Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Mam Xiaomi Mi4, który użytkuje od stycznia. Wszystko było w jak najlepszym porządku - do wczoraj.

Gdy chciałem go naładować (używam tylko oryginalnej ładowarki) coś było nie tak. Jakby widział, że podłączony jest kabel ale ładowanie się nie odbywało (stało na 25 proc). Wyłączyłem go więc i ładowałem offline - też nic nie drgnęło. Postanowiłem go włączyć jeszcze raz, Włączył się bez problemu ale po podłączeniu kabla ekran zrobił się czarny i tyle. Nie reaguje na power, ani vol - + power. Nic się nie da zrobić?

Macie może jakiś pomysł, czy od razu uderzać na gwarancje?

System jaki miał to miui polska 6.2.19

P.S. Witam na forum, szkoda że w tak przykrych okolicznościach

Opublikowano

Kiedyś mi się samsung tak zawiesił, że szybciej bateria leciała niż dawał rade się ładować. Możesz spróbować zostawić go na kilka kolejnych godzin na kablu.

Opublikowano
3 godziny temu, ZduneX25 napisał:

Kiedyś mi się samsung tak zawiesił, że szybciej bateria leciała niż dawał rade się ładować. Możesz spróbować zostawić go na kilka kolejnych godzin na kablu.

O dziwo zadziałało. Tzn w nocy cały czas był podpięty i nic, a w pracy jak podpiąłem (dałem mu ostatnią szansę) to po chwili pokazała się bateryjka z 0 proc. i zaczęło ładować. Póki co chodzi. Widocznie coś wskaźnik baterii zaczął fiksować.

Opublikowano
3 godziny temu, piotrk87 napisał:

Moze gniazdko masz zwalone w domu?

Te najprostsze rozwiązania (czyli sprawdzenie prądu w gniazdku i sprawdzenie ładowarki) wykluczyłem zanim napisałem na forum. Będę go obserwował i dam znać czy coś się zmienia.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...