Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z podlaczeniem telefonu do PCta z Win7.

Proba instalacji sterownikow po podlaczeniu tel kablem USB konczy sie fiaskiem. Mam odblokowany Debug mode.

MiPCSuite czy polaczenie bezp nie widzi telefonu.

Jesli komu sie udalo (a zapewne tak) to prosze o instrukcje.

Z gory dzieki - pozdrawiam!

Opublikowano

Podpinam się pod temat ponieważ program Mii PC Suite również nie widzi mi Redmi 3. Czy jest to związane z tym, że nie ma jeszcze Global ROM, czy po prostu to jest nowy telefon i trzeba czekać na aktualizację programu Mii PC Suite ?

Opublikowano

Niestety Pepso94 ale ta wersja podana przez Ciebie też nie do końca współpracuje z moim Redmi 3. Telefon jest wykrywany ale funkcje nie działają. Poczekam na global ROM i sprawdzę wtedy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat jako żółtodziób w temacie Redmi 3 i w ogóle niezbyt zaawansowany użytkownik Androida.

Otóż mając Redmi 3, jakiego programu potrzebuję, żeby nawiązać połączenie Windowsa z telefonem i ewentualnie móc coś podglądać, edytować, kopiować pliki, SMS-y itp.?

I druga sprawa, czy jest możliwość łatwego przeniesienia SMS-ów i kontaktów z Samsunga na Redmi 3?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też się podepne.

Mam fona z wgranym miui 7.1.3.0 i komputer (Win7) wyrzucił przy pierwszym podłączeniu, że nie można zainstalować sterownikow. Nie widzi więc fona w trybie MPT , a jedynie pokazuje się w trybie aparatu. Reszta działa normalnie. Można coś z tym zrobić domowym sposobem? Tylko poproszę lopatologicznie, bo ja zielony jestem...

Opublikowano

Bo nie bądźcie tacy... Pomóżcie laikowi. Trzeba coś przeinstalowac? I jak to zrobić bez możliwości podłączenia do kompa. Telefon mam kilka dni i nic z softem jeszcze nie mieszałem...

Opublikowano
1 godzinę temu, gowoj napisał:

Bo nie bądźcie tacy... Pomóżcie laikowi. Trzeba coś przeinstalowac? I jak to zrobić bez możliwości podłączenia do kompa. Telefon mam kilka dni i nic z softem jeszcze nie mieszałem...

Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zainstaluj Mi PC Suite stąd lub to nieoficjalne, może doinstaluje jakieś sterowniki

Opublikowano

Pepso94 - jesteś wielki... :)

Zainstalowałem Mi PC Suite z pierwszego linka i nic.... Krzyczał że stary soft czy coś takiego (nie znam dobrze angielskiego).... Więc zainstalowałem jeszcze raz, potwierdziłem jakieś chińskie znaczki i WOW!  Zadziałało. Komputer i MiPCSuite widzą fona... Masz u mnie kratę browara, bo już chciałem odsyłać do sprzedawcy, a ponieważ kupiłem na xiaomi.com.pl , to żegnałem się z fonem pewnie na miesiąc + flaszka nervosolu...

Jeśli złamałem jakąś zasadę forum, to proszę o wyrozumiałość przez wzgląd na mój wiek i radość...

Opublikowano
13 godzin temu, gowoj napisał:

Pepso94 - jesteś wielki... :)

Zainstalowałem Mi PC Suite z pierwszego linka i nic.... Krzyczał że stary soft czy coś takiego (nie znam dobrze angielskiego).... Więc zainstalowałem jeszcze raz, potwierdziłem jakieś chińskie znaczki i WOW!  Zadziałało. Komputer i MiPCSuite widzą fona... Masz u mnie kratę browara, bo już chciałem odsyłać do sprzedawcy, a ponieważ kupiłem na xiaomi.com.pl , to żegnałem się z fonem pewnie na miesiąc + flaszka nervosolu...

Jeśli złamałem jakąś zasadę forum, to proszę o wyrozumiałość przez wzgląd na mój wiek i radość...

no niestety pomimo podpowiedzi Pepso94 u mnie dalej to samo - it looks some drivers are missing...

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...