Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest jakaś opcja żeby ustawić automatyczny tryb nocny w przeglądarce internetowej w określonych godzinach?

Sent from Mi4c via Tapatalk

Opublikowano
2 godziny temu, Bato napisał:

Czy jest jakaś opcja żeby ustawić automatyczny tryb nocny w przeglądarce internetowej w określonych godzinach?

Czemu miałoby to służyć...?

Opublikowano

Proste, odpalasz przeglądarkę w nocy i nie dostajesz po oczach białym tłem i jasnym ekranem. Za to w ciągu dnia masz białe żeby było dobrze widać. Wiem oczywiście że można sobie to przełączać ręcznie ale wygodniej gdyby samo się robiło :)

Opublikowano
43 minuty temu, Bato napisał:

Proste, odpalasz przeglądarkę w nocy i nie dostajesz po oczach białym tłem i jasnym ekranem. Za to w ciągu dnia masz białe żeby było dobrze widać. Wiem oczywiście że można sobie to przełączać ręcznie ale wygodniej gdyby samo się robiło :)

Ludzie jakoś się ostatnimi czasy tak rozleniwili, że wszyscy i wszystko ma za nich wszystko robić...

Jedyna opcja to ręczne włączenie trybu czytania, który upodabnia ekran i wyświetlany na nim obraz do tego, z jakimi ma się do czynienia w typowych czytnikach e-book (E-Ink). Nie ma tu żadnej automatyki, chyba że za taką uzna się zmniejszenie na wartość minimalną (lub bliską minimalnej) suwak poziomu jasności. W trybie automatycznej jasności ustawia on wartość minimalną, do jakiej czujnik oświetlenia może wygasić ekran.

Opublikowano

No cóż, lenistwo matką wynalazków :)

Tryb czytania to jednak nie to samo, chociaż również korzystam z niego, ale raczej by pozbyć się nadmiaru niebieskiego koloru na wyświetlanym obrazie.

Opublikowano

Cóż, dla istotniejsza jest jasność otoczenia niż godzina. Można być w nocy bardzo jasnym otoczeniu, jak i w dzień w półmroku.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...