Jump to content

Pesgenu

Użytkownicy
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pesgenu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. Hej, nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi na ten problem, a wydaje mi się że powinno go napotkać dużo użytkowników MIUI. Mój Mi Note 3 kupiony w Chinach i działający na chińskim MIUI zaproponował mi w piątek aktualizację. Zawsze je robiłem i nie było problemu. Jednak apprently w zamian za śmieszne animacje straciłem całkowicie współpracę z google services. Nie działa google play, ytube, gmail, a nawet mapy w Uberze czy Jakdojade Jakiś poradnik na reedicie pokierował mnie do pobrania updatu services i włączenia pozwoleń na autostart. Naprawiłp to google play, ale cała reszta aplikacji dalej jest blokowana. Co powinienem zrobić w takiej sytuacji? Telefon jest pozbawiony przez to kilku głównych funkcji. Wolałbym nie przechodzić na europejski soft.
  2. ....Łał. Nie wiedziałem o tym. Dzięki wielkie, teraz działa. Suckesywnie zainstalowałem rom! Dziękuję za pomoc!
  3. Dobre, wieści - problem z /systemem faktycznie zniknął. Znaczy, sprawa przesuwa się do przodu. Gorzej, że dalej nie mogę wgrać romu - przy kopiowaniu cały czas zacina się przy koncówce, odmawiając wgrania system.new.
  4. Dzięki wielkie za odpowiedź. Cały czas przy wykonywaniu wipe'u wyskakuje o takie o Przy czym przy próbie przerzucenia ROMu do telefonu, zawsze odrzuca plik "system.new"
  5. Szanowni Forumowicze! Podczas mieszkania w Chinach kupiłem dla matki telefon Xiaomi Note 3. Telefon jednakowoż miał do dyspozycji kilka języków z czego żaden nie był przez moją rodzicielkę znany. Odpowiedzią po pilnym przestudiuwaniu forów okazała się instalacja polskiego Miui, do czego przystąpiłem. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ - używałem tego poradnika. Wszystko szło jak po maśle, aż do ostatniego punktu, który jest wyjątkowo niejasno opisany. Po instalacji polskiego ROMu telefon właczał się dobre 10 minut, po czym włączył stary system. Zrestowałem go, to samo. Ponownie wszedłem w TWRP i chciałem go rebootnąć z tego poziomu, ale podaje mi komunikat "No OS installed! Are you sure you wish to reboot?" - Co mnie zaniepokoiło. Usiłowałem po raz kolejny zainstalować ROM aczkolwiek podaje mi komunikat "failed to mount /system (invalid argument)". Wyczytałem gdzieś poradę że powinienem wejść w Wipe i tam zamienić plik systemowy na FAT. Nie znalazłem jednak tej porady na sprawdzonej stronie, wobec czego boję się uszkodzenia systemu. Proszę o rozsądną poradę, nie jestem regularnym użytkownikiem Androida i jestem zaniepokojony że mogę telefon zwyczajnie zbrickować. PS: Forum naturalnie przeszukałem, wyszukiwarka pozostaje głucha na mój problem.
×
×
  • Create New...