IAmEvene666 Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Witajcie serdecznie, drodzy forumowicze. Właśnie założyłem tutaj konto, aby dowiedzieć się co nieco o Redmi Note 3. Jestem bardzo bliski zakupu. Interesuje mnie model Redmi Note 3 3GB złoty. Na stronie xiaomi.com.pl kosztuje 985zł. Przyznam szczerze, że w telefonach jestem laikiem, ale ten bardzo mi się spodobał. Mam kilka pytań : - Gdzie takowy telefon kupić i w jakiej cenie? - Lepiej kupić na polskiej stronce i mieć spokój? - Jak to w końcu jest z tym polskim językiem? Trzeba coś kombinować, wgrywać jakieś bootloadery i tracić gwarancje? - Jak z GPSem w tym telefonie i internetem? Przyznam, że bez GPSa się nie ruszam, bo taka praca. Z góry bardzo dziękuję i przepraszam, jeżeli takowe pytania już były, bądź napisałem w złym dziale. Pozdrawiam.
Morvi Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) - w Polsce zapłacisz +/- 200 zł więcej niż w Chinach, a i tak telefon dostaniesz raczej z Chin - info o naszym języku masz na forum, poczytaj dział z konkretnym telefonem. Z gwarancją przy Xiaomi jest jak z duchami, jeden wierzy, drugi nie, a trzeci to chyba nawet widział - GPS i transmisja danych na przyzwoitym poziomie PS. Za ok. 1000 zł masz RMN3 Pro 3/32 ze Snapem 650 - oczywiście kupić trzeba w Chinach Edytowane 26 Lutego 2016 przez Morvi
Rome Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Telefon jak najbardziej do polecenia. GPS działa stabilnie i szybko łapie fixa. Poniżej test GPSu robiony w mieszkaniu, nie trwało to dłużej niż 5sek. Z wgraniem polskiego oprogramowania nie ma problemu bez konieczności odblokowania bootloadera.
acidbrain Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Ja się przesiadłem z Galaxy s3 i gps działa o wiele sprawniej... Tylko do aparatu mogę się przyczepic...
Kadi Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Ja się przesiadłem z Galaxy s3 i gps działa o wiele sprawniej... Tylko do aparatu mogę się przyczepic... O Twoich spostrzeżeniach chetnie poczytam na priv bo nadal jadę na S3 ale zbliża się ten dzień gdy królował będzie Rn3pro 32 GT-I9300
dariusz.kupidura Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 W tej chwili na aliexpress rn3 kosztuje ponad 200$ dołóż do tego VAT i zapłacisz tyle samo. Ja bym zamówił z Polski. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
raviol Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 Takie może trochę głupie pytanie, mam redmi 3, chciałbym zmienić na redmi note 3. Czy konto na xiaomi też będę musiał zmieniać, czy zostaje to samo?
GeoRedfox Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) 3 godziny temu, raviol napisał: Takie może trochę głupie pytanie, mam redmi 3, chciałbym zmienić na redmi note 3. Czy konto na xiaomi też będę musiał zmieniać, czy zostaje to samo? nie, konto Xiaomi jest to samo dla wszystkich urządzeń od tej firmy Edytowane 4 Marca 2016 przez GeoRedfox
mi_user Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Witam, moze ktos bedzie znal odpowiedz na moje pytanie. Planuje zakup RMN3 w xiaomiforsale.com, jest tam w opisie podana instrukcja http://xiaomi.eu/community/threads/ultimate-guide-how-to-unlock-bootloader-root-and-flash-recovery-on-redmi-note-3.29213/ czy to oznacza ze telefon ma zablokowany bootloader ? Jakie oprogramowanie maja wgrane telefonu z tego sklepu, czy jest to jakis smieciowy chinski rom czy moze cos innego ? Czy aby wgrac MIUI Polska do takiego telefonu wystarczy postepowac wedlog tej instrukcji ? Jakie soft wgrac gdybym chcial miec jezyk niemiecki w menu ? Edytowane 5 Marca 2016 przez mi_user 1
Ovchie Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Dnia 5 marca 2016o17:18, mi_user napisał: Witam, moze ktos bedzie znal odpowiedz na moje pytanie. Planuje zakup RMN3 w xiaomiforsale.com, jest tam w opisie podana instrukcja http://xiaomi.eu/community/threads/ultimate-guide-how-to-unlock-bootloader-root-and-flash-recovery-on-redmi-note-3.29213/ czy to oznacza ze telefon ma zablokowany bootloader ? Jakie oprogramowanie maja wgrane telefonu z tego sklepu, czy jest to jakis smieciowy chinski rom czy moze cos innego ? Czy aby wgrac MIUI Polska do takiego telefonu wystarczy postepowac wedlog tej instrukcji ? Jakie soft wgrac gdybym chcial miec jezyk niemiecki w menu ? 1) Bootloader jest zablokowany 2) pomimo punktu 1, możesz wgrać oprogramowanie z podanego tematu 3) do języka niemieckiego można mieć oprogramowanie np. stąd: http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html (xiaomi.eu by Loxar - wersja stable 7.1.8.0) Sam musisz zdecydować, czy chcesz wersję stable, czy dev, i zależnie od tego wybrać ROM. No i nie będę ukrywał, że wielu użytkownikom zmiana oprogramowania (szczególnie pierwszy krok, czyli wyrzucenie śmiecia, który przyszedł z telefonem) może sprawiać trudności... Tu jest najświeższa instrukcja jak to robić: https://miuipolska.pl/forum/topic/9626-wgrywanie-czystego-romu-oraz-unbrick-martwego-już-telefonu-wersja-2/ Ovchie
Rekomendowane odpowiedzi