okrutnikk Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Witam Planuję zakup Xiaomi MI4s. Muszę wymienić swojego wysłużonego już Nexusa 5. W związku z tym, że nie dawno kupiłem swojej lubej Redmi Note 2 prime i jestem zachwycony działaniem i wykonaniem w stosunku do ceny, wybór padł właśnie na Xiaomi. Naczytałem się na forum jednak, że jest jakiś problem z językiem polskim na nowe modele od Xiaomi. Nie znam się, jestem laikiem W związku z powyższym chcę zapytać czy na tą chwilę ,mogę kupić w Polsce (wszystko jedno czy w sklepie czy alledrogo) MI4S taki, abym mógł go używać od razu po wyciągnięciu z pudełka? Chciałbym, aby soft w telefonie nie był "śmieciowy"(cokolwiek to znaczy) tylko oryginalny od Xiaomi. Jeśli tak, to gdzie/u kogo mogę ten model nabyć? Od razu też, aby nie zakładać nowego tematu, czy Snap 650 w RN3 Pro jest dużo wydajniejszy od Snapa 808 w MI4s? Waham się pomiędzy tymi dwoma modelami, jednak ze wskazaniem na MI4S ze względu na rozmiar. Mam małe dłonie i 5,5 cala to trochę przy dużo. Jeśli jednak wydajność będzie wyraźnie większa, mogę zaryzykować kupno RN3 Pro. Reasumując, czy i gdzie mogę kupić MI4S gotowy do użytku? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Maciek
Bohyn Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 RN3 pro powinien byc 5-10% wydajniejszy. Ostatecznie zwyciezy lepsza optymalizacja softu. Jeśli nie zależy Ci na języku polskim to wystarczy prosić o oryginalny soft u sprzedawców.
konraddu Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Cześć. Podłączę się do tematu, bo też zastanawiam się nad kupnem mi4s dla żony. Mam nadzieję, że dla kogoś, kto chce po prostu wyjąć telefon z pudełka i go używać (messenger, FB, gmail, +zdjęcia, filmy, itp.), mi4s wydaje się super. Ale trochę się pogubiłem w tych ROMach. Czy jeśli teraz zamówię mi4s w xiaomiforsale, to będzie miał język polski czy nie? Teoretycznie, jeśli to global, to powinien mieć, tak? Pytam, bo nie chce mi się bawić w pisanie do Xiaomi, żeby mi odblokowali telefon. Z góry dzięki za info.
Bohyn Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Napisz do XFS czy instalują już xiaomi.eu na mi4s, jeśli instalują to będzie wszystko ok
konraddu Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Dzięki. Oczywiście nie odpisują, no ale może przez weekend się im uda... A jeszcze małe pytanko odnośnie LTE w tych telefonach - rozumiem, że działa w Polsce normalnie i dobrze, tak?
Wariat Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Napisz do nich na Facebooku. Podobno tam z nimi jest lepszy kontakt.
Nezumi Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 22 godziny temu, Bohyn napisał: Napisz do XFS czy instalują już xiaomi.eu na mi4s, jeśli instalują to będzie wszystko ok na zablokowanych BL zostaje oryginalny soft producenta. 1 godzinę temu, konraddu napisał: Dzięki. Oczywiście nie odpisują, no ale może przez weekend się im uda... A jeszcze małe pytanko odnośnie LTE w tych telefonach - rozumiem, że działa w Polsce normalnie i dobrze, tak? Przecież masz podane pasma... masz B1 i B3 czyż nie? No to działa...
Bohyn Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Na stronie mają "Multilanguage ROM MIUI7 with Google services" więc ja bym pytał bezpośrednio sklepu. To zdanie przeczy, iż byłby oryginalny chiński.
Nezumi Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 18 minut temu, Bohyn napisał: Na stronie mają "Multilanguage ROM MIUI7 with Google services" więc ja bym pytał bezpośrednio sklepu. To zdanie przeczy, iż byłby oryginalny chiński. Ah, mój błąd, Mi4s już ma xiaomi.eu . Nie zauważyłem kiedy się pojawiło .
zaax666 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam Podepnę się do tematu. Chciałbym kupić mi4s. Znalazłem promocję na aliexpress ale tu pojawiają się pytania: 1.Czy ktoś kupował kiedyś z tej stronki telefony i może potwierdzić że przychodzą oryginały a nie jakieś podróby? W sumie to jest ogromny serwis a nie jakiś mały sklepik, ale jednak nie mam pewności. 2.Czy telefon bedzie działał normalnie w Polsce? Z tego co piszecie rozumiem że są różne wersje w zależności od regionu, ale czy poza językiem nie ma innych różnic? Angielski by mi nie przeszkadzał Z góry dzięki za odpowiedzi.
Bohyn Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 1. Aliexpress to takie nasze allegro. Polecani tam sprzedawcy to TOP-One i Goldway 2. Bedzie dzialac, mi4s nie dzieli sie na regiony, wersje itp. Brak jest LTE z pasma 800MHz ale jak nie mieszkasz w miejscach z kiepskim zasiegiem to nie zauwazysz roznicy. Mogę prosić link do niezłej promocji na pw?
zaax666 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 W pracy mam kiepskawy zasięg. Czy problem bedzie tylko z netem w takich miejscach czy ogólnie z dzwonieniem? pw poszło
Nezumi Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 LTE 800 w Polsce to dopiero "raczkuje" także nie ma się czym przejmować, co więcej, w Polsce przez LTE się nie dodzwonisz, więc od strony rozmów, żadnego problemu. Wszystkie pasma 2G i 3G normalnie są obsługiwane .
Rekomendowane odpowiedzi