miki_ Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Zamierzam zakupić MI4S i chciałbym wiedzieć jak się używa dwóch kart SIM w jednym telefonie z MIUI... Chodzi mi o to: jeśli wysyłam sms'a to w którym momencie decyduję o tym z którego numeru/karty SIM ma być wysłany sms ? jeśli dzwonię do kogoś to w którym momencie dedycję o tym z którego numeru/karty SIM jest wykonywane połączenie? jeśli włączam transmisję danych to na której karcie to się włacza? jeśli ktoś do mnie dzwoni np.: na numer drugiej karty SIM i chcę odrzucić połączenie z szybkim sms'em to z której karty SIM ten sms się wyśle? Pozdrawiam Michał
0 mrosi Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 10 godzin temu, miki_ napisał: Zamierzam zakupić MI4S i chciałbym wiedzieć jak się używa dwóch kart SIM w jednym telefonie z MIUI... Ad. 1 - 3 - możesz to ustawić na sztywno - z jakiej kart mają być wykonywane połączenia głosowe, wideo, wysyłane sms/mms, z jakiej karty telefon ma korzystać w przypadku przesyłu danych. Ad. 4 - teoretycznie, z automatu sms powinien być wysłany z karty, na którą nastąpiło połączenie. Czy tak jest, nie sprawdzałem. We wcześniejszych wersjach MIUI znalazłem błąd w kwestii przesyłu danych. Jeśli "na sztywno" ustawiło się przesył danych dla karty SIM 2, a wysyłanie sms/mms dla karty SIM 2, telefon nie wiedział co zrobić w przypadku wysyłania mms. Tu też wykorzystuje się przesył danych i problem rodzi się kiedy ustawienia wysyłania sms i przesyłu danych są inne - wybrane są różne karty SIM dla tych ustawień. Tym bardziej, że jeśli ma się abonament Internetu bezprzewodowego, wysłanie mms z takiej karty wiąże się z kosmicznymi opłatami (nawet kilkanaście PLN za 1 mms). Nie wiem jak jest teraz, więc - przy okazji - prosiłbym o potwierdzenie lub zaprzeczenie.
0 Duda Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Jeśli "na sztywno" ustawiło się przesył danych dla karty SIM 2, a wysyłanie sms/mms dla karty SIM 2, telefon nie wiedział co zrobić w przypadku wysyłania mms. Mam Redmi Note 3 Pro i jest wszystko ok. Transfer danych mam na karcie SIM1, a smsy na SIM2. MMSy idą też z drugiej. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
0 mrosi Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 9 godzin temu, Duda napisał: Mam Redmi Note 3 Pro i jest wszystko ok. Transfer danych mam na karcie SIM1, a smsy na SIM2. MMSy idą też z drugiej. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk A co, jeśli obydwie karty SIM działają w tej samej sieci...? O takiej sytuacji pisałem.
0 Duda Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 W sensie, że miałbyś np 2x Plus? Nie mam niestety dwóch takich samych kart w domu. Może ktoś inny sprawdzi. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Pytanie
miki_
Zamierzam zakupić MI4S i chciałbym wiedzieć jak się używa dwóch kart SIM w jednym telefonie z MIUI...
Chodzi mi o to:
Pozdrawiam
Michał
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi