62bartek Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 witam wasz uzytkownicy miui . Mam kłopot. próbuje odblokowac bootlader na moim redmi note 3 i zatrzymuje mi sie na 50% przy werfikacji . Próbowałęm wgrać chińskiego orginalnego softa by odblokować potem bootlader i non stop wykrzacza mi flastool błedy . Macie jakieś rozwiązanie na ten problem ? Podczas wgrywania na flastoolu wyskakuej mi taki błąd http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_swhwhhq.png
krzycz Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) 1. Soft nie Xiaomi, więc nie wgrasz DEVa, a... 2. Bootloadera odblokujesz tylko na DEVie, przy czym... 3. Musisz mieć zgodę od Xiaomi. Wysłałeś prośbę o zgodę? Edytowane 1 Marca 2016 przez krzycz
62bartek Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Bootlader odblokowany teraz jak zainstalowac miui polska. dodaje paczke na telefon . wchodze przez updater i nie chce jej odczytac . Edytowane 2 Marca 2016 przez 62bartek
Acid Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Czytaj co napisał kolega... Wciąż nie spełniasz wszystkich warunków. Wysłano z Mi4c
62bartek Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 1. wgrałem soft Developer ROM>Author: MIUI Official TeamVersion: 6.2.25 (MIUI7) Size: 832M 2. Odblokowałęm na tym bootlader i dalej to nwm . Pierwszy razz wg az tak grzebie w telefonie
Smigoll Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Zainstaluj twrp przez flashify. Pobierz miuipolska i zainstaluj. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
62bartek Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 40 minut temu, Smigoll napisał: Zainstaluj twrp przez flashify. Pobierz miuipolska i zainstaluj. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka wymagany wczesniej root ?
Smigoll Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Wymagany.To najpierw zainstaluj xiaomi.eu z rootem. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
62bartek Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) o cholera ;/ Bo wziołęm sie za roota przy opisanej metodzie co jest na filmiku (http://en.miui.com/thread-190889-1-1.html) EDIT Wgrałem soft co polecił mi Smigoll i co teraz dalej szukam na tym forum i nie moge znaleść Edytowane 2 Marca 2016 przez 62bartek Edycja w postępach
Intex Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Witam po raz kolejny. Dostałem zgodę na odblokowanie tego cho*****go bootloadera. Zrobiłem wszystko poza instalacją chińskiego dev, gdyż updater nie może zweryfikować tejże aktualizacji. Podłączyłem tel do PC, klikam unlock idzie 5%, 30%, 50% w końcu 100%. Wyskakują trzy zielone ptaszki, sukces bootloader odblokowany. Odłączam tel, zacieram ręce, włączam fastboota i... dalej skurczybyk zablokowany. Podłączam jeszcze raz, wciskam unlock, dochodzi do 50% i dokładnie to samo co u wielu z was, normalnie wszystko sie zatrzymuje. Podłączam kolejny raz mojego Redmi Note 3, wciskam unlock i na komputerze widać, jak wtyczka wchodzi w telefon i w nazwie urządzenia wyskakuje, że mam Redmi Note 2 i pod spodem wyskakują chiński czerwone krzaczki. Wie ktoś o co w tym chodzi? Bo ja całkowicie zgłupiałem.
Smigoll Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 To zamiast pisać milion razy to samo wystarczy poczytać forum albo wejść e Google. Najlepiej jest się posłużyć instrukcją instalacji miui na telefony z 2015/16 i tam jest napisane wszystko co i jak. A w skrócie zainstaluj aplikację flashify z Google Play, pobierz z neta twrp 2.7 (lub inną wersję np. 3.0 dla xrn3) i zainstaluj przez flashify twrp. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi