Bato Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Czy jest jakaś opcja żeby ustawić automatyczny tryb nocny w przeglądarce internetowej w określonych godzinach? Sent from Mi4c via Tapatalk
mrosi Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 2 godziny temu, Bato napisał: Czy jest jakaś opcja żeby ustawić automatyczny tryb nocny w przeglądarce internetowej w określonych godzinach? Sent from Mi4c via Tapatalk Czemu miałoby to służyć...?
Bato Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 Proste, odpalasz przeglądarkę w nocy i nie dostajesz po oczach białym tłem i jasnym ekranem. Za to w ciągu dnia masz białe żeby było dobrze widać. Wiem oczywiście że można sobie to przełączać ręcznie ale wygodniej gdyby samo się robiło Sent from Mi4c via Tapatalk
mrosi Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 43 minuty temu, Bato napisał: Proste, odpalasz przeglądarkę w nocy i nie dostajesz po oczach białym tłem i jasnym ekranem. Za to w ciągu dnia masz białe żeby było dobrze widać. Wiem oczywiście że można sobie to przełączać ręcznie ale wygodniej gdyby samo się robiło Sent from Mi4c via Tapatalk Ludzie jakoś się ostatnimi czasy tak rozleniwili, że wszyscy i wszystko ma za nich wszystko robić... Jedyna opcja to ręczne włączenie trybu czytania, który upodabnia ekran i wyświetlany na nim obraz do tego, z jakimi ma się do czynienia w typowych czytnikach e-book (E-Ink). Nie ma tu żadnej automatyki, chyba że za taką uzna się zmniejszenie na wartość minimalną (lub bliską minimalnej) suwak poziomu jasności. W trybie automatycznej jasności ustawia on wartość minimalną, do jakiej czujnik oświetlenia może wygasić ekran.
Bato Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 No cóż, lenistwo matką wynalazków Tryb czytania to jednak nie to samo, chociaż również korzystam z niego, ale raczej by pozbyć się nadmiaru niebieskiego koloru na wyświetlanym obrazie. Sent from Mi4c via Tapatalk
fred Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Cóż, dla istotniejsza jest jasność otoczenia niż godzina. Można być w nocy bardzo jasnym otoczeniu, jak i w dzień w półmroku.
Rekomendowane odpowiedzi