Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'kodi'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Dział główny
    • Aktualności
    • Aktualizacje MIUI
    • Korzystanie
    • Bugi w ROMach MIUIPolska/Xiaomi.eu
    • Tutoriale
  • MIUI
    • Dyskusje o aplikacjach
    • Modyfikacje techniczne
    • Modyfikacje wizualne
    • Recenzje
    • Fotografia
  • Telefony Xiaomi
    • Mi 11i / Redmi K40 Pro+
    • Mi 11 / PRO / ULTRA
    • Mi 11 Lite
    • Mi 10T / Redmi K30S Ultra
    • Mi 10 / Mi 10 PRO
    • Mi 10 Lite ZOOM
    • Redmi K30 / K30 5G
    • Mi 9T Pro / Redmi K20 Pro
    • Mi 9T / Redmi K20
    • Mi 9
    • Mi 9 Lite / Mi CC 9
    • Mi 9 SE
    • Mi Note 10 / Mi Note 10 LITE
    • POCO i Mi A1/2/3
    • Redmi Note
    • Redmi
    • Z zakończonym wsparciem
  • Urządzenia Xiaomi
  • Zakupy i serwis Xiaomi
  • 70mai
  • Systemy mobilne
  • Technologie
  • Pozostałe
  • Strona i forum MIUIPolska.pl

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania


Smartfon

Found 6 results

  1. Na telewizorze zainstalowane mam Kodi, Netflix i HBO Go. Po jakichś 3 m-cach użytkowania system zaczął krzyczeć że ma mało pamięci. Postanowiłem ją rozszerzyć pendrive. Po podłączeniu go do tv sformatowałem tak by rozszerzyć pamięć wbudowaną. Przeniosłem aplikacje. Wszystko działało doskonale do momentu wyłączenia tv na noc i ponownego włączenia z rana. System zaczął od komunikatu że urządzenie USB zostało bezpiecznie odłączone. Potem że wykrył nowy dysk USB. Podczas tego ikonki Kodi z paska ulubionych odpowiednio znikały lub się pojawiały. Dałem systemowi chwilę żeby się ogarnął. Odpalam Kodi ...d*pa. Nie ma takiego oglądania.... Tv się zbuntował. Tzn nie wiem czy TV ale nie pendrive - tych wypróbowałem 3. HBO Go i Netflix działają bez problemu. Wszystko inne też. Kodi wyświela jedynie ekran startowy przez kilka sekund potem wraca do menu systemu. Próbowałem też przywracania do ustawień fabrycznych. Miał ktoś podobny problem? Jakiś pomysł jak to naprawić?
  2. Cześć. Mam podpięty do Miboxa dysk przenośny, który jest wszędzie ładnie widoczny, nawet w Kodi. Wygląda jednak na to, że Kodi nie dodaje zawartości tego dysku do Biblioteki mediów, pomimo, ze tam jest. Nie mam okładek, tytułów itp. Pokazuje napis "Ta biblioteka jest pusta. W celu wypełnienia jej własnymi mediami..." Dysk "Magazyn" jest już w menadżerze plików ale po wydaniu polecenia "aktualizuj bibliotekę" nic się nie dzieje. Czy to wina dysku przenośnego? Czy jakiejś opcji typu "skanuj z podfolderami".
  3. KTO POMOŻE .? *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** Build fingerprint: 'Xiaomi/santoni/santoni:7.1.2/N2G47H/V9.2.4.0.NAMMIEK:user/release-keys' Revision: '0' ABI: 'arm' pid: 22967, tid: 23300, name: Thread-12 >>> mygica.media.center <<< signal 6 (SIGABRT), code -6 (SI_TKILL), fault addr -------- Abort message: 'art/runtime/thread.cc:1675] No pending exception expected: java.lang.IllegalStateException: ' r0 00000000 r1 00005b04 r2 00000006 r3 00000008 r4 b1a2b978 r5 00000006 r6 b1a2b920 r7 0000010c r8 00000000 r9 0000000a sl 000000ca fp b2bb0100 ip 0000000d sp b1a2b4a8 lr f36f32d7 pc f36f5b58 cpsr 280f0010 backtrace: #00 pc 00049b58 /system/lib/libc.so (tgkill+12) #01 pc 000472d3 /system/lib/libc.so (pthread_kill+34) #02 pc 0001d575 /system/lib/libc.so (raise+10) #03 pc 000190c1 /system/lib/libc.so (__libc_android_abort+34) #04 pc 00017124 /system/lib/libc.so (abort+4) #05 pc 0031b945 /system/lib/libart.so (_ZN3art7Runtime5AbortEPKc+328) #06 pc 000b561d /system/lib/libart.so (_ZN3art10LogMessageD2Ev+1132) #07 pc 00335023 /system/lib/libart.so (_ZNK3art6Thread24AssertNoPendingExceptionEv+602) #08 pc 000e558d /system/lib/libart.so (_ZN3art11ClassLinker9FindClassEPNS_6ThreadEPKcNS_6HandleINS_6mirror11ClassLoaderEEE+28) #09 pc 00261573 /system/lib/libart.so (_ZN3art3JNI9FindClassEP7_JNIEnvPKc+1878) #10 pc 00e6d8c8 /data/app/mygica.media.center-1/lib/arm/libmygica.so (_ZN24CJNIMediaCodecBufferInfoC1Ev+108) #11 pc 0071a6f8 /data/app/mygica.media.center-1/lib/arm/libmygica.so (_ZN31CDVDVideoCodecAndroidMediaCodec16GetOutputPictureEv+24) #12 pc 0071aff4 /data/app/mygica.media.center-1/lib/arm/libmygica.so (_ZN31CDVDVideoCodecAndroidMediaCodec6DecodeEPhidd+140) #13 pc 00ffe368 /data/app/mygica.media.center-1/lib/arm/libmygica.so (_ZN17CVideoPlayerVideo7ProcessEv+1072) #14 pc 011b7548 /data/app/mygica.media.center-1/lib/arm/libmygica.so (_ZN7CThread6ActionEv+152) #15 pc 011b77e4 /data/app/mygica.media.center-1/lib/arm/libmygica.so (_ZN7CThread12staticThreadEPv+160) #16 pc 00046da3 /system/lib/libc.so (_ZL15__pthread_startPv+22) #17 pc 00019b0d /system/lib/libc.so (__start_thread+6)
  4. witam. mam problem z kodi w Redmi 4x. mam pvr simple client do IPTV i niestety nie moge ogladac w jakości 1080p. albo wogole wywala z programu kodi, albo nie ma obrazu, albo klatkuje w zwolnionym tempie - w zależności jak zmieniam ustawienia. z czym to moze być związane? na pewno nie zalezy to od internetu, bo filmy 1080p np z CDA chodzą płynnie.
  5. Cześć, przede wszystkim witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. Temat może trochę odgrzewany ale podobnej konfiguracji nie znalazłem w żadnym wątku na forum. Od tygodnia jestem posiadaczem Mi Boxa 4K (nabyty drogą kupna na Gearbest) i od tygodnia nie potrafię się uporać z brakiem płynnego odtwarzania w HD (1080p, gdzie tam do 4K) ale może od początku: Materiały wideo mam na dysku sieciowym (PC, Win7, 1Gbit LAN) Mi Box połączony jest po WiFi 5GHz (AP leży pół metra od Boxa) oraz po HDMI (1m) do telewizora Kodi korzysta z biblioteki MySQL (MySQL stoi na tym samym PC co materiały wideo) Wideo 720p odtwarza się płynnie, 1080p bez znaczenia czy plik ma 30GB czy 4GB tnie, różnica jest może w czasie po jakim się to dzieje. Po uruchomieniu play, po 2-3 s włącza się buforowanie które w zależności od różnych konfiguracji trwa kilka-kilkanaście sekund po czym obraz jest w miarę płynny (nie jest to żyleta ale dało by się oglądać) przez kilka sekund po czym zaczyna się klatkowanie i przycinanie dźwięku do pełnego wyłączenia co ewidentnie wskazuje mi na problemy wydajnościowe samego MiBoxa ale może się mylę... Przeglądając pozostałe wątki na różnych forach udało mi się wykluczyć przyczynę: kabel HDMI - podpięty komputer działa poprawnie 50/60Hz - zarówno na 50Hz jak i 60Hz działa tak samo. obecnie jest 50Hz zgodnie z Waszymi zaleceniami. wolne WiFi - ten sam materiał odtwarzany na starym laptopie (jeden z pierwszych i3) po WiFi 2,4Ghz działa płynnie nawet w drugim pokoju nadmierna ilość aplikacji - po przywróceniu fabrycznym odinstalowałem wszystkie aplikacje (milion chińskich klawiatur) nawet google casta i youtube. Został sklep googla i systemowe apki których nie znam - tych nie ruszałem żeby czegoś ważnego nie wyłączyć. wspomaganie sprzętowe itd... - próbowałem kilku tutoriali z youtuba, wyłączanie wspomagania, ustawianie buforów, skutkuje poprawą płynności o kolejne sekundy bufor w advancedsettings - też nie wnosi wiele więcej. Taką samą konfigurację testowałem na Raspberry Pi 1 z zainstalowanym Openelec i tu nie było takich problemów z wydajnością pomimo o wiele słabszego sprzętu. Pytanie do Was, czy ktoś korzysta z podobnej konfiguracji? a może coś przeoczyłem? Kodi odpalałem już na różnym sprzęcie i to w zasadzie pierwszy raz gdy mam aż taki problem, co więcej z chwalonym urządzeniem mojego ulubionego producenta:) pozdrawiam Adam
  6. Z jakich stron polecacie oglądać telewizję online przy pomocy Kodi ? Chodzi mi o darmowe strony jak Videostar.pl gdzie wystarczy utworzyć darmowe konto lub bez konieczności logowania się tak jak na Wizja.tv ale jest jeden problem z ta strona że miedzy 16 a 23 nie można oglądać bo ciagle wyświetla się taki komunikat \/:
×
×
  • Create New...