rowek99 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Wersja MIUI: Miui 7 od MIUIPolska 6.1.29 (rozwojowa) Posiadany smartfon: Xiaomi Redmi Note 2 Jakim użytkownikiem jesteś? Początkujący Opis znalezionego błęduWitam wszystkich, Wczoraj pokusiłem się o zainstalowanie romu z miui polska, wcześniej miałem miui v7 7.00 coś tam, nie pamiętam, ale ze spolszczeniem. Wszystko chodziło dobrze oprócz problemu z mikrofonem podczas rozmów, ale nie o to chodzi. Postanowiłem zainstalować miui polska, wybrałem najnowszy dostępny rom czyli 6.1.29, zrobiłem wszystko wedłóg instrukcji, tyle, że tam są podane 2 metody, no i niby dla mojego XRN2 preferowana jest metoda 2. Ja zrobiłem wszystkoz metody 1, poszło jak po maśle. No ale wszystko pięknie śmigało lecz problem z wysyłaniem sms. Sms do mnie dochodziły lecz nie mogłem i dalej nie mogę wysyłać. Zmieniłem apkę do sms i też nic. Pomyślałem, że to bug w systemie, że nowy to może mieć jakiś problem. Więc zainstalowałem wersję 6.1.21 i to samo. Postanowiłem w takim razie zrobić instalację romu według metody 2. Tak też zrobiłem, po zainstalowanie romu chińskiego wyskakiwał cały czas jakiś problem, co chwilę wyskakiwało z dołu okienko, że jakiś bug czy coś tam i niżej dwa przyciski cancel i drugi report, czy jakoś tak, ale przebrnąłem przez to i zrobiłem dalej tak jak w instrukcji. No i zainstalowałem znowu rom 6.1.29, udało się, ale dalej problem się nie rozwiązał, nie mogę wysyłać sms. Proszę o pomoc, bo już nie wiem czy coś spierdzieliłem, czy co? LogcatJeśli napotkałeś FC (Force Close), koniecznie wstaw logcat!
rowek99 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 Nie sprawdzałem, zaraz tak zrobię.
rowek99 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 No więc tak z karty z orange SMS poszedł normalnie. Ja mam w plusie i do tej pory przed aktualizacja nie miałem z nią problemów, a tera są.
rowek99 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 Już po problemie, a tkwił w tym,że nie miałem ustawionego numeru centrum SMS. Numer wprowadziłem i jest wszystko git. Taka blachostka a ja dopatrywalem się niewadomo czego. Wszystko wyjasne. Pozdrawiam użytkowników i życzę miłego korzystania z miui polska.
ZduneX25 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi