Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Zaznaczam, że jestem nowy tu na forum.

Kupiłem na aliexxpress i Czekam na

Xiaomi Redmi 3 Redmi3  Snapdragon 616 Octa Core 2GB RAM 16GB 5.0" 

Chciałbym się zapytać co pootrzymaniu tego tel mam zrobić?

Czy mam mu wgrać jakiś nowy soft ?

Czy jest na niego nowy soft ?

Czy da się to zrobić? Jak to zrobić?

Rozumiem,że ten soft który wgraja chińczyki jest zły ?

Z czym lepszy jest taki soft z miuipolska ?

Proszę o poradę.

Edytowane przez korbielow
Opublikowano

Na początek musisz odblokować bootloader bez niego nic nie wgrasz. Na forum jest to opisane. Softu z językiem polskim do niego narazie nie ma, będzie za jakieś dwa trzy tygodnie.

Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kwestia tylko czy da się go odblokować podanym toolem od Xiaomi do wersji z mtk? Bo szczerze mówiąc wątpię żeby to działało...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Oprócz tematu, popraw też pierwszy post, żeby miał jakąś logikę, a nie był ciągiem przeklejanych z Aliexpress wpisów.

Poza tym, jako nowicjusz powinieneś przede wszystkim przeszukać Forum pod kątem potrzebnych informacji. Dopiero potem zakładać temat.

Opublikowano

Co zrobić - sprawa prosta. Włączyć i używać. W zależności od źródła jedni piszą, że będziesz miał już dostępną wersją z pół spolszczeniem inni, że jak napiszesz do Goldiego to Ci wyślą z oryginalnym softem. 

Osobiście też czekam na wysyłkę od Goldiego - liczę na to, że w przyszłym tygodniu wyślą i w pierwszym tygodniu marca otrzymam telefon. W zależności od wersji będziesz miał już zainstalowane Google Play i kilka innych śmieciowych programików albo czysty soft Xiaomi (wtedy sam musisz zainstalować Google Play ze sklepu Chińskiego - 3 minuty i masz). 

A potem to już tylko korzystać ;) 

Opublikowano

Top-one może wysłać z oryginalnym romem, wystarczy napisać do nich we wiadomości. (tak mają w opisie) 

Skąd informacja o wymogu aliexpress na multi rom?

Opublikowano

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-2G-RAM-16G-ROM-Metal-Body-Red-Rice-2-4100-mAh-Snapdragon/342812_32593513062.html

" Please leave us message if you want a sealed box.Otherwise we will unseal the box to do "Quality Control",flash the Multi-language ROM and install Google play! The original box from Xiaomi,Meizu,Huawei(Honor),Lenovo(ZUK),ZTE(Nubia),Oneplus,OPPO,Letv are sealed.They are only with English and without google play. "

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...