Alusiaczek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Witam Zainstalowałam Polską wersję TWRP. Program się uruchomił ale nie umiem z niego wyjść. Pilnie proszę o pomoc ! Nie mogę korzystać z telefonu
Winiu89 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Kliknij reboot lub restart jak po polsku Wysłane z mojego Mi-4c
Alusiaczek Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Opublikowano 23 Marca 2016 Są Tylko przyciski: Instaluj, Wyczyść, Kopia Zapasowa, Przywróć, Zamontuj, Ustawienia, Zaawansowane, Uruchom. Jak kliknę Uruchom a później Wyłącz to telefon się wyłącza ale po włączeniu pojawia się znowu ta aplikacja
fredek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Wygląda jakby twrp był zapisany w boot zamiast w recovery a być może w obu jednocześnie. Jak masz kernel to w trybie fastboot możesz naprawić to komendą: fastboot flash boot boot.img Możesz też kernel przerzucić do telefonu przez mtp lub na pendrive i zrobić jego flash w twrp wybierając partycję boot. Edytowane 23 Marca 2016 przez fredek
magyarek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Ej, Fredek... Ty naprawdę dajesz takie rady osobie, której się po uruchomieniu telefonu pojawia aplikacja TWRP...? Edytowane 23 Marca 2016 przez magyarek
fredek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Kernel możesz wyciągnąć z zip-a romu, który masz zainstalowany na telefonie lub masz na pc, to będzie plik boot.img 6 minut temu, magyarek napisał: Ej, Fredek... Ty naprawdę dajesz takie rady osobie, której się po uruchomieniu telefonu pojawia aplikacja TWRP...? No skoro zamiast uruchomienia systemu uruchamia się twrp to tak, bo to świadczy, że najprawdopodobniej w partycji boot zapisany jest recovery (twrp). Ale proszę wytłumacz jak to wg Ciebie powinno wyglądać?
magyarek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Nie wiem, ale mam wrażenie, że Alusiaczek nie zrozumie ani jednego słowa z twojej porady...
fredek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) No jakoś ten recovery zainstalowała, ja przyjąłem założenie (być może błędne) że pomylił-a się i zrobiła to złą komenda "fastboot flash boot twrp.img", dlatego tak to wygląda. No we flashify też pewnie da się żle wybrać partycje. Nie byłoby to nic nadzwyczajnego ani niespotykanego. Jest jeszcze możliwość że cały czas trzyma ten przycisk VOL+ wciśnięty lub się zaciął... Edytowane 23 Marca 2016 przez fredek
Alusiaczek Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) TWRP instalowałam przez program flashify. Chyba zainstalowałam go w głównym katalogu... Przycisk nie jest wciśnięty Edytowane 23 Marca 2016 przez Alusiaczek
fredek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) 7 minut temu, Alusiaczek napisał: TWRP instalowałam przez program flashify. Chyba zainstalowałam go w głównym katalogu... Czyli we flashify wybrałaś boot zamiast recovery ? Można to prościej naprawić, bez fastboot... pewnie masz jeszcze rom na telefonie a jak nie to twrp umożliwia dostęp przez MTP lub przez pendrive. Generalnie w twrp zainstaluj jeszcze raz rom (co nadpisze boot) i uruchom ponownie wybierając system. Potem we flashify podczas instalacji twrp wybierz opcję Recovery image. Edytowane 23 Marca 2016 przez fredek
Alusiaczek Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Opublikowano 23 Marca 2016 Nie jestem pewna na 100% ale chyba tak
fredek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 No ok, to nic się nie stało, postępuj tak jak napisałem w poście wyżej... 1
Alusiaczek Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Opublikowano 23 Marca 2016 Zainstalowałam najnowszy rom przez TWRP. Po instalacji TWRP włącza się już normalnie. DZIĘKI ! :*
fredek Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Faktycznie samo wgranie romu wystarczy bo w ostatnich wersjach miui z pl Acid dorzuca twrp, nie trzeba kombinować z instalacją... fajnie, że wszystko już działa
mrosi Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi