propleja Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 Witam zostałem posiadaczem redmi note 3 32 gb z polskim Miui jednak przy konfiguracji nie moge wybrac regionu Polska, do wyboru miliard emiratów zambiwi irakow wiec wybralem ukraine I tu chyba pojawia sie problem podczas uwierzytelniania aplikacji IKO otrzymuje komunikat blad uwierzytelniania moze byc to spowodowane regionem czy cos w tym stylu ten sam problem poajwia sie gdy chce zalozyc konto na xiaomi i go uwierzytelnic smsem, miał ktos taki problem jakas nakladka aktualizacja? Bede wdzieczny za pomoc
fredek Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 IKO robiło ostatnio aktualizację swojej apki (17.03), tak fajnie to zrobili, że na CM się nie uruchamia w ogóle po aktualizacji (ale uwierzytelnianianie apki działa, błąd jest później jak się chce uruchomić uwierzytelnioną apkę). Na MIUI Polska 6.3.17 i na miui z xiaomi.eu 6.3.24 działa bez problemu, nawet płatności NFC są możliwe. Przynajmniej tak jest na MI3. W tym RN3 nie masz czasem jakiegoś śmieciowego romu? Sprawdziłeś czy sms jest wysyłany do banku?
bremso Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 A u mnie na Redmi Note 3 jest z kolei tak że loguje się na swoje konto iko potem wysyła SMS i mam czekać na kontakt z banku i po godzinie wywala w aplikacji błąd ( nie FC) i tak w kółko. W ogóle nie mogę zaatakować apki a na moim poprzednim lg g4 wsio działało i na z2 i na wszystkim innym Wysłano z RN3
propleja Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Opublikowano 26 Marca 2016 1 godzinę temu, fredek napisał: IKO robiło ostatnio aktualizację swojej apki (17.03), tak fajnie to zrobili, że na CM się nie uruchamia w ogóle po aktualizacji (ale uwierzytelnianianie apki działa, błąd jest później jak się chce uruchomić uwierzytelnioną apkę). Na MIUI Polska 6.3.17 i na miui z xiaomi.eu 6.3.24 działa bez problemu, nawet płatności NFC są możliwe. Przynajmniej tak jest na MI3. W tym RN3 nie masz czasem jakiegoś śmieciowego romu? Sprawdziłeś czy sms jest wysyłany do banku? Nie wiem jaki mam rom szczerze nie bardzo sie bawie sie w aktualzacje i pierdoly fakt jesst taki ze ssciagam apke odpalam i przy wyslaniu smsa do banku zeby uwierzytelnic numer trwa do 20 minut po czym info ze trwalo to za dlugo i sproboj podobnie gdzie na S3 dzialalo bez problelmu, mam wersje miui 7,0,19,0,0
Nezumi Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 1 minutę temu, propleja napisał: Nie wiem jaki mam rom szczerze nie bardzo sie bawie sie w aktualzacje i pierdoly fakt jesst taki ze ssciagam apke odpalam i przy wyslaniu smsa do banku zeby uwierzytelnic numer trwa do 20 minut po czym info ze trwalo to za dlugo i sproboj podobnie gdzie na S3 dzialalo bez problelmu, mam wersje miui 7,0,19,0,0 Śmieciowe MIUI. Tyle w temacie. Aktualizacja do Xiaomi.eu powinna rozwiązać problem.
propleja Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Opublikowano 26 Marca 2016 Oki dzieki za odpowiedź według ciebie która wersja oprogramowania będzie najlepsza? Siadam i się uczę aktualizować to cos
Nezumi Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 Przed chwilą, propleja napisał: Oki dzieki za odpowiedź według ciebie która wersja oprogramowania będzie najlepsza? Siadam i się uczę aktualizować to cos Polecam poszperać w dziale Redmi Note 3->Dyskusja Ogólna, z tego co pamiętam jest tam temacik o aktualizacjach. Ja nie posiadam RN3, a sam lubię testować nowe aktu, więc zawsze siedzę na najnowszej . Pewnie jak zainstalujesz najnowszą to powinno być OK .
propleja Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Dnia 25.03.2016 o 14:35, Nezumi napisał: Polecam poszperać w dziale Redmi Note 3->Dyskusja Ogólna, z tego co pamiętam jest tam temacik o aktualizacjach. Ja nie posiadam RN3, a sam lubię testować nowe aktu, więc zawsze siedzę na najnowszej . Pewnie jak zainstalujesz najnowszą to powinno być OK . No i mam problem nie ma dev na moj redmi note jeszcze nie zabardzo wiem jak odblokowac bootloadre na wersji stable czy nie da sie tych smsmow naprawic jakos inaczej przegladam to forum i nikt takiego problemu nie mial...
Nezumi Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 9 minut temu, propleja napisał: No i mam problem nie ma dev na moj redmi note jeszcze nie zabardzo wiem jak odblokowac bootloadre na wersji stable czy nie da sie tych smsmow naprawic jakos inaczej przegladam to forum i nikt takiego problemu nie mial... W śmieciowym MIUI? Noped. Musisz mieć albo oficjalny global/china, albo xiaomi.eu/miuipl... Inaczej nie ma wyjścia 1
propleja Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2016 1 minutę temu, Nezumi napisał: W śmieciowym MIUI? Noped. Musisz mieć albo oficjalny global/china, albo xiaomi.eu/miuipl... Inaczej nie ma wyjścia no wlasnie to juz ustaliłem tylko chodzi o to ze musze wgrac wersje dev na zablokowany bootloader a ta wersja jeszcze nie wyszla i szukam juz jakiegokolwiek pomyslu ...
Nezumi Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 http://en.miui.com/download-301.html#438 Jest china dev i stable, ale nie pamiętam czy tam był eng... trzeba by było sprawdzić , w sumie i tak odblokować BL musisz na romie china z tego co pamiętam... 1
Rekomendowane odpowiedzi