Problemy techniczne
84 tematów w tym forum
-
- 3 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Dzień dobry, stałam się szczęśliwą (?!) posiadaczką Poco f2. Niestety radość okazała się krótka bowiem urządzenie nie wyszukuje ani słuchawek bezprzewodowych Marshalla ani Xiaomi. Poprzedni telefon (Xiaomi mi a2) nie przysparzał takich problemów. Zaktualizowałam system, wyłączyłam NFC jednak parowanie wciąż nie działa. Czy ktoś potrafi pomóc? :(
Ostatnia odpowiedź: keiran, 4 Września 2020 -
-
- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Czołem użytkownicy POCO! Obserwuję u siebie bardzo słaby zasięg Bluetooth. Telefon w kieszeni a słuchawki i zestaw wbudowany w auto przerywa. Czy ktoś może się wypowiedzieć w sprawie? Szukałem po Internecie ale nic nie znalazłem
Ostatnia odpowiedź: Krzynek1984, 3 Września 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z MMSami w moim telefonie. Działam na MIUI 12.0.2.0. EU Korzystam z aplikacji Textra, chociaż przeszedłem na chwilę na systemową appke - Wiadomości - i tam też jest problem. Telefon w sieci PLAY - ustawienia niezmienne od początku, MMSy ogólnie działały jakiś czas, ale przychodziły albo bardzo późno po wysłaniu od nadawcy, albo wyskakiwała informacja od TEXTRA, że nie mozan pobrac wiadomosci MMS... Ktoś miał/ma podobny problem, lub wie jak rozwiązać sprawę?
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 2 Września 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Po zainstalowaniu aktualizacji MIUI do wersji 12.0.1 (teraz 12.0.2) obraz w aplikacji canal + strasznie laguje, przycina. Przy MIUI 11 problemu nie było. Probowalem juz wielu rozwiazan (m.in dodalem aplikacje w game turbo, przyznalem uprawniena do pamieci...) Czy ktos moze cos doradzic czy jest to kolejny bug w MIUI ?
Ostatnia odpowiedź: maciekmm, 29 Sierpnia 2020 -
- 13 odpowiedzi
- 10 tys. wyświetleń
Cześć! Czy jest jakaś możliwość wyłączenia szufladki aplikacji tak aby system był całkowicie płaski? Wiem że w Xiaomi jest taka możliwość a w POCO nie potrafię takiej opcji znaleźć. Będę bardzo wdzięczny za pomoc bo jest to strasznie uciążliwe.
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 28 Sierpnia 2020 -
- 1 odpowiedź
- 992 wyświetleń
Witam, po komendzie "OK Google" asystent odpala się normalnie ale brak sygnalizacji dźwiękowej, tego charakterystycznego "plumknięcia", które normalnie powinno się pojawiać. Też tak macie ? Jak mam telefon w kieszenie i wywołam asystenta to bez tego dźwięku nie wiem czy usłyszał Da się to gdzieś jakoś włączyć lub ustawić ?
Ostatnia odpowiedź: Bullsblood, 25 Sierpnia 2020 -
Na MIUI 12 mam menu górne z 11
przez Gość- 5 odpowiedzi
- 598 wyświetleń
Wczoraj w ciągu dnia menu górne zmieniło mi się na te z 11. Po restarcie do ustawień fabrycznych mam dalej z 11. Jest to kolejny przykład badziewnie przygotowanego softu. Jak to naprawić ?.
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 22 Sierpnia 2020 -
- 12 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
Witam, jestem użytkownikiem Poco F2 PRO od kilku dni. Miui Global 12.0.1.0 (QJKEUXM). Mam problem z pojawianiem się powiadomień na ekranie blokady - to znaczy niektóre z aplikacji nie pokazują mi na ekranie blokady, że jakieś powiadomienie danego typu się pojawiło. Sprawa np. z GMAIL, Smsami, Snapchatem - jest ok, ale problem pojawia się, gdy przychodzi jakaś wiadomość na Messengerze, Whatsapp czy jakiś twitt z Twittera. Wszystkie te aplikacje mają włączone i zaznaczone takie same opcji w ustawieniach Powiadomień. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją i wie jak to ewentualnie rozwiązać? A czy spotkał się ktoś z br…
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 12 Sierpnia 2020 -
- 5 odpowiedzi
- 10,8 tys. wyświetleń
nie mogę zapisac żadnego kontaktu po wgraniu miui12 czy wiecie co z tym zrobić? zawiesza sie w momencie zapisu kontaktu, czy go chce dodać manualnie czy z listy telefonów wybierajac albo: urzadzenie albo konto np gmail, czy xiaomi nie zapisuje i wiesza sie na tej operacji. slabo rozpoznaje palce jedne wpisalem co najmniej 3 razy na rozne sposby kilka palców i tak nadal ma z tym problem. wiecie cos na ten temat? podpowiadam ze wczoraj kupielm ten telefon a dzisiaj chcialem dopisac do mojej starej listy kontakt i nie działa.
Ostatnia odpowiedź: MrBright, 30 Lipca 2020