Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, w związku z niedawną przesiadką z WP na androida mam kilka pytań. Przeszukałem forum ale niestety odpowiedzi nie znalazłem stąd też postanowiłem założyć nowy temat.

1. czy istnieje jakaś darmowa nawigacja offline korzystająca z wcześniej pobranych map? na WP świetnie działał Here Drive wraz z Here Maps, tutaj w sklepie znalazłem tylko Here Maps, do których ściągnąłem już mapę Polski ale bez nawigacji raczej nic mi to nie da

2. jak można zmienić domyślne ikony poszczególnych aplikacji? nie chodzi mi tutaj i zmianę motywu i wyglądu wszystkich ikon, tylko o konkretne przypadki, przeglądając forum zdaje się, że widziałem jak ktoś o takiej możliwości wspomniał

3. jak wyłączyć komunikaty cell broadcast?

4. chciałbym zmienić układ górnej belki, tzn przenieść zasięg na lewą stronę, godzinę na środek, a po prawej zostawić samą baterię. Wyczytałem, że potrzebuję do tego innych motywów. Mam jednak problem z aplikacją Themes gdyż jest w całości po chińsku (Redmi 3) i nie mam pojęcia jak zmienić na angielski. Druga sprawa to czy mogę z pobranego motywu użyć tylko kropkek zamiast kresek przy zasięgu, a całą resztę zostawić standardową?

5. czy mogę gdzieś ustawić aby na górnej belce pojawiała mi się informacja o rodzaju połączenia z siecią? na WP zawsze było np. 3G, H+, LTE; a tutaj tylko czasem mi się pojawi 4G (to jest LTE?), ale najczęściej nie ma nic.

z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc

Opublikowano
10 minut temu, wujek22 napisał:

Co do 1 punkty to here mają nawigację w standardzie i nawet fajne działa

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

o kurcze faktycznie... w WP to były dwie osobne aplikacje, w życiu bym nie przypuszczał, że tutaj jest to w jednej,dzięki!

Opublikowano
Dnia 7.02.2016o21:34, Sifo Dyas napisał:

Hej, w związku z niedawną przesiadką z WP na androida mam kilka pytań. Przeszukałem forum ale niestety odpowiedzi nie znalazłem stąd też postanowiłem założyć nowy temat.

1. czy istnieje jakaś darmowa nawigacja offline korzystająca z wcześniej pobranych map? na WP świetnie działał Here Drive wraz z Here Maps, tutaj w sklepie znalazłem tylko Here Maps, do których ściągnąłem już mapę Polski ale bez nawigacji raczej nic mi to nie da

2. jak można zmienić domyślne ikony poszczególnych aplikacji? nie chodzi mi tutaj i zmianę motywu i wyglądu wszystkich ikon, tylko o konkretne przypadki, przeglądając forum zdaje się, że widziałem jak ktoś o takiej możliwości wspomniał

3. jak wyłączyć komunikaty cell broadcast?

4. chciałbym zmienić układ górnej belki, tzn przenieść zasięg na lewą stronę, godzinę na środek, a po prawej zostawić samą baterię. Wyczytałem, że potrzebuję do tego innych motywów. Mam jednak problem z aplikacją Themes gdyż jest w całości po chińsku (Redmi 3) i nie mam pojęcia jak zmienić na angielski. Druga sprawa to czy mogę z pobranego motywu użyć tylko kropkek zamiast kresek przy zasięgu, a całą resztę zostawić standardową?

5. czy mogę gdzieś ustawić aby na górnej belce pojawiała mi się informacja o rodzaju połączenia z siecią? na WP zawsze było np. 3G, H+, LTE; a tutaj tylko czasem mi się pojawi 4G (to jest LTE?), ale najczęściej nie ma nic.

z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc

1. Mapy Offline od Google np...

2. Pobierasz interesujące Cię ikonki, wrzucasz do MIUI i... zrobione.

3. Tego czasami nie wyłączasz u operatora?

4. Musisz zastosować odpowiedni motyw, sam tego nie zmienisz, chyba, że jakieś xposed, czy coś, ale nie wiem czy to nadal działa..

5.  Ustawienia->Powiadomienia->Pokaż nazwę operatora.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Nezumi napisał:

1. Mapy Offline od Google np...

2. Pobierasz interesujące Cię ikonki, wrzucasz do MIUI i... zrobione.

3. Tego czasami nie wyłączasz u operatora?

4. Musisz zastosować odpowiedni motyw, sam tego nie zmienisz, chyba, że jakieś xposed, czy coś, ale nie wiem czy to nadal działa..

5.  Ustawienia->Powiadomienia->Pokaż nazwę operatora.

Dziękuję. Co do pytania drugiego, skąd mogę pobrać ikonki, gdzie dokładnie je wrzucić i ustawić ich zmianę? Czy to może działa na podstawie podmiany oryginalnej na nową?

3. Nie jestem pewien, na wcześniejszych telefonach nic takiego u operatora nie wyłączałem i nie było problemu.

5. To pozwoli na pokazanie nazwy operatora a mi zależy na informacji o rodzaju połączenia. To jest w ogóle możliwe na androidzie?

Opublikowano

Jak będzie widoczna nazwa, to rodzaj też :). Z tego co wiem to tak, podmieniasz ikonki w katalogu... Ale który? Nah, nie pamiętam, od pół roku używam 1 zestawu z motywów. Co do Cell broadcast to widzę, że już wiesz gdzie to powinno być? Tylko w tym miejscu może być ta opcja, jak jej tam nie ma... cóż... innego miejsca nie znam.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...