Mi Robot Mop Essential
11 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 122 views
Robot będąc rozładowanym do zera, gdy wstawiam go do stacji, zaczyna się ładować, ale gdy tylko się włączy, wyjeżdża ze stacji i znowu się wyłącza. Odkurzacz już od jakiegoś czasu miał problemy z czasem pracy na jednym ładowaniu, więc wymiana baterii była w planach. Wie ktoś co jest przyczyną takiego zachowania i jak to ewentualnie naprawić?
Last reply by Atrex10, -
-
- 0 replies
- 255 views
Witam. mam problem z mopem, taki że nie potrafię zrobić mapy pomieszczenia a nie chciałbym żeby wyjeżdżał za pewien próg. ustawiłem kartony, posprzątał gdzie miał to zrobić kiedy wrócił do bazy po zakończeniu sprzątania okazało się że mapa jest ale w żaden sposób nie mogę jej edytować lub zapisać. gdy uruchamiam sprzątanie, mapa się kasuje i dalej wyjeżdża za próg
Last reply by Karol Wal, -
- 1 follower
- 6 replies
- 8.3k views
Cześć. Odkurzacz zakupiony w 2020 roku. Do teraz działał bez problemu. Nagle przy ostatnim sprzątaniu się wyłączył. Na przyciski nie reaguje. Gdy położę go na stacji zaczyna ładować, po czym zaczyna cofać i jak zjedzie z ładowarki to się wyłącza. Biorąc go do góry nogami i kładąc ładowarkę podaje komunikaty najpierw o ładowaniu i wyjęciu i oczyszczeniu mopa ( także zaczyna jeździć), a potem mówi o błędzie ładowania i sprawdzeniu styków. Po czym go dalej ładuje. Resetowałem go do ustawień fabrycznych i jest to samo. Poniżej daje link do filmiku jak ten problem wygląda.
Last reply by dawidowaty, -
- 0 replies
- 236 views
Witam, Posiadam odkurzacz od niespełna roku i już raz był na reklamacji z problemem ciągle kręcącej się szczotki głównej , gdzie prawdopodobnie została wymieniona w nim płyta główna. Odkurzacz znów zaczął świrować i teraz nie potrafi trafić do stacji dokującej , oraz często nawet pomimo ładowania przechodzi w tryb offline. I pytanie jest jedno , czy odkurzacz pomimo teoretycznej wymianie płyty głównej może mieć taki sam adres MAC , taki sam TOKEN , i aplikacja Xiaomi Home połączyła się z nim bez żadnego parowania czy to do wifi czy do urządzenia. Bo mam wrażenie, że zostałem oszukany i nadal w moim Xiaomi siedzi wadliwa płyta ... Może ktoś potwierdzi …
Last reply by phantom21, -
- 0 replies
- 221 views
Dzień dobry. Robot po mniej więcej dwóch minutach przestaje działać . Po zaniesieniu do stacji dokującej ładuje się chwilę i znowu to samo po dwóch minutach wyłącza się . Czy to bateria? Widziałem filmik gdzie ktoś dolutował w pewnym miejscu płytki kondensator ( i tu nieścisłości w postach : albo 5v30Aalbo 5A 30V)i to ponoć pomogło Niestrty płytka z filmiku wyglada inaczej niż płytka z mojego modelu i nie wiem gdzie miałbym dolutować ewentualnie taki ( jaki?) kondensator. Czy ktoś z Was ma podobny problem i wie jak go rozwiązać? https://miuipolska.pl/forum/topic/54179-xiaomi-mi-vacuum-robot-mop-mijia-1c-w-trybie-silny-turbo-wyłącza-się/ w tym linku dyskusja i f…
Last reply by KonradN, -
- 0 replies
- 187 views
Dzień dobry. Robot po mniej więcej dwóch minutach przestaje działać . Po zaniesieniu do stacji dokującej ładuje się chwilę i znowu to samo po dwóch minutach wyłącza się . Czy to bateria? Widziałem filmik gdzie ktoś dolutował w pewnym miejscu płytki kondensator ( i tu nieścisłości w postach : albo 5v30Aalbo 5A 30V)i to ponoć pomogło Niestrty płytka z filmiku wyglada inaczej niż płytka z mojego modelu i nie wiem gdzie miałbym dolutować ewentualnie taki ( jaki?) kondensator. Czy ktoś z Was ma podobny problem i wie jak go rozwiązać? https://miuipolska.pl/forum/topic/54179-xiaomi-mi-vacuum-robot-mop-mijia-1c-w-trybie-silny-turbo-wyłącza-się/ w tym linku dyskusja i f…
Last reply by KonradN, -
- 1 follower
- 1 reply
- 292 views
Dzien dobry. Mam robota mopująco odkurzajacego mi g1.Problem polega na tym ,ze odkurzajac dywan zglasza blad szczotki glownej.Co moze byc przyczyna?Te same dywany odkurza juz 6 miesiecy a od dwoch tygodni zawiesza sie na nich
Last reply by Acid, -
- 3 replies
- 2.6k views
Dzień dobry, odkurzacz pierwszego dnia podłączyłem do aplikacji MiHome. Od samego początku aplikacja go nie wykrywała, musiałem dodawać go "ręcznie" poprzez wyszukanie go w sieciach Wi-Fi. Robot działał podłączony i widoczny (on-line) półtorej dnia. Po tym czasie wszedł w tryb offline. W żaden sposób nie mogłem go przywrócić do trybu on-line. W końcu usunąłem go z "mojego domu" i próbowałem dodać jeszcze raz. Tak jak wcześniej aplikacja nie wyszukuje odkurzacza a przy "ręcznym" dodawaniu nie ma odkurzacza w sieciach Wi-Fi. Próbowałem każdego rozwiązania, przywracania do ustawień fabrycznych, resetowania sieci odkurzacza, resetowania sieci głównej, skanowania lodu QR …
Last reply by daniel.wu, -
- 0 replies
- 304 views
Czy w tym modelu można zmienić paczkę głosów na polską albo króla juliana publikowane na inne modele?
Last reply by artur_w, -
- 0 replies
- 584 views
Zakupiłem Vacuum Mop Essential w marcu 2021. Od tej pory uruchomiłem około 10 pełnych cykli odkurzania i mopowania. Ostatnio robot zupełnie przestał mopować. Na początku każdego cyklu sprzątania w trybie odkurzanie+mopowanie da się usłyszeć charakterystyczne wycie urządzenia, a po kilku sekundach LED zaczyna migać na pomarańczowo. W aplikacji Xiaomi Home App nie otrzymuję żadnego powiadomienia o błędzie. Wyszukując rad na podobnych wątkach usunąłem kompletnie kurz z urządzenia, zaktualizowałem i przeinstalowałem aplikację, usunąłem i podłączyłem ponownie do Wi-Fi. Wideo poglądowe Jakie inne kroki mógłbym jeszcze podjąć?
Last reply by Gareth, -
- 4 replies
- 1.7k views
Witam, stałam się posiadaczką robota vacuum mop essential i chciałam spytać czy do zbiornika można wlać do mopowania paneli wodę demineralizowana? I mam jeszcze jedno pytanie, którzy użytkują takiego robota dłuższy czas, czy właśnie panele po takim mopowaniu po czasie nie pęcznieją?
Last reply by Kielczan123,