Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wasz uzytkownicy miui . Mam kłopot. próbuje odblokowac bootlader na moim redmi note 3 i zatrzymuje mi sie na 50% przy werfikacji . Próbowałęm wgrać chińskiego orginalnego softa by odblokować potem bootlader i non stop wykrzacza mi flastool błedy . Macie jakieś rozwiązanie na ten problem ? 

Podczas wgrywania  na flastoolu wyskakuej mi taki błąd http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_swhwhhq.png

Opublikowano (edytowane)

1. Soft nie Xiaomi, więc nie wgrasz DEVa, a...

2. Bootloadera odblokujesz tylko na DEVie, przy czym...

3. Musisz mieć zgodę od Xiaomi. Wysłałeś prośbę o zgodę?

Edytowane przez krzycz
Opublikowano (edytowane)

Bootlader odblokowany teraz jak zainstalowac miui polska. dodaje paczke na telefon . wchodze przez updater i nie chce jej odczytac . 

Edytowane przez 62bartek
Opublikowano

1. wgrałem soft 

Developer ROM>Author: MIUI Official TeamVersion: 6.2.25 (MIUI7) Size: 832M 
2. Odblokowałęm na tym bootlader  i dalej to nwm . Pierwszy razz wg az tak grzebie w telefonie 
Opublikowano
40 minut temu, Smigoll napisał:

Zainstaluj twrp przez flashify. Pobierz miuipolska i zainstaluj.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

wymagany wczesniej root ? 

Opublikowano

Witam po raz kolejny. Dostałem zgodę na odblokowanie tego cho*****go bootloadera. Zrobiłem wszystko poza instalacją chińskiego dev, gdyż updater nie może zweryfikować tejże aktualizacji. Podłączyłem tel do PC, klikam unlock idzie 5%, 30%, 50% w końcu 100%. Wyskakują trzy zielone ptaszki, sukces bootloader odblokowany. Odłączam tel, zacieram ręce, włączam fastboota i... dalej skurczybyk zablokowany. Podłączam jeszcze raz, wciskam unlock, dochodzi do 50% i dokładnie to samo co u wielu z was, normalnie wszystko sie zatrzymuje. Podłączam kolejny raz mojego Redmi Note 3, wciskam unlock i na komputerze widać, jak wtyczka wchodzi w telefon i w nazwie urządzenia wyskakuje, że mam Redmi Note 2 i pod spodem wyskakują chiński czerwone krzaczki. Wie ktoś o co w tym chodzi? Bo ja całkowicie zgłupiałem.

Opublikowano

To zamiast pisać milion razy to samo wystarczy poczytać forum albo wejść e Google. Najlepiej jest się posłużyć instrukcją instalacji miui na telefony z 2015/16 i tam jest napisane wszystko co i jak. A w skrócie zainstaluj aplikację flashify z Google Play, pobierz z neta twrp 2.7 (lub inną wersję np. 3.0 dla xrn3) i zainstaluj przez flashify twrp.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...