magyarek Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Słuchajcie, czy to jest taki serwis, jak nasze Allegro? Czyli jak interesuje mnie jakiś produkt, to znajduję go na liście i kupuję już wtedy bezpośrednio u sprzedawcy? I wtedy sama muszę rozpoznać, czy to oryginał jest, czy podróba? A jak działa Gearbest? Podobnie czy to już jest normalny sklep? Edytowane 9 Marca 2016 przez magyarek
grembi Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 Jak allegro ale pełno tam perfekcyjnie podrobionych produktów i często zdjęcia są sporo upiększone ( zwłaszcza ciuchy ). Płacisz przez przelewy24 i czekasz koło msc na paczkę ( czas oczekiwania zależy od sprzedawcy ale mi nie zdążyło się czekać dłużej niż msc ) Wysłane z mojego Redmi Note 2
mrosi Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 2 godziny temu, magyarek napisał: Słuchajcie, czy to jest taki serwis, jak nasze Allegro? Czyli jak interesuje mnie jakiś produkt, to znajduję go na liście i kupuję już wtedy bezpośrednio u sprzedawcy? I wtedy sama muszę rozpoznać, czy to oryginał jest, czy podróba? A jak działa Gearbest? Podobnie czy to już jest normalny sklep? W sumie większość napisał @grembi.Ja dodam tylko, że możesz płacić również kartą. I jest to korzystniejsze, po bank przelicza wówczas dolary po kursie średnim NBP. Co do terminów dostaw, to zależy.od sprzedawców. Czasem samo wysłanie zajmuje tydzień, plus czas transportu. Czasem wysłanie trwa dni. Mnie najkrócej udało się czekać półtora tygodnia od chwili zakupu. Dodam, że zawsze kupuję z opcją dostawy bezpłatnej, pocztą chińską lub singapurską. Bardzo ważne jest to, żeby - tak jak na Allegro - zwracać uwagę na opinię sprzedawców, wyrażaną również w liczbie punktów i znaczkami (diamenty, gwiazdki, etc.). Warto też poczytać komentarze (u dołu każdej karty sprzedaży produktu. No i szukać. Często jest tak, że szukany produkt pojawia się w kilkudziesięciu różnych sklepach, przy czym na pierwszych kilku, kilkunastu stronach kosztuje przykładowo 10 USD, a na 15 stronie - 7 USD.
magyarek Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Opublikowano 9 Marca 2016 No a nie da się sortować po cenie rosnąco? Ok, a powiedzcie mi jeszcze, czy można tam znaleźć oryginalne MiBandy i MiKeya (czy istnieją podróbki czegoś, co samo w sobie kosztuje 2 dolary?!)...? Czy jak coś jest tańsze niż na ibuygou, to od razu jest podejrzane? Aha, a co z tym Gearbestem?
Eragon Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 Od tego masz opinie o producentach. Chińczycy potrafią podrabiać chińczyków - dlatego kupuj tam gdzie kupiło 500 innych osób - wtedy można być w miarę pewnym. MiBandy bywają w lepszych cenach właśnie na GB i innych sklepach...
kulig007 Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 Feedback przede wszystkim. Chyba najważniejsze w przygodzie na Ali. MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
Boniunio Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam. Od kilku dni mam problem ze znalezieniem jakichkolwiek aukcji z telefonami nawet jak wpisuję xiaomi mi5 to wyskakuję tylko jedna sztuka a gdzie oferty od goldway czy top-one? też tak macie?
kulig007 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ja mam wszytko w porządku. Wyszukuje oferty z Goldway, czy Top One. Wysłane z mojego MI 4W
wtbn Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ktoś kiedyś pisał o tym problemie, mnie jakiś czas temu też dotknął. Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki, może ciasteczka aliexpress... Powinno zacząć wtedy szukać normalnie. 1
Boniunio Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 2 godziny temu, wtbn napisał: Ktoś kiedyś pisał o tym problemie, mnie jakiś czas temu też dotknął. Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki, może ciasteczka aliexpress... Powinno zacząć wtedy szukać normalnie. Dzięki serdecznie pomogło
Rekomendowane odpowiedzi