kstulka

Użytkownicy
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About kstulka

  • Rank
    Nowy

Dodatkowe

  • Smartfon
    Mi4s

Recent Profile Visitors

207 profile views
  1. eh.. a jednak hardware, dzięki.
  2. Witam, może ktoś spotkał się z takim problem i podpowie co z tym fantem zrobić. Jeden dzień po wymianie wyświetlacza i 2 dni po zainstalowaniu A7 Miui v8 zaczął się problem z wyświetlaczem, zaczęły pojawiać się pojedyncze paski, aż w końcu cały został nimi pokryty (zdjęcie w załaczniku. Pomyślałem, że to hardware, ale włączając fastboot'a, grafika fastboota wyświetla się poprawnie, więc czy to na pewno hardware? Jeszcze nie zrobiłem ponownej instalacji, ponieważ muszę wgrać odpowiednie twrp dla A7. Telefon chyba działa normalnie, bo np.. mogę go wyłączyć pamiętając procedurę wyłączania telefonu, także rozwijając górne menu widzę, że zmienia się kolor wyświetlacza.
  3. No tak... eh, fajny był ten smartphone. Acid, czy mógłbyś polecić jakiś telefon Xiaomi do 1000 PLN? Acid, mam jeszcze jedno pytanie czy w MiCenter nie udałoby się wymienić tej pamięci, albo całej płyty? Czy to za duży koszt i lepiej kupić nowy telefon?
  4. Witam, Jakiś czas temu wgrałem xiaomi.eu_multi_wt86047_6.5.5_v7-5.1 do mojego Redmi, wszystko ładnie hulało.. do czasu. Przy rejestracji w Whatsup telefon zawiesił się. Przy próbie uruchomienia wyświetlało się tylko logo MI. Próbowałem wgrać Rom przez twrp, nie udało się. Robiłem wipe Data, Cache, DAlvik, później zrobiłem Advanced Wipe, nic nie dało. W końcu ściągnąłem ROM uruchomiłem Miflasha i dostałem taki komunikat jak na załączonym screenie. Przy instalacji przez twrp wyświetla się komunikat "Updater process ended with signal:11" i jeszcze "Failed to mount '/cashe' (invalid argument)" "Failed to mount '/system' (invalid argument)" "Failed to mount '/data' (invalid argument)" Unable to mount storage. Dodam, że przy podłączeniu telefonu do lapka i uaktywnieniu MTP, widzę tylko kartę SD, nie ma pamięci wewnętrznej. Fastboot działa, recovery działa (ale muszę wchodzić przez fastboota, bo przyciski Vol+ Vol- i Power już nie uruchamiają twrp) Czy to jest jakiś problem z softem czy bardziej z hardwarem (uszkodzona pamięć?)