Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, od dzisiaj testuję mój nowy nabytek - Mi4C. Jestem zaskoczony jak elegancki jest ten telefon. To móje pierwsze tego typu urządzenie od xiaomi więc proszę o wyrozumiałość :)

Wszystko generalnie śmiga fajnie, póki co nie wgryzałem się jeszcze w zmianę softu na MIUI Polska. Telefon zamówiłem na IBG z zainstalowaną wersją systemu od xiaomi.eu

Android 5.1.1 LMY47V

MIUI 7 by xiaomi.eu 5.10.8 wersja rozwojowa (dostępna aktualizacja ale na razie nie wykonuję w tym kierunku nerwowych ruchów :))

Do sedna:

Mam problem podczas rozmów w programach typu Skype, Hangouts. Podczas wideorozmowy podobno bardzo słabo mnie słychać a wcale nie jestem jakoś bardzo oddalony od telefonu. Natomiast gdy powiem coś bezpośrednio do mikrofonu jak podczas rozmowy telefonicznej to słychać mnie dobrze. Nie wiem czy to jest spowodowane wyłączonym mikrofonem z tyłu czy jak? czy po prostu ten telefon tak już ma? Dyktafon działa dobrze, łapie dźwięk elegancko.

Zauważyłem tez na krótkim filmiku wideo, który nagrałem, że dźwięk nagrany jest dużo cichszy (podejrzewam że tak właśnie słyszą mnie rozmówcy podczas wideorozmowy na Skype i Hangouts - i nie dziwię się że mnie nie słychać bo faktycznie słabo słychać). W czym jest problem? Da się coś z tym zrobić?

Opublikowano

Testowałeś jak jest z wyłączoną redukcją szumów. Tylko nie wiem czy ma to wpływ na aplikacje, ale warto sprawdzić.

Dnia 22.03.2016o18:55, Remorka napisał:

nie jestem jakoś bardzo oddalony od telefonu

A dokładniej?

Opublikowano

Hej, dzięki za zainteresowanie tematem!

Przetestowałem właśnie z wyłączoną redukcją szumów i nadal to samo.

Mówiąc, że nie jestem bardzo oddalony od telefonu miałem na myśli wyciągnięcie ręki. Już gdy oddalę telefon na wyciągnięcie ręki podobno słabo mnie słychać, można zrozumieć tylko ile słów wypowiedzialem ale co to już raczej ciężko. Natomiast jak będę mówił bezpośrednio do mikrofonu to słychać idealnie. Tak jak mówiłem, rozmowa zwykła telefoniczna jak i sam dyktafon działają perfecto, nie wiem w czym problem. Grzebałem w ustawieniach poszczególnych aplikacji ale nic nie znalazłem. Tylko ja mam ten problem?:P Nie chcę mi się wierzyć że to jest sprzętowy problem. Wszystko dotychczas działa bardzo dobrze z wyjątkiem wideorozmów. Chyba że mikrofon głupieje przy włączonej kamerce.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...