Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam pytanie odnośnie kabla USB do ładowarki. Wczoraj, z niewiadomych przyczyn, padł mi oryginalny kabel, którym ładowałem Mi4. Przez chwilę jeszcze działał, jak pociągnąłem końcówkę przy micro usb w odpowiednią stronę, ale teraz już nie ładuje wcale. Wziąłem jakiś pierwszy lepszy, który miałem pod ręką - działa, ale zauważyłem, że jest jakieś dwa razy cieńszy niż oryginalny. I tak się zastanawiam, czy ma to jakiś wpływ na prędkość ładowania, czy ważna jest tylko ładowarka? Chciałbym sobie kupić jakiś dłuższy, markowy, ale znowu - przy niektórych jest napisane tylko "data cable", a przy innych "charging".
Jak to jest? I polecicie mi jakiś kabel, żeby nie rozleciał się po tygodniu?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Po pierwsze nie kupuj najtańszych kabli bo to gówno. Jest kilka bardzo dobrych marek produkujące kable usb. Ugreen, rock, blitzwolf ( to tylko przykłady na szybko)
Kabelek jest ważny w kontekście ładowania bo przez cieniutki gówniany kabelek dobry prąd nie popłynie ( tylko zły i popsuje Ci telefon :P (żarcik :>)). W słabych kablach mozesz mieć np. max 0.5A ładowania i co z tego, że masz dobrą ładowarkę skoro kabel więcej nie pociągnie?
ogólnie to taki metrowy kabelek z chin to cena z 3$. Oczywiście są droższe fajniejsze np. podwójny double side czy jak się to nazywa. Kabelek który obojętnie jak włożysz będzie dobrze ( tak jak w usb-C) ale to już większy wydatek

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...