Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, po zainstalowaniu romu hermes 6.3.3 pojawiło mię się coś takiego, że telefon wygasza mi ekran w trakcie działania nawigacji czy oglądania filmów. Na poprzedniej wersji tego nie było. Ktoś zna rozwiązanie?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Juliusz
poprawa tematu
Opublikowano

to i ja do Yanosika podrzucę też pytanie

podczas połączenia wpada ekran połączenia telefonicznego
i zabiera widok mapy

w dwóch innych telefonach, różnych od siebie - LG vs Modecom,
podczas połączenia pojawia mi się info w mini okienkach z małymi
przyciskami odbierz i odrzuć. cały czas jest dostęp do widoku mapy

czy można zmienić coś Miui by widok mapy był dostępny w czasie
trwania połączenia ??

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, emge74 napisał:

W dwóch innych telefonach, różnych od siebie - LG vs Modecom,
podczas połączenia pojawia mi się info w mini okienkach z małymi
przyciskami odbierz i odrzuć. cały czas jest dostęp do widoku mapy
czy można zmienić coś Miui by widok mapy był dostępny w czasie
trwania połączenia ??

Hm, u mnie na Automapie tak to właśnie działa. Jak mam aktywną mapę to przy próbie połączenia się z e mną pokazuje sie taki waski pasek ze słuchawką zieloną i po prawej stronie u góry ekranu do odbierania a czerwoną słuchawką do odrzucenia połączenia po lewej stronie, a centralnie na środku paska napis któż to śmie do mnie dzwonić w trakcie prowadzenia pojazdu :)

Edytowane przez Wiskoler
Opublikowano

Nie wiem co się stało, ale jak jechałem między 15 a 16 to nagle wszystko działało normalnie, ekran się nie wygasił, a mapa była cały czas widoczna. Zapomniałem dodać, że to wygaszanie działo się tylko jak Yanosik wyświetlał mapę w trybie dziennym, w trybie nocnym było ok.

Co do telefonów to Yanosik ma tak, że mapa znika, a pojawia się info o telefonie na cały ekran. W zależności od tego jak długo trwa rozmowa i czy ekran zdąży się wyłączyć to wtedy mapa się nie wyświetla, ale u mnie wystarczy wcisnąć przycisk blokady ekranu i mapa jest z powrotem widoczna.

Będę jechał dzisiaj w południe to zobaczę, czy się samo naprawiło i dam znać, wtedy temat jest do zamknięcia.

Dziękuję z góry za sugestie i pomoc.

Opublikowano

Generalnie to nie wiem co się stało, ale samo się naprawiło.

Temat do zamknięcia.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...