xyno Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Witam, jestem nowym użytkownikiem Xiaomi MI4c wcześniej też nie miałem styczności z MIUI. Ogólnie było by wszystko pięknie tylko mam problem z żyroskopem. Na forum nie mogę się doszukać podobnych tematów, więc może ktoś mi pomoże Jest możliwość jakoś skalibrować żyroskop ? Telefon mam w idealnym pionie, a żyroskop wskazuje coś innego. Jeśli w aparacie zdjęcie poniżej nie przeszkadza mi to (funkcja poziomicy) to już w grach jest to denerwujące. Na zdjęciu screen z telefonem przyłożonym dokładnie pionowo do ściany, niestety żyroskop tak nie twierdzi. Proszę o pomoc. Da się to jakoś skalibrować czy telefon nadaje się tylko do serwisu? Z góry dzięki za pomoc.
Matixx Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Ustawienia -> informacje o telefonie -> kliknij szybko kilka razy na wersja jądra -> 28.żyroskop -> rozpocznij kalibrację Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1
xyno Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Opublikowano 12 Marca 2016 i niestety to nie pomaga, nic się nie zmienia patrząc na poziomice w aparacie Czyżby to usterka telefonu ?
magyarek Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 A może usterka poziomu? Ty gdzieś w Polsce widziałeś idealnie proste ściany?
elektron27 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 1 instalacja .https://play.google.com/store/apps/details?id=com.boycoy.powerbubble&hl=pl 2.uruchom kalibracje w opcjach poziomicy 3.gotowe
Winiu89 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Sprawdziłem u siebie i poziomica pokazuje praktycznie idealnie Masz miuipolska? Wysłane z mojego Mi-4c
xyno Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Opublikowano 12 Marca 2016 hehe może dokładnie prostych ścian nie mam, ale nie aż tak Elektron27 ta aplikacja jest dobra jeśli potrzeba nam poziomicy w telefonie i faktycznie da się ją skalibrować, ale działa to tylko w tej aplikacji, mnie to denerwuje nie tyle co do aparatu co do gier gdzie potrzeba żyroskopu Winiu89 tak mam MUIPolska od polskiego sprzedawcy na allegro - MIUI 7.3 od MIUIPolska 6.3.3. (rozwojowa) - info z informacji o telefonie Może być to wina oprogramowania, mimo że jest to mui polska ? czy reklamować telefon ? macie jeszcze jakieś rady ? Z góry dzięki za te już i te nowe
elektron27 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Podobny problem miałem w MI4C . Stawiam na stole ustawiam zero i 3mam przycisk kalibracji . Tym sposobem skalibrowałem żyroskop.
Rekomendowane odpowiedzi