demwsb Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Witam jestem od wczoraj posiadaczem tego urządzenia.I mam problem z konfiguracją MMS dla sieci Plus Oczywiście używam dual sim karta pierwsza to Plus z którego dzwonię i wysyłam SMS karta druga to T-Mobile mam tam pakiet LTE 25GB Jak to skonfigurować by moc otrzymywać MMS. Jeżeli będzie potrzebne jeszcze jakieś info to piszcie.Pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 2016 przez demwsb
marceleqs Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Hej. U mnie jest tak jak na screenach i działa dobrze. Nic nie zmieniałem od kiedy tel sam sobie ustawił to po włożeniu karty. Ps. A jak Ci działa internet w Plus? Szybko? Bez przerw? Bez zamulania? Jaki masz soft? 1
demwsb Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 2 minuty temu, marceleqs napisał: Ps. A jak Ci działa internet w Plus nie testowowałem bo mam LTE z T-mobile 4 minuty temu, marceleqs napisał: Jaki masz soft? 7.0.919.0 stable opisz jak wejść w Edytowanie punktu dostępu bo nie mogę znaleść
Adreholt Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Ja na rn2 na sim 2 gdzie mam internet 25gb w plus smiga ładnie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Dutche Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 A jakie macie ustawienia mmną w Play.nie mogę wysłać mms wklei ktoś ustawienia? Albo co i jak poustawiać
marceleqs Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 7.0.919.0 stable opisz jak wejść w Edytowanie punktu dostępu bo nie mogę znaleść Wchodzisz w: Ustawienia Sieci komórkowe Karty SIM Punkty dostępowe I klikasz na strzaleczke od punktu MMS albo Internet zależy co chcesz edytować. Potem wchodzisz w dany parametr i ci się włącza jego edycja. Na końcu dajesz: Więcej Zapisz i gra gitara. Ja na rn2 na sim 2 gdzie mam internet 25gb w plus smiga ładnie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka No ja mam właśnie na Sim2 internet z plusa. Czasem śmiga aż miło a czasem tragedia.. Dziwne jest to że bywają momenty że film na YT chodzi a strona www wywala błąd albo długo ładuje.. kupy się to nie trzyma.
demwsb Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Jakoś nie widzę tej ścieżki co podałeś Edytowane 14 Lutego 2016 przez demwsb
Tajniak Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Kliknij w drugą kartę (co masz ustawioną na internet), czyli T-Mobile i tam masz punkty dostępowe... Edytowane 14 Lutego 2016 przez Tajniak
Simono_pl Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) Koledzy, obecnie używam dwóch kart z sieci Plus w swoim telefonie. Pamiętam, że jak miałem jedną kartę na początku i poprzedni ROM to mms chyba działały. Wysyłam je i odbieram sporadycznie, ale wolałbym aby działały cały czas. Obecnie jak napisałem mam włożone dwie karty SIM i internet ustawiony na drugą, ROM oficjalny global dev 6.5.19 Dzisiaj dostałem akurat dwa mmsy na SIM1 i nie mogę ich pobrać, próbowałem też przełączyć internet na SIM1 i wtedy je pobrać i też bez rezultatu. Transmisji danych jako takiej nigdy nie wyłączam gdyż na obu kartach mam pakiety internetowe. Czy ktoś zna jakieś sensowne rozwiązanie, aby MMSy działały na obu kartach automatycznie i poprawnie albo przynajmniej na SIM1? Edit: Zresetowałem teraz ustawienia APN i mmsy się pobrały. Edytowane 31 Maja 2016 przez Simono_pl
Dutche Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Miałem kłopoty z mms w sieci Play pomogła instalacja tego nowo miui 8 teraz wszytko działa
Simono_pl Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Pojawił mi sie znowu problem z MMSami. Nie pobierają się na SIM2 mimo poprawnych ustawień. Obie karty z sieci Plus, internet ustawiony na SIM2. Na SIM2 mam służbowy numer i raz kiedyś od święta dostaje MMSy, które to powinienem móc przeczytać (obecnie muszę czekać, aż dostanę info z Plus, że się nie udało i ma sprawdzić na foto.plus.pl). Pomoże ktoś rozwiązać problem? Na stronie mms ma prawie 300KB, a w telefonie pokazuje mi 32KB do pobrania, dziwne. Edytowane 7 Lipca 2016 przez Simono_pl
lesiu81 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Dnia 12.02.2016 o 17:26, marceleqs napisał: Hej. U mnie jest tak jak na screenach i działa dobrze. Nic nie zmieniałem od kiedy tel sam sobie ustawił to po włożeniu karty. Ps. A jak Ci działa internet w Plus? Szybko? Bez przerw? Bez zamulania? Jaki masz soft? hej, mam tak wszystko ustawione i nie działają MMS (nie da się wysłać a jak do mnie ktoś wysyła to mam tylko info że jest wiadomości i do kiedy jest ważna). Jakiś pomysł Tel z Miui 9.3
Rekomendowane odpowiedzi