Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Mam problem z telefonem Redmi Note 2.

Telefon działał z zainstalowaną wersją MIUI 6.2.18.

Problem zaczął się po włożeniu karty pamięci do telefonu. Wyskoczył komunikat, że karta jest nie sformatowana i czy chcę zrobić jej format. Zgodziłem się po czym telefon się zrestartował. 

Telefon przywrócił się do ustawień fabrycznych. Wyskoczył komunikat, że urządzenie jest zablokowane. Należy wpisać hasło do konta xiaomi niestety wymagane jest połączenie z siecią Wi-Fi.

Po wpisaniu hasła i zatwierdzeniu go wyskakuje komunikat, że "Nie można zweryfikować ID konta Xiaomi. Nie można połączyć się z siecią." Niestety nie mogę się połączyć pod żadną sieć WIFI gdyż reszta opcji telefonu jest zablokowana.

Co mam zrobić, żeby odblokować telefon?

W załącznikach fotki

Pozdrawiam,

Łukasz

20160228_204945.jpg

20160228_205014.jpg

Opublikowano

1. Tak posiadam aktywną kartę SIM, ale urządzenie nie jest podłączone do sieci.

2. Hasło znam i jest poprawne, gdyż zresetowałem je na stronie i.mi.com

Nadal nie mogę nic zrobić. Jakieś inne pomysły?

Opublikowano (edytowane)

przejdź do recovery, zrób wipe all i od nowa załącz telefon, dokładnie wczoraj miałem taką samą sytuację...

Edytowane przez b_olton
Opublikowano (edytowane)

W jaki sposób to zrobić? Wiem, że pewnie głupie i proste pytania zadaję ale kompletnie się na tym nie znam.

Edytowane przez gendoo
Opublikowano

Power+volume up...poczekaj aż się pojawi logo MI,

puść power trzymając vol. up..za chwile pojawi się mirecovery...

zejdź klawiszami głośności na język angielski. następnie wipe&reset...

zaznacz full wipe i yes....Zresztą masz tu pomoc :

Opublikowano

Dziękuję za pomoc, poradziłem sobie.

Tylko dlaczego tak się stało? Dlaczego przez włożenie karty pamięci micro SD wystąpiły takie problemy?

Opublikowano (edytowane)

Pojęcia nie mam, ale to już nie pierwszy przypadek ostatnimi czasy z tym zablokowaniem, jak pamiętam to 3 w ciągu 2 dni, przynajmniej tyle znalazłem na forum, z moim włącznie.

Edytowane przez b_olton
Opublikowano
Dnia 28.02.2016o22:27, b_olton napisał:

Pojęcia nie mam, ale to już nie pierwszy przypadek ostatnimi czasy z tym zablokowaniem, jak pamiętam to 3 w ciągu 2 dni, przynajmniej tyle znalazłem na forum, z moim włącznie.

Potwierdzam ten niefajny bug

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
46 minut temu, citizen616 napisał:

Mam ten sam problem tylko na redmi note 3 pro, a wymienione wyżej rozwiązania nie działają.

To znaczy co ci nie działa?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...