Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Mam problem. 

Popełniłam błąd i spróbowałam zainstalować Xposed z tego linku, który tu podawaliście, że niby działa. Zainstalował się, ale nie działał, fon zaczął mulić przy uruchamianiu, więc postanowiłam się go jednak pozbyć. Weszłam w TWRP (wcześniej instalowałam Superluminal, bo w tym wgranym  z 6.3.3 nie działał dotyk), dałam mu factory wipe i chciałam przywrócić backup, który przezornie zrobiłam przed całą zabawą. Pomiędlił i wywalił błąd. Więc zrobiłam mu advanced wipe (być może to był drugi błąd) i spróbowałam na nowo postawić system z .zip. ZNOWU wywalił jakiś błąd (nie pamiętam, jaki), ale powiedział, że zakończył instalację i zaproponował reboot. Kliknęłam reboot - no i kupa. Stanął mi na logo MI. 

Tu się kończy moja sprawność techniczna i zaczyna panika. Pomóżcie, błagam! 

Edit: Weszłam w TWRP - działa bez problemu. Spróbowałam jeszcze restore i błąd, jaki wypluwa, to: E: Unable to find file system (first period). / E: Unknown restore method for '/aboot'

Co mam z tym zrobić?! :(

Edit2: Spróbowałam mu jeszcze wgrać plik multilang, który też ma w pamięci - wyrzuca błąd E: Error executing updater binary in zip '/sdcard/xiaomi.eu_multi_libra_5.10.8_v7-5.1.zip' i E: Unable to mount '/system'

Co zrobiłam źle? 

Edit3: MiFlash też nie pomaga, generalnie jest podobnie jak u kolegi z tego wątku, tyle że u mnie działa recovery i bootloadera chyba nie było... :-(

Edytowane przez magyarek
Opublikowano

Otóż mianowicie da się usunąć system przez recovery... 

Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. W każdym razie pacjent będzie żył. 

Do wszystkich podobnych mi ćwierćinteligentów, którym się wydaje, że wiedzą, co robią: NIE CZYŚCIMY PARTYCJI /system...!!! :-x

Opublikowano

NIE CZYŚCIMY PARTYCJI /system...!!! :-x

Prawda, czy fałsz?

Pytam, bo dwukrotnie to robiłem, z poziomu TWRP. Raz przechodząc na sMIUI, drugi raz wracając na MIUIPOLSKA.

Problemów żadnych nie miałem.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Prawda kiedyś też wyczyścilem partycje System i telefon już nie ruszył trzeba było wszystko od nowa wgrywac

Opublikowano

No Szef Szefów twierdzi, że nie wolno. I zważywszy na fakt, że telefon usunął sobie system, jestem skłonna mu wierzyć... ;)

Tylko ciągle nie rozumiem, dlaczego go sobie na nowo nie zainstalował z zipa. Ale niezależnie od wszystkiego, zabawka trafi w dobre ręce i fachowiec postawi ją na nogi. 

Anyway, temat chyba do zamknięcia, bo ja już nic z nim robić nie będę. I tylko jedno mi zostanie na wieki: Xposed to mój wróg, a póki coś działa, to kurde, NIE TYKAĆ!!! ;)

Opublikowano

Jak przechodziłem na CM, to dałem wipe (system+data+cache), a następnie wgrywanie CM i działało.
Powrót do MiuiPolska tak samo wipe (system+data+cache) tylko tym razem restore. Wszystko poszło ok.

Opublikowano

Nie wiem czy na pewno w tym rzecz, ale u mnie był podobny błąd. Nie mogłem przywrócić backupu, bo zrobiłem go na innej wersji TWRP iż obecnie byłem.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, magyarek napisał:

Popełniłam błąd i spróbowałam zainstalować Xposed z tego linku, który tu podawaliście, że niby działa. Zainstalował się, ale nie działał, fon zaczął mulić przy uruchamianiu, więc postanowiłam się go jednak pozbyć.

W sensie że długo się uruchamiał czy wpadł w bootloopa? Jeśli to pierwsze no to raczej normalka, jeśli drugie to albo miałaś nie pasujące do systemu Xposed albo nie zrobiłaś wipe cache po instalacji.

7 godzin temu, Dlugi321 napisał:

Prawda kiedyś też wyczyścilem partycje System i telefon już nie ruszył trzeba było wszystko od nowa wgrywac

Dziwisz się jak system usunąłeś? Co miało się włączyć?

Edytowane przez Matixx
Opublikowano
1 godzinę temu, Matixx napisał:

W sensie że długo się uruchamiał czy wpadł w bootloopa?

W sensie że uruchamiał się z oporami, nie ładował tapet, generalnie nie mogł się rozpędzić (a chwilę wcześniej, przed wgraniem xposed, szedł jak strzała). Xposed miałam to z wątku o Mi4c, wipe zrobiłam. 

Aha, późną nocą system się zainstalował (!) - tylko z jakimś błędem po drodze, a po uruchomieniu wypluł komunikaty o zatrzymaniu wszystkich procesów. Więc niby wstał, ale nie do końca, ale przynajmniej dało się go wyłączyć. 

Chyba na jakiś czas wyleczyłam się z dlubania w telefonie ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...