GrzeSek Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Od dwóch miesięcy borykam się z problemem wyłączającego się telefonu. Na początku myślałem, że to przez mróz, ponieważ telefon pierwszy raz wyłączył mi się w temperaturze nieco poniżej 0°C. Drugi raz zgasł miesiąc temu już przy temperaturze powyżej 0°C. Myślałem ok, może mu było zimno bo miał metalowy bumper założony, ale jakiś czas temu telefon mi zgasł w domu przy 24°C. Wygląda to tak, że urządzenie gaśnie jakby się zablokowało, ale zapala się czerwona dioda. Urządzenia nie można włączyć przez dłuższy czas po takim zdarzeniu. W telefonie na przestrzeni tych dwóch miesięcy był wykonywany wipe dwa razy. Telefon gaśnie tak z baterią na poziomie minimum 10%. Wczoraj mi zgasł ponownie w domu. Było 10%, zapaliła się czerwona diodia. Podłączyłem telefon do ładowarki i leciało od 0%. Tapatalknięte z MI4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Może bateria walnięta, skoro bliżej wartości 10% sytuacja się powtarza. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimmripper Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Miałem podobny problem na IPhone 5s i 6, w pierwszym przypadku jak Kolega napisał wyżej - walnięta bateria. W drugim, pomogła następująca metoda: rozładowanie do wyłączenia, naładowanie do 100% i hard reset. Wskaźnik się skalibrował i do dzisiaj OK. Wiem, że MIUI to nie IOS, ale może spróbuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Będę musiał zobaczyć. Nie chcę za bardzo hard reset, ale lepiej chyba od tego zacząć. Tapatalknięte z MI4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts