Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przeniosłem się z Virgin Mobile z powrotem do Orange Free na kartę. Aktywowałem sobie usługę na internet. Przez pierwsze godziny internet działał, a od 3 dni walcze z tym, próbuję ustawiać APN i nic. Pokazują się 2 strzałki w górę i w dół na pasku powiadomień ale internet  nie działa. Próbuję się skontaktować z infolinią ale oczywiście bez skutku. Czy może ktoś pomóc? Ewentualnie podać własne ustawienia APN z orange? Może te na stronie są złe?

Opublikowano

Orange ma automatyczne APN, więc nic ustawiać nie musisz... wróć do APN, które były na starcie. Orange od tygodnia ma problemy z internetem i zasięgiem w różnych częściach Polski, wystarczy wejść na ich FP lub na downdetector.

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy tylko, że przywróce ustawienia domyślne w telefonie? Przywróciłem, ale nic nie pomogło.

Edytowane przez Critical
Opublikowano

Tylko ze ja nie pamiętam jakie były wcześniej, ale jest przycisk resetuj ustawienia. Po wyjęciu karty i włożeniu same się nie dodają, mam nadzieję że to przywraca odpowiednie ustawienia. Ale internetu dalej nie ma, czyli co.  To wina nie leży po mojej stronie tylko Orange ma teraz problemy rąk i nic z tym nie można zrobić? 

Opublikowano
1 minutę temu, Critical napisał:

Tylko ze ja nie pamiętam jakie były wcześniej, ale jest przycisk resetuj ustawienia. Po wyjęciu karty i włożeniu same się nie dodają, mam nadzieję że to przywraca odpowiednie ustawienia. Ale internetu dalej nie ma, czyli co.  To wina nie leży po mojej stronie tylko Orange ma teraz problemy rąk i nic z tym nie można zrobić? 

tak, jak wejdziesz w punkty dostępowe, to tam również możesz przywrócić domyślne. Musisz dzwonić do Orange. Bo jeżeli internet był, a potem zniknął to wina jest po stronie Orange.

Opublikowano (edytowane)

W załączniku dodaje screeny z ustawieniami pan, czy są poprawne? Czy duże litery w nazwie maja znaczenie? 

W takim razie dalej będę próbował dodzwonić się do nich. 

Screenshot_2016-03-07-12-40-24_com.android.settings.png

Screenshot_2016-03-07-12-40-18_com.android.settings.png

Problem rozwiązany, nawet zwrócili mi pieniądze. Temat do zamknięcia. 

Edytowane przez Critical
Problem rozwiązany
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...