Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zainstalowałem, przyznałem root-a, skonfigutowałem itp. ale mam obawy czy właściwie działa.

Na przykład jak zrestartuje telefon to Greenify z powrotem przełącza się na tryb zwykły (nie-root).

Nie zauważyłem też poprawy w oszczędności baterii przez noc, pomimo zahibernowania prawie wszystkiego (m.in. Facebook i Messenger).

Wiem od znajomego właściciela Samsunga S5 z oryginalnym romem (nie MIUI), że powinna być wyraźna poprawa (a on hibernuje tylko FB). I tutaj nie wiem czy coś źle ustawiłem, czy MIUI w jakiś sposób kłóci się z Greenify.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ja powiem tylko tyle że dla mnie greenify to pić na wodę. Więcej czasu i mnie nie działał Niż działał mimo że zawsze używałem razem z Xposed. Poprawy nie widziałem prawie w ogóle Poza tym że musiałem kupić wersję pro Zeby mieć Powiadomienia z apek. Dodatkowo teraz mi się jeszcze Fleksy krzaczylo z greenify i po zablokowaniu strasznie lagowalo więc odpuściłem z tego wynalazku na rzecz zablokowania usług Google które mają znacznie większy wpływ na baterie niż zamrażanie apek.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Opublikowano

No wiesz no, wygląda to na problem z MIUI.

Na innym telefonie przez noc zżerało 20-25% baterii. Po instalacji Greenify ledwie kilka procent.

Oczywiście we wszystkich przypadkach uznaje z góry włączenie samolotu, albo chociaż wyłączenie synchronizacji.

Opublikowano

Greenify odkąd pamiętam, gryzło się z MIUI. Nigdy aplikacja nie dawała takich efektów, co na AOSP, CM.

Na MIUI nie warto tego używać. Lepiej bawić się w wyłączenie usług Googla.

MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers

• Like 1
Opublikowano
Smiechlem hibernujesz skubi klawiature i sie dziwisz ze laguje kiedy odpala sie na nowo xD ludzie myslcie albo chociaz czytajcie instrukcje xD. Co do pracy na miui nie wiem moga byc problemy przekonwertowalby geenify na aplikacje systemowa moze pomoze ; )

Taptalcze cze cze ehe Redmi Note 2P

Gdybym ją hiberniwal to bym się nie dziwił. ;) o to właśnie chodzi. I to nie było tak że trzeba czekać na jej pojawienie się, tylko przy pisaniu lagowala. Ogólnie to dla mnie greenify nie pryzynosi jakichś znacznych efektów. Na moto g rzeczywiście, tam telefon z greenify dostawał takiego kopa na baterii że szok. Jednak na mi3 nie ważne czy na MIUI czy na cmie, jakoś efekty są marne.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Opublikowano

Ja już zrezygnowałem z Greenify. Daremne wysiłki. Przypomniało mi się, że czipy MTK mają funkcję planowanego wyłączania i włączania telefonu. Polecam, również oszczędzanie energii na noc zdaje się zdawać egzamin.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Podbije wątek bo widzę że cisza przez parę miesięcy. Mój znajomy używał na GF na Xperii posiadającej domyślny tryb stamina ale również wiele dodatkowych aplikacji Sony w androidzie i tam odpowiednio skonfigurowane GF przynosiło pozytywne efekty. 

W MIUI 8 (chyba) pojawiło się zarządzanie energia i opcja dysponowania energią w kilku opcjach dla każdej aplikacji. Jak to się ma do GF czy nie jest przypadkiem tak że opcja dostępna w MIUI jest pełniejsza i nie wymaga użycia takich dodatków ?

Proszę o opinię na ten temat. Dodam jeszcze że mam smartfona na Snapdragonie a nie MTK.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powiem tak, zależy gdzie ale u mnie na MI4S Miui 7.3.2.0 z rootem  specjalnie zostawiłem aplikacje w tle i po paru minutach ( tak ustawiłem w Greenify ) po ponownym wejściu w Greenify tych wybranych do uśpienia nie ma czyli działa. Wersja Greenify  to 3.2.1, telefon działa normalnie a powiadomienia dochodzą oczywiście te które potrzebuję.  

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...