Brzosti Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Czy ktoś się orientuję dlaczego po próbie zaktualizowania systemu, nie ważne której wersji, pojawiają mi się na ekranie jedynie biały paski? System jaki udało mi się znaleść który działa w 100% prawidłowo to zainstalowany przez Flash Tool V7.1.1.0 Global. Próba zainstalowania każdego nowszego kończy się zawsze występowaniem pasków na ekranie.
d3tr0 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Coś w systemie bo jak na 7.1.1.0 działa bez problemu, instalowałeś przez TWRP tak jak powinno się to robić z wipe cache system data i dalvik ?
Brzosti Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie, nie instalowalem przez TWRP. Pierwszy raz ten błąd wystąpił podczas aktualizacji MIUIPolska przez aplikacje aktualizacje. Przez pół roku tak aktualizowałem i wszystko było w pożądku, aż w końcu mi takie coś wywaliło. Potem aby uratować telefon wgrałem przez Flash Tool stabilną wersje MIUI V7.1.1.0 Global która działa prawidłowo, natomiast przy próbie wgrania nowszych wersji V7.1.2 lub V7.1.3 znowu pojawiają mi się jedynie paski. Nie pomogło nawet użycie opcji Format All + Download.
d3tr0 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 No to ciekawa rzecz, a spróbował byś miflash ? Masz przystępny opis i pliki potrzebne https://www.dropbox.com/sh/t7nq40yy6d51rvq/AAAWg3yQVDI9Cyv4agbczMExa?dl=0 Zainstaluj go to MIUI 6 przygotowane pod TWRP i MIUI Polska. Lepiej by mu zrobić flash all bo chyba tu jest problem.
Brzosti Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 MIUI 6 zainstalowało się pomyślne, ale i tak po wgraniu MIUI Polska znowu wywaliło kreski. Próbowałem już kilka roomow i każdy który się opierał na MIUI wyższym niż 7.1.1.0 powoduje występowanie kresek. Zna ktoś może jakieś wytłumaczenie tego dlaczego tak się dzieje?
Rekomendowane odpowiedzi