Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Zauważyłem że nie mogę zrobić nie rozmazanego zdjęcia w pomieszczeniu. W porównaniu do iPhone 5 jest tragedia, czy możecie polecić jakąś apk?

Opublikowano (edytowane)

Niby ma f2.2 a iPhone f2.4 i u Żony wypas fota a tutaj jakąś taką nie bardzo. Za dnia super a przy delikatnej szarowce dzieciaków nie uchwyce bez rozmazania.

Nie no z lampa też szału nie ma

Edytowane przez xpablito
Opublikowano

Co tu porównywać..

1) jakość optyki

2) jakość matrycy

3) jakość algorytmów (softu)

Te 3 czynniki odpowiadają za totalna porażkę względem lepszych telefonów.

Ja też to widzę i stwierdzam że jak na taką ligę smartfona jest to jego najpowazniejsza wada.

Jedyne co pozostaje to liczyć się z tymi słabościami akceptować go jakim jest i cieszyć się z całej reszty zalet..

Opublikowano
Cześć wszystkim,

Zauważyłem że nie mogę zrobić nie rozmazanego zdjęcia w pomieszczeniu. W porównaniu do iPhone 5 jest tragedia, czy możecie polecić jakąś apk?

Spróbuj camera fv-5, w redmi note 2 dawala bardzo dobre rezultaty. Minus ze trzeba za nią zaplacic w google play,ale eliminuje softowe problemy aparatow xiaomi

Wyslane z G7 przez Tapatalk

Opublikowano
Dnia 2/21/2016o10:15, marceleqs napisał:

Co tu porównywać..

1) jakość optyki

2) jakość matrycy

3) jakość algorytmów (softu)

Te 3 czynniki odpowiadają za totalna porażkę względem lepszych telefonów.

Ja też to widzę i stwierdzam że jak na taką ligę smartfona jest to jego najpowazniejsza wada.

Jedyne co pozostaje to liczyć się z tymi słabościami akceptować go jakim jest i cieszyć się z całej reszty zalet..

No powiem Ci że optyka optyka ale poprawić powinni apk. Bo jest spoko ale powinno być lepiej!

Dnia 2/21/2016o10:21, tpawel napisał:

Spróbuj camera fv-5, w redmi note 2 dawala bardzo dobre rezultaty. Minus ze trzeba za nią zaplacic w google play,ale eliminuje softowe problemy aparatow xiaomi

Wyslane z G7 przez Tapatalk

Nawie się właśnie i odrazu leppiej.

Jak dla mnie brakuje oryginalnej 2 rzeczy zarządzania EV -3/+3 i wymuszenia minimum otwarcia przesłony

Opublikowano
10 hours ago, xpablito said:

No powiem Ci że optyka optyka ale poprawić powinni apk. Bo jest spoko ale powinno być lepiej!

Nawie się właśnie i odrazu leppiej.

Jak dla mnie brakuje oryginalnej 2 rzeczy zarządzania EV -3/+3 i wymuszenia minimum otwarcia przesłony

takie zarządzanie jest, kliknij paluchem żeby złapać ostrość, pokaże Ci się kółko i możesz nim kręcić zwiększając i zmniejszając ev

Opublikowano

Jak są dobre warunki ale muszą być naprawdę dobre to zdjęcia wychodzą okej. Zdjęcia z kwiatami - jedne są z HDR a jedne bez, ostatnie dwa zdjęcia są robione snapchatem i nałożone są na te dwa filtry.

db031b805fab570936201e14b07a1d1e.jpge44ffccb0c726ce0ad0e45d70365ed17.jpgba5bf0cb95095d1c6b84961c06548187.jpg1fe94e009fce2b1bbf77e4e570f53746.jpg7cc72b5924ff7be927c527d75284b7d5.jpgfa437448a4aeedf724bfc7c4f54f8a1c.jpg5242fb3305b772ed2daeca101e3288f6.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
Dnia ‎23‎/‎02‎/‎2016o09:48, acidbrain napisał:

No niestey. Przesiadłem się I9300 i samsung robił o niebo lepiej zdjęcia..

camera fv i ustaw sobie zamiast P opcje S i krotki - mega poprawa :)

Dnia ‎22‎/‎02‎/‎2016o21:08, kukid1 napisał:

takie zarządzanie jest, kliknij paluchem żeby złapać ostrość, pokaże Ci się kółko i możesz nim kręcić zwiększając i zmniejszając ev

dzeki nie wiedzialem o tym :) test zrobie zaraz

P.S. dziala za***iscie.. testuje dalej orginalna..

Edytowane przez xpablito
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...