gendoo Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Witam serdecznie! Mam problem z telefonem Redmi Note 2. Telefon działał z zainstalowaną wersją MIUI 6.2.18. Problem zaczął się po włożeniu karty pamięci do telefonu. Wyskoczył komunikat, że karta jest nie sformatowana i czy chcę zrobić jej format. Zgodziłem się po czym telefon się zrestartował. Telefon przywrócił się do ustawień fabrycznych. Wyskoczył komunikat, że urządzenie jest zablokowane. Należy wpisać hasło do konta xiaomi niestety wymagane jest połączenie z siecią Wi-Fi. Po wpisaniu hasła i zatwierdzeniu go wyskakuje komunikat, że "Nie można zweryfikować ID konta Xiaomi. Nie można połączyć się z siecią." Niestety nie mogę się połączyć pod żadną sieć WIFI gdyż reszta opcji telefonu jest zablokowana. Co mam zrobić, żeby odblokować telefon? W załącznikach fotki Pozdrawiam, Łukasz
Mobimi Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Przeczytaj dokładnie komunikaty, które są na pierwszym obrazku.
gendoo Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 1. Tak posiadam aktywną kartę SIM, ale urządzenie nie jest podłączone do sieci. 2. Hasło znam i jest poprawne, gdyż zresetowałem je na stronie i.mi.com Nadal nie mogę nic zrobić. Jakieś inne pomysły?
b_olton Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) przejdź do recovery, zrób wipe all i od nowa załącz telefon, dokładnie wczoraj miałem taką samą sytuację... Edytowane 28 Lutego 2016 przez b_olton
gendoo Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) W jaki sposób to zrobić? Wiem, że pewnie głupie i proste pytania zadaję ale kompletnie się na tym nie znam. Edytowane 28 Lutego 2016 przez gendoo
b_olton Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Power+volume up...poczekaj aż się pojawi logo MI, puść power trzymając vol. up..za chwile pojawi się mirecovery... zejdź klawiszami głośności na język angielski. następnie wipe&reset... zaznacz full wipe i yes....Zresztą masz tu pomoc :
gendoo Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 Dziękuję za pomoc, poradziłem sobie. Tylko dlaczego tak się stało? Dlaczego przez włożenie karty pamięci micro SD wystąpiły takie problemy?
b_olton Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Pojęcia nie mam, ale to już nie pierwszy przypadek ostatnimi czasy z tym zablokowaniem, jak pamiętam to 3 w ciągu 2 dni, przynajmniej tyle znalazłem na forum, z moim włącznie. Edytowane 28 Lutego 2016 przez b_olton
Frty Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Dnia 28.02.2016o22:27, b_olton napisał: Pojęcia nie mam, ale to już nie pierwszy przypadek ostatnimi czasy z tym zablokowaniem, jak pamiętam to 3 w ciągu 2 dni, przynajmniej tyle znalazłem na forum, z moim włącznie. Potwierdzam ten niefajny bug
citizen616 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Mam ten sam problem tylko na redmi note 3 pro, a wymienione wyżej rozwiązania nie działają.
xxmati96xx Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 46 minut temu, citizen616 napisał: Mam ten sam problem tylko na redmi note 3 pro, a wymienione wyżej rozwiązania nie działają. To znaczy co ci nie działa?
citizen616 Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 @xxmati96xx Zablokowane urządzenie było, ale poszedł do serwisu i prawie wszystko gra.
Rekomendowane odpowiedzi