom .zip widzę gdy wejde poprzez aktualizację jednak. Uruchamiam ją i wyłącza mi telefon, uruchamia się recovery i krzyczy ze nie moge zainstalować tego pliku zip. Aktualizuj z komputera to samo. Wykrywa ale nie daje instalować.
szczuru Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) 5 minut temu, ariels napisał: (...)Uruchamiam ją i wyłącza mi telefon, uruchamia się recovery i krzyczy ze nie moge zainstalować tego pliku zip. Aktualizuj z komputera to samo. Wykrywa ale nie daje instalować. Czyli standardowe recovery od Xiaomi wstaje? I nadal mimo tego, jak odpalisz telefon w fastboot to nie jesteś w stanie wgrać TWRP przez fastboot flash recovery twrp.img? Fastboot w ogóle widzi Ci telefon? (fastboot devices). Edytowane 29 Marca 2016 przez szczuru
ariels Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 Łoooo, twrp przez fastboot nie wgrywałem, nawet nie wiedziałem że tak można. Wgrywałem tylko cały system z rozszerzeniem .tgz
szczuru Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Ściągnij ostatni dev Dla Redmi Note 2 (xiaomi.eu_multi_hermes_6.3.24_v7-5.0.zip - leży w downloadzie), otwórz go zipem i wyciągnij plik twrp.img z katalogu recovery i wrzuć do katalogu na pc, gdzie masz fastboot. Odpal fastboota w telefonie, połącz z pc i zobacz czy jest połączenie poleceniem: fastboot devices Jeśli jest to wgraj twrp poleceniem: fastboot flash recovery twrp.img Jak wszystko pójdzie dobrze i to zresetuj tel (fastboot reboot), odpal twrp i wrzuć ten ściągnięty rom (xiaomi.eu_multi_hermes_6.3.24_v7-5.0.zip). Edytowane 29 Marca 2016 przez szczuru
d3tr0 Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 możesz też użyć ADB tu masz paczkę : https://mega.nz/#!6xAAGIRQ!8yJM0rnfVyB2-s5cOPBbK-YWWOAUNgjOncuJc9aJzSU Uruchom telefon w fastboot, pobraną paczkę rozpakuj na komputerze i zainstaluj z niej Universal Adb Drivers gdzieś tam jest w folderze. Podłącz kabel, sterowniki jak robiłeś miflash pewnie będą a jak nie to dogra sobie sam. Przejdz do folderu adb-tools gdzie masz plik recovery,img i kliknij gdzieś pod nim (shift+prawy myszki) i Otworz wiersz polecenia tutaj. Teraz już tylko wklep tą komendę : fastboot flash recovery recovery.img Jeśli wszystko będzie OKAY to masz zrobione, przytrzymaj 20sek power by zrestartował. Możesz zaoszczędzić sobie czasu jeśli przed wszystkim wgrasz plik romu do pamięci telefonu, kiedy zawibruje i będzie się restartował trzymaj cały czas klawisz Vol+ od razu wejdzie do TWRP gdzie zrobisz wipe cache, dalvik, system, data i zainstalujesz sobie na czysto rom. To ci zadziała jeśli rzeczywiście wgrałeś chińskiego dev przez fastboot.
ariels Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dziekuje Wam bardzo za rady. Udalo sie. Wykorzystałem sposób d3tr0.
d3tr0 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi