peruś Posted March 8, 2016 Posted March 8, 2016 (edited) Cześć, Zamierzam kupić XiaoMi MI4C, prawdopodobnie ze sklepu Technos. Jako, że na temacie, który jest dla tego sklepu przeznaczony trwa "walka", a konta stworzone do napisania 1 postu uderzają grozą, stwierdziłem, że założę tutaj temat. Chciałbym się zapytać osób, które tam kupowały jakie mają odczucia związku z tym sklepem, jak się układała współpraca. Czy ktoś wysyłał do nich sprzęt na gwarancję ? Ile to trwało ? Na stronie piszą, że "oferujemy Państwu realny serwis sprzedawanych przedmiotów, nie wymagający od Państwa wysyłki towaru za granicę". Czy oznacza to, że telefon na gwarancji naprawiany jest w Polsce (dla mnie to nie jest takie oczywiste !) ? Jaka jest najlepsza forma komunikacji z nimi ? Czy długo trzeba czekać na odpowiedź sklepu ? Rozumiem, że Technos nie współpracuje z Acidem w kwestii napraw gwarancyjnych, prawda ? Sklep z jakiegoś powodu jest tutaj polecany, jako jeden z trzech, co ma dla mnie duże znaczenie (bo z jakiegoś powodu jest polecany !). Zależy mi jednak raczej na waszych opiniach. Gdyby naszły was jakieś refleksje odnośnie tego sklepu (lub innego), albo czegoś co powinienem wiedzieć zaopatrując się w ten telefon (nowy telefon od dobrych 5-6 lat) to śmiało piszcie. Edited March 9, 2016 by peruś
adalbert Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 Witam, ja dziś utworzyłem konto dla jednego postu. Po prostu wcześniej nie czułem takiej potrzeby. Jednak wystąpiła usterka i zaczęły się kłopoty z reklamacją W skrócie: firma ma swoją interpretację prawa dot. rękojmi i nie bierze odpowiedzialności za sprzedawany przez siebie produkt. A ich gwarancja jest mniej korzystna niż przepisy ustawy.
peruś Posted March 10, 2016 Author Posted March 10, 2016 (edited) Na temacie dotyczącym ich sklepu napisałeś, że gwarancja u nich jest o wiele mniej korzystna od rękojmi. Zatem pytanie: jak u nich wygląda gwarancja ? Jaki inny POLSKI sklep polecacie ? Najlepiej, żeby wgrywał MiuiPolska, ale bardziej zależy mi na wiarygodności firmy. Edited March 10, 2016 by peruś
baku1991 Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 Kolega miał raczej na myśli, że każda gwarancja jest mniej korzystna niż rękojmia. Bo w istocie tak jest.
Recommended Posts