korbielow Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Witam! Zaznaczam, że jestem nowy tu na forum. Kupiłem na aliexxpress i Czekam na Xiaomi Redmi 3 Redmi3 Snapdragon 616 Octa Core 2GB RAM 16GB 5.0" Chciałbym się zapytać co pootrzymaniu tego tel mam zrobić? Czy mam mu wgrać jakiś nowy soft ? Czy jest na niego nowy soft ? Czy da się to zrobić? Jak to zrobić? Rozumiem,że ten soft który wgraja chińczyki jest zły ? Z czym lepszy jest taki soft z miuipolska ? Proszę o poradę. Edytowane 13 Lutego 2016 przez korbielow
kedar1333 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Na początek musisz odblokować bootloader bez niego nic nie wgrasz. Na forum jest to opisane. Softu z językiem polskim do niego narazie nie ma, będzie za jakieś dwa trzy tygodnie. Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka
kufciak Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Kwestia tylko czy da się go odblokować podanym toolem od Xiaomi do wersji z mtk? Bo szczerze mówiąc wątpię żeby to działało... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
mrosi Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Oprócz tematu, popraw też pierwszy post, żeby miał jakąś logikę, a nie był ciągiem przeklejanych z Aliexpress wpisów. Poza tym, jako nowicjusz powinieneś przede wszystkim przeszukać Forum pod kątem potrzebnych informacji. Dopiero potem zakładać temat.
p3x! Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Co zrobić - sprawa prosta. Włączyć i używać. W zależności od źródła jedni piszą, że będziesz miał już dostępną wersją z pół spolszczeniem inni, że jak napiszesz do Goldiego to Ci wyślą z oryginalnym softem. Osobiście też czekam na wysyłkę od Goldiego - liczę na to, że w przyszłym tygodniu wyślą i w pierwszym tygodniu marca otrzymam telefon. W zależności od wersji będziesz miał już zainstalowane Google Play i kilka innych śmieciowych programików albo czysty soft Xiaomi (wtedy sam musisz zainstalować Google Play ze sklepu Chińskiego - 3 minuty i masz). A potem to już tylko korzystać
sznikers99 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Top-one może wysłać z oryginalnym romem, wystarczy napisać do nich we wiadomości. (tak mają w opisie) Skąd informacja o wymogu aliexpress na multi rom?
sznikers99 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-2G-RAM-16G-ROM-Metal-Body-Red-Rice-2-4100-mAh-Snapdragon/342812_32593513062.html " Please leave us message if you want a sealed box.Otherwise we will unseal the box to do "Quality Control",flash the Multi-language ROM and install Google play! The original box from Xiaomi,Meizu,Huawei(Honor),Lenovo(ZUK),ZTE(Nubia),Oneplus,OPPO,Letv are sealed.They are only with English and without google play. "
Rekomendowane odpowiedzi