Lagfir Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Hej, jestem tutaj nowy i dopiero zaczynam przygodę z MIUI, gdyż planuję kupić Xiaomi Redmi 3 - został mi polecony jak jeden z najlepszych w cenie do 800zł. Mam tylko dylemat gdzie go kupić, jest pełno sklepów a nie chcę się na coś "nadziać". Zależy mi na sprawnej naprawie w przypadku gwarancji (nie przez jakiegoś Janusza na zapleczu :D), właśnie też się spotkałem z 12mies albo 24mies gwarancją, nie wiem od czego zależy długość? Ogólnie chcę z jakiegoś dobrego sklepu, żeby nie było problemów z szybką wysyłką itd. Coś polecicie?
Nezumi Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/306-xiaomi-redmi-3.html Pewna gwarancja 12msc.
Lagfir Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Opublikowano 29 Lutego 2016 Rozumiem, że serwis jest jak tam pisze "w Unii Europejskiej", czyli jak coś to odsyłam go na adres tej firmy na jej koszt i tam go naprawiają, dobrze rozumiem? Dostawa jest też z EU czyli z VATem nie ma problemu?
Nezumi Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 12 minut temu, Lagfir napisał: Rozumiem, że serwis jest jak tam pisze "w Unii Europejskiej", czyli jak coś to odsyłam go na adres tej firmy na jej koszt i tam go naprawiają, dobrze rozumiem? Dostawa jest też z EU czyli z VATem nie ma problemu? Tak, serwis masz w Czechach, więc blisko oraz VAT masz już opłacony, bo wysyłka jest z UE .
Lagfir Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Opublikowano 12 Marca 2016 Dla potomnych napiszę, że sklep jest OK. Zamówiłem telefon 9.03 ok. 12:00, przyszedł kurierem Pocztex48 11.03 ok. 14:00. Tak więc czas dostawy bardzo spoko. Paczka niewielka ale zabezpieczona folią bąbelkową i kawałkami tektury. E-faktura na maila.
kapelmajster Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 witam chce zakupić 3 sztuki http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-2gb-16gb-ultra-lte-szklo-etui-w24h-i6145087468.html czy ten sprzedawca sprzedaje z wgranym menu pl( narazie jestem kompletnym laikiem w tym) czy trzeb abedzie samemu wgrywać ewentualnie jak zapytam co najlepiej powinien mieć wgrane na dzień dzisiejszy? w ogóle wartn uwagi? prosze o szybką odpowiedź lub podpowiedź gdzie ewentualnie sprawdzone 3 sztuki kupić .
dotreveld Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 Czy na na tej stronie https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/306-xiaomi-redmi-3.html w telefonie będzie wgrana polska wersja?
XX$mietankowaXX Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Dnia 29.02.2016 o 15:04, Lagfir napisał: Rozumiem, że serwis jest jak tam pisze "w Unii Europejskiej", czyli jak coś to odsyłam go na adres tej firmy na jej koszt i tam go naprawiają, dobrze rozumiem? Dostawa jest też z EU czyli z VATem nie ma problemu? A zapłaciłeś normalnie Polskimi pieniędzmi, tak? Bo dla mnie to bardzo ważne
cukru Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 @XX$mietankowaXX Już wielokrotnie było mówione na forum, że płaci się w złotówkach.
Lagfir Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2016 Płaciłem PayPalem, więc cena w euro została przeliczona na złotówki i dodana została prowizja od Paypala.
XX$mietankowaXX Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Kupiłam już ten telefon podany przez Nazumi i etui i wszystko jest ładne, stabilne i szybko doszło Teraz mam tylko problem, bo zapomniałam o szkle, a mi telefon upada co najmniej 3 razy dziennie, to z ławki czy stołu i chciałabym szybko kupić 2 szkła hartowane, mocne, cienkie i 100% przezroczyste w jak najszybszym czasie do 30 zł, choćby nawet jedno do 20 zł Kupił ktoś może szkło o takich wymaganiach? Jeśli tak to prosiłabym o podanie linku
cukru Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 @XX$mietankowaXX Ja osobiście kupowałem Mocolo stąd http://allegro.pl/folia-szklo-mocolo-xiaomi-redmi-3-i5964706151.html Samo szkło jest w porządku, dobrze dopasowane. Niestety na stronie mają napisane, że brak w magazynie, więc musiałabyś się ich spytać o stan towaru.
Lagfir Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2016 Ja też kupiłem szkło Mocolo, nawet od tego samego sprzedawcy podanego przez @cukru i polecam, jest dosyć grube i niełatwo je stłuc podczas upadku a jednocześnie jest dobrze spasowane
sonek Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Dzień dobry, Mam podobny problem. Od jakiegoś czasu rozglądałem się za telefonem do max 600zł, wybrałem Redmi 3 bo lepszy mi chyba nie potrzebny, a dzisiaj patrzę jakieś promocje np. na https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/306-xiaomi-redmi-3.html Ogólnie sklep był polecany, a ostatnie wpisy z czerwca są negatywne. To jak to w końcu jest? Zależy mi żeby nie płacić podatku, a i serwis najlepiej wiadomo w Polsce Oprogramowanie myślę, że ogarne. Ogólnie sporo jest promocji, nawet Mi4 łapie się w budżet, ale ma chyba gorszy układ graficzny? No i ta bateria gorsza. Może mi 4c? Edytowane 8 Lipca 2016 przez sonek
tpawel Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 Musisz sobie postawić priorytety. Te telefony, pomimo że są w podobnej cenie i mają 5 cali ekrany różnią się sporo od siebie. Jeśli bateria jest ważna to bez gadania bierz redmi 3,ktory ma dual hybrydowego czyli można też korzystać z karty sd. Mi4 nie ma ani tego ani tego. Mi4c ma dual, ale bez sd. Aparaty lepsze w mi4 i mi4c. Wykonanie najlepsze w mi4. To tak w telegraficznym skrócie. Co do zakupu to po ostatnich akcjach z xfs ten sklep jest dla mnie spalony. Porządny serwis w PL to tylko zakup w IBG. Ja zawsze kupuję w Chinach u Goldway,ale oni naprawiają w razie czego u siebie
sonek Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 A te zdjęcia to spora różnica? W sumie dobry aparat przydałby mi się, ale brak kart SD w obu Mi4 czego nie zauważyłem wcześniej to spory problem...
zielonyBB Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 A co to goldi? Hong Kong Goldway - taki sklep na Aliexpress. Wysłane z MI5
sonek Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Czy to dobra okazja? http://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-4G-LTE-Metal-Body-Fingerprint-Mobile-Phone-Snapdragon-650-Hexa/311331_32596046648.html?storeId=311331 Tylko do 10 lipca, a cena sporo niższa. Tylko ta gwarancja wygląda nie ciekawie, przesyłki na mój koszt :/ Edytowane 8 Lipca 2016 przez sonek
tpawel Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Tak, tylko to jest wersja note o ile zauważyłeś do tego jak wybierzesz wysyłkę za 16$ sellers shiping method to masz pewniak że przyjdzie bez VAT, a tak to loteria. No i kilka dni wcześniej przyjdzie w porównaniu do zwykłej poczty. Co do ew. Gwarancji to wysyłka do Chin to koszt ok 25-30zl. Nieraz jak jest drobna usterka to można się dogadać że sam naprawiasz,a oni zwracają kase
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Tak widzę ze note. Zastanawiam się czy warto dopłacić ponad Redmi 3 do tego note z linku? Musiałbym wziąć biały kolor, ma teoretycznie lepszy aparat ale czy zauważalnie? Baterie też ma pojemna, lepsza rozdzielczość ekranu, kilka bajerów. Jest to telefon bardziej przyszłościowy czy nie koniecznie?
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Redmi 3s/3x są chyba na gorszym procku? Nie widzę innych różnic :/ Wszelkie odmiany Mi4 chyba odrzucę ze względu na brak obsługi karty SD. Dzisiaj rozważam Redmi Note 3 Pro i Redmi 3, na goldway są spore promocje do 10 więc muszę się pośpieszyć A jest ktoś wstanie porównać aparaty tych Redmi do aparatu w Xperii T?
tpawel Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Czy ja wiem czy ten procek jest gorszy? Snap430 jest bliźniaczo podobny do snapa 616, do tego ma ciut lepszą grafikę. Do tego podobno jeszcze lepiej zarządza baterią. Tylko czy jest sens pakowania się w Redmi 3 skoro za 120$ można kupić mi4 i mi4c?
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 No ja sam już nie wiem, za dużo tego Mi4 ma troszkę mało pamięci wew. wydaje mi się, a gdzie widzisz Mi4 za 120$?
tpawel Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Jest tego na Ali masa. Spokojnie w okolicach 120$ kupisz. Tyle że jeśli zależy Ci na baterii to od razu mówię że oba trzymają znacznie krócej niż redmi 3
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 To uświadom mnie co jest lepszego w Mi4 poza aparatem? Bo widzę, że gorsza bateria, jakieś problemy z zasięgiem, gps...
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Obcenie w Xperii T mam zajęte 3GB i 8GB na karcie pamięci więc robi się mało miejsca na Mi4, pewnie coś bym usunął ale jednak... Czemu ten flagowiec nie ma slotu na sd A wydajnościowo Redmi note 3 pro nie niszczy mi4 i redmi 3?
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 A twoje porównanie Mi4 do Redmi 3 można odnosić do Redmi Note 3 pro?
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 A czy dla Mi4 problem robi gdy pamięć wewnętrzną zapcham tak, że zostanie mu 1 czy 2GB? Klapki tylnie można kupić w Polsce tanio? Bateria się wymienia w razie czego?
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Czyli bateria nie wymienna. Nie rozumiem o co chodzi z przenoszeniem plików skoro mamy jeden nośnik pamięci?
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) To co mnie od Mi4 odpycha to, że jest starszy nie wiem jak z wydajnością w porównaniu do RN3Pro i brak karty SD. Z kolei kusi mnie strasznie ten aparat lepszy i wykonanie. RN3Pro ma 16mpx aparat, lepiej się to prezentuje niż w Redmi 3? Może nie jest tak źle w porównaniu do Mi4? Im więcej czytam tym gorzej... Edytowane 9 Lipca 2016 przez sonek
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Chyba jakoś dam rade, 1GB nawigacja, Hearthstone z 1,5GB muzyki z 2/3 i połowa zostanie na reszte, trudno najwyżej będę często podłączał pod lapka i robił porządek. Wtedy pozostaje kwestia, że RN3Pro jest według AnTuTu znacznie wydajniejszy... Czy to rzeczywiście spora różnica w perspektywie 2 lat? W ogóle to jestem z Poznania, czy te telefony mają certyfikaty i znaczki CE? Czy to prawda? http://www.wykop.pl/wpis/17802675/uszanowanko-nareszcie-po-trudnosciach-i-problemach/ Jeśli tak to wolę RN3Pro :/ Edytowane 9 Lipca 2016 przez sonek
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Znalazłem na innym forum informacje, że w Poznaniu czepiają się o brak znaku CE... Kilka pytań: 1. Czy Mi4c to spora strata w porównaniu do Mi4? Chodzi mi o taką "flagowatość", wykonanie itd. Tylna klapka mnie nie obchodzi i tak coś na tył kupie. 2. No właśnie akcesoria, strasznie podobają mi się takie nakładki: http://allegro.pl/etui-nillkin-frosted-xiaomi-redmi-note-3-folia-i6241605285.html nie koniecznie ten producent bo drogi, ale tego typu. 3. No i powtarzam pytanie o wydajności, czy Snap 650 w perspektywie telefonu na pewnie minumium dwa lata nie jest lepszym wyborem niż 801? Nie znam się na tym szczerze mówiąc. Edytowane 9 Lipca 2016 przez sonek
tpawel Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 No to bierz kurierem i nikt się nie czepnie. Chyba że Policja też się czepia @redmi2 z tym zasięgiem to nie przekonasz mnie. Tyle że jak masz dobry tam gdzie jesteś to kompletnie nie ma różnicy. Schody robią się podczas przebywania w miejscach o zasięgu gorszym niz -100dBm,choć tutaj miui v8 widzę że poprawiło tą kwestię znacząco. Z resztą tak samo jak GPS.
sonek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 A tak wracając do tematu, znajomi odradzają mi zakupy na aliexpress bo niby jest tam dużo podróbek i problemy z gwarancją, prawda to?
Rekomendowane odpowiedzi