Czarny Żółty Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 Witajcie. Regularnie ściągam aktualizacje MIUI Polska. Kiedyś po kolejnej zauważyłem, że telefon w okolicach słuchawki dosyć mocno się nagrzał. Po restarcie problem jakoś się załagodził, a następna aktualizacja sprawiła, że zniknął. Grzanie się wróciło razem z wersją bodajże 6.3.10. Liczyłem, że kolejne aktualizacje znów przyniosą poprawę ale tak nie było. Zauważyłem, że grzanie się jest prawdopodobnie związane z modułem WiFi. Kiedy jest włączony, temperatura ekranu i obudowy w okolicach słuchawki wzrasta czasem dość mocno. Czy ktoś miał coś podobnego albo jest mi w stanie pomóc? Życzę wszystkim zdrowych i wesołych Świąt.
Colo99 Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 2 godziny temu, Czarny Żółty napisał: Witajcie. Regularnie ściągam aktualizacje MIUI Polska. Kiedyś po kolejnej zauważyłem, że telefon w okolicach słuchawki dosyć mocno się nagrzał. Po restarcie problem jakoś się załagodził, a następna aktualizacja sprawiła, że zniknął. Grzanie się wróciło razem z wersją bodajże 6.3.10. Liczyłem, że kolejne aktualizacje znów przyniosą poprawę ale tak nie było. Zauważyłem, że grzanie się jest prawdopodobnie związane z modułem WiFi. Kiedy jest włączony, temperatura ekranu i obudowy w okolicach słuchawki wzrasta czasem dość mocno. Czy ktoś miał coś podobnego albo jest mi w stanie pomóc? Życzę wszystkim zdrowych i wesołych Świąt. Niestety taki jest urok Snapa 808 i raczej nic z tym nie da się zrobić, bo nie jest to wina software'u.
Czarny Żółty Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Opublikowano 28 Marca 2016 Aha, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
decorator12 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Ewentualnie bawić się w ustawienia kernela i obniżyć taktowania CPU... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
preston2009 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 i gpu. Jak ktoś dużo czyta to polecam przy kiepskich ROMach. Tylko trzeba pamiętać aby apkę np Kernel Adiutor dodać do autostartu i założyć "kłódkę" po zapisaniu ustawień. Oczywiście były takie wydania ROMu, które nie potrzebowały takich zabiegów.
Rekomendowane odpowiedzi