Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio kupiłem Xiaomi Redmi Note 2. Zainstalowałem najnowsze MiuiPolska według instrukcji. Pojawił się problem:

- telefon samoistnie kilka razy jakby zgasnął, tzn. aby go uruchomić musiałem go włączać od nowa. Wyłącza się podczas użytkowania.

Próbowałem go przeinstalowywać i robić full wipe ale nic nie pomogło, w czym problem? Dodam że telefon nie uderza w nic tylko stabilnie leży na stole i tak jak gaśnie tak włącza się bez problemu.

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź. Spróbuję tego co napisałeś. Jeśli nie wyjdzie to odeślę go bo mam go zaledwie kilka dni :/ co za pech.

Opublikowano

Wygląda na śmieci jakieś po chińskim Romie, zrób miflash z opcją flash all, potem dograj twrp zrób wipe cache, dalvik cache, system, data i zainstaluj miui polska np. 5.12.10 chyba że chcesz najnowsze to już zdecyduj sam.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem tak jak radziłeś radziłeś. Na samym początku gdy zainstalowałem już najnowsze Miuipolska podczas wczytywania motywów znowu się wyłączył, a dzisiaj rano podobnie,  czego to może być przyczyna? Bateria?  Czy jest jeszcze coś co mógłbym zrobić przed odesłaniem telefonu? 

Edytowane przez Pawel978
Opublikowano

Jeśli wgrywałeś miflashem przez fastboot i nadal jest problem to już tylko serwis ci zostaje bo to ostateczna metoda wgrywania.

Wgrywając przez miflash z początku był rom chiński, sprawdzałeś jak to na nim działa ? czy od razu zainstalowałeś TWRP i zmieniłeś na MIUI Polska ?

Opublikowano (edytowane)

W sumie to wgrałem przez Miflash global Rom jakiś bez roota i musiałem według instrukcji wgrać chiński żeby mieć roota, na nich nie zdążyłem odnotować problemów bo wgrałem od razu Miuipolska  chociaż ten global Rom był strasznie wolny. Chiński z tego tutoriala wydawał się ok ale miałem go krótko bardzo. 

Edytowane przez Pawel978
Opublikowano

Ok. Dzięki,  nie wiem czy to coś wnosi ale jak dostałem telefon i odpakowałem to po uruchomieniu za kilka minut miałem taką sytuację że się wyłączył, to był jakiś Rom z rootem.

Opublikowano

Rozumiem, no to trudno, bardzo dziwna sprawa bo dzisiaj rano raz tak się wyłączył i teraz cały dzień jest póki co ok a sporo używam bez zarzutu. 

Opublikowano

Może używaj na razie i zobaczysz jak będzie, dużo RN2 miało dziwne jazdy bo były restarty, zawieszania, problemy z wybudzaniem i nagle wszystko ustało, zmiany romów nie pomagały i miflash też nic nie dawał. Samo ustało po jakimś czasie i nawet nie po zmianie romów na nowsze bo na tym samym na którym był problem okazywało się że działa już normalnie. Także poczekaj i obadaj dokładnie, a jak będzie to ponownie no to serwis i na wymianę go.

Opublikowano

Właśnie bateria spadła poniżej 30% i zaobserwowałem gwałtowny wzrost częstotliwości wyłączania się telefonu, przy >70% jeszcze się nie wyłączył. Jutro robię jeszcze raz Miflash z chińskim romem jakimś z tej strony (nie wiem czy ma znaczenie który to będzie) http://en.miui.com/a-234.html . Potem MiuiPolska z romem który mi poleciłeś. Jeśli dalej będzie uporczywy problem się powtarzał wysyłam do serwisu.

Opublikowano

tak, masz opis do miflasha w pierwszym linku zrób jak jest opis tylko zgraj na kartę co chcesz zachować a kartę podczas wgrywania możesz wyjąć

Opublikowano (edytowane)

"Nieokreślony błąd. (0x80004005: Missmatching image and device error)" po kliknięciu flash

ostatnio podobnie instalowałem inny rom i bez problemu

Edytowane przez Pawel978
Opublikowano

No to dziwne trochę, powinno normalnie zadziałać jak masz folder "hermes_images_V6.7..." na dysku C:/. Sterowniki itd. poprawnie się zainstalowały ? Wykrył telefon ?

Opublikowano (edytowane)

Na to wygląda, instalowałem już raz przez Miflasha i było bez problemu, ten rom nie chce wejść. Testuje inny rom i wchodzi, ten od Ciebie nie chce wejść.

Edytowane przez Pawel978
Opublikowano

Ciekawe czemu, sprawdzone pliki na serwerze zewnętrznym nie jedna osoba pobierała. Może kolejna odmienność w bebechach RN2 w nowszych modelach. Może po prostu nie pozwala ci zainstalować tak starego romu jak MIUI 6. Dobra to zainstaluj ten co masz, wipe jak podawałem i tego 5.12.10 i zobaczy się co będzie.

Opublikowano (edytowane)

Postawiłem ten MiuiPolska 5.12.10 i na wstępie ten sam problem. Na chwilę obecną zamykam temat bo wyślę go na serwis. Najlepiej byłoby mu przez miflash zainstalować chiński rom tak? na gwarancje go odsyłam bo mam go tydzień niecały.

Edytowane przez Pawel978
  • d3tr0 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...