Skocz do zawartości
  • 0

Zmiana MI3 na coś wiekszego

Pytanie

Opublikowano

Witam

Ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad zmianą mojego MI3 64GB na coś z większym ekranem - zaznaczam, że jestem bardzo zadowolony z tego telefonu i Miui. Chciałbym Was prosić o opinię i pomoc w wyborze nowego tel.

Moje założenia:

- Ekran ponad 5 cali

- MIUI w polskiej wersji ( może być global albo dobry port)

-  minimum 2GB RAM

- Obawiam się,że 16gb pamieci wew. to dla mnie za mało ( raczej odpada MI NOTE w tej wersji a wersję 64 GB bardzo ciężko kupić w Polsce) akceptuje karty pamięci więc redmi note 16gb + karta pamięci jest jak najbardziej ok

- polska fv na ten sprzęt tel nie musi być nowy

- Bardzo kusi mnie redmi note 3 ale czytałem, że jest problem z softami pl :(

Aktualnie interesują mnie tel Mi Note,  Redmi note oraz Letv - jestem otwarty na inne propozycje.

Może ktoś  się przesiadał z cancro na redmi note 2/3 i może wyrazić opinie po takiej zmianie? 

Pozdrawiam 

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
14 minut temu, Nezumi napisał:

Przyjrzyj się Mi4s :P. Nie opłaca się przesiadać z Mi na Redmi...

Tego stwierdzenia się najbardziej obawiam. Co do MI4s to ma 5 cali a jedyny powód chęci zmiany to większy ekran. Mój MI3 działa wyśmienicie - jest bardzo szybki, nic się nie przycina i ma dużo pamięci - ciężko znaleźć coś lepszego.

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, edass napisał:

Tego stwierdzenia się najbardziej obawiam. Co do MI4s to ma 5 cali a jedyny powód chęci zmiany to większy ekran. Mój MI3 działa wyśmienicie - jest bardzo szybki, nic się nie przycina i ma dużo pamięci - ciężko znaleźć coś lepszego.

Zostaje Ci MiNote Pro, bo na zwykłego też się wymieniać nie opłaca, możesz też czekać do premiery MiNote 2 o ile będzie :P.

• 0
Opublikowano

Więc może Redmi Note 3 Pro?

Snap 650, 3 GB Ram, 32 Rom, karta SD, 5,5 cala, chyba spełnia Twoje wszystkie wymagania.

Jedyny minus to jeszcze zablokowany BL, mała ilość ROMów i raczej brak języka polskiego, ale to pewnie kwestia kilku tygodni.

• 0
Opublikowano

Ja jestem bardzo zadowolony z MI3 ale chciałbym go zmienić na coś wiekszego. Tak teoretycznie to lepszy i większy będzie mi note ale ciężko kupić wersję z pamięcią 64 GB :(. Zaciekawiła mnie ten redmi note 3 pro ale czy jest tu ktoś kto się przesiadał z serii MI na Redmi?

• 0
Opublikowano (edytowane)

A waszym zdaniem Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32 jest wydajniejsze od Mi3 bądź Mi4? Bo w antutu wypada dużo lepiej snapdragon 650. Ale jakie są realia? Tak samo adreno 510 pokonuje adreno 330 czy jednak nie, biorąc pod uwagę realne korzystanie z aplikacji i gier?

Edytowane przez Zertaulo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...