Skocz do zawartości
  • 0

Pływające okienko przychodzącego połączenia, zamiast pełnego ekranu

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Nie wiem czy tytuł tematu jest zrozumiały, lecz chodzi mi dokładnie o to co napisałem. Na jakimś filmiku z prezentacji MIUI widziałem coś takiego, że przychodzące połączenie pojawiało się w formie pływającego okienka przy górnej belce, zamiast tego pełnoekranowego - nie zasłaniało nam wtedy tego nad czym aktualnie pracowaliśmy. Czy tę opcję można gdzieś włączyć, czy z którąś aktualizacją to znikło?

Wersja MIUI 6.2.4 na Mi4 :P

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Pewnie jest, ale trzeba coś aktualnie robić. I nie wiem czy nie działa to tylko z systemowymi aplikacjami.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Chodzi o to że jeżeli np. piszesz sms w fabrycznej aplikacji to wtedy pojawi się to pływające okno zamiast na całym ekranie :)

Wysłane z mojego Mi-4c

Później sprawdzę czy faktycznie to jeszcze działa :)

• 0
Opublikowano

Nie tylko w systemowych apkach działa. Jeśli tylko coś robisz na telefonie jak przeglądanie Internetu, fb albo inną aplikacja To połączenie wyrzuca na górze ekranu.

• 0
Opublikowano

Kolega wyżej prawdę powiada. Podczas grania też pojawia mi się belka na górze ekranu. Tapnięciem w słuchawkę po prawe/lewej stronie odbieram/odrzucam a tapnięciem w ową belkę wywołuję przychodzące połączenie na cały ekran

• 0
Opublikowano

Ehhh - standardowe pytanie: ustawiłes pływające okienka?

Ustawienia- powiadomienia - powiadomienia aplikacji - kontakty i dialer - pływające okna włącz.

Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE

• 0
Opublikowano

U mnie działa zawsze i wszędzie. Nie miałem jeszcze sytuacji ze cos robię i wyrzuciło mi na pełny ekran jak ktoś dzwoni.

• 0
Opublikowano

Już mniej więcej to ogarnąłem. Nie wszędzie się to pływające okienko pojawia - tzn. nie w każdej sytuacji. Tak czy siak dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Mi działa również tylko w wybranych aplikacjach, np. przy przeglądaniu tapatalk nie działa i wywala pełny ekran, ale już w grze UniWar działa ok i wysuwa samą belkę.

• 0
Opublikowano
Dnia 10.02.2016o17:53, Winiu89 napisał:

Możesz powiedzieć gdzie ci to działa? Bo u mnie tylko w aplikacji do sms.

Wysłane z mojego Mi-4c

W sumie sprawdzałem właśnie tylko w aplikacji SMS, nie chce mi się każdej z osobna testować. Zakładam, że bez problemu powinno z preinstalowanymi aplikacjami to współgrać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...