TonyT Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Witajcie, Problemem większości osób na forum jest odrzucenie wniosku o odblokowanie bootloadera. Nie musicie czekać kolejny miesiąc. Żeby odblokować bootloadera w około 24h wystarczy wysłać krótki e-mail na : [email protected] . Jeśli całość ma przebiec sprawnie,treść e-maila powinna wyglądać następująco : " Hi,I was trying to unlock bootloader in my Xiaomi Redmi Note 3 , but my application was rejected. I don't want to wait another month for next rejection. I know that you can unlock my device remotely. I'm advanced user of android and I know the danger of changing the firmware. I want to unlock bootloader because i want to install custom rom with my native language (Polish). This is the data about my Xiaomi account : Xiaomi ID : ************** (wpisujemy Xiaomi ID) Mail : ************** (Podajemy swój e-mail przypisany do konta) Phone number: *************** (podajemy swój nr.tel) Software version :************** (podajemy wersje - softa jak ją sprawdzić ?- folder narzędzia - appka z białą strzałką na niebieskim tle) Location : Poland Thank you for your support , XYZ " Wysyłamy taki mail , po kilku godzinach dostajemy standardową odpowiedź od skośnookich,po mniej więcej 24h przychodzi SMS,że urządzenie zostało odblokowane. Pozdrawiam i miłej zabawy z MIUIPolska ! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n9sgroup Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Ciekawe czy dostane zgodę Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
WesolyRomek Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Dzięki, dostałem odpowiedź o Nowym Roku i support będzie pracował dopiero po 14-stym lutego: Hi Sir/Madam, Thank you for your support and attention towards XiaoMi. Thank you for the information provided to us kindly. Kindly noted that we will be passing on this case to the technical support for the solution, Please do noted that since currently China is experiencing National New Year holiday off. Technical support team will not be able to return to the office until Fedburary 14th. We will be getting back to you once the result coming back in then :) We appreciate your understanding and cooperation. If you have any further question, please feel free to contact us. May you experience a lifetime of love, happiness and joy! Best regards, Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Mi tak odblokowali Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodens79 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 59 minut temu, WesolyRomek napisał: Dzięki, dostałem odpowiedź o Nowym Roku i support będzie pracował dopiero po 14-stym lutego: Hi Sir/Madam, Thank you for your support and attention towards XiaoMi. Thank you for the information provided to us kindly. Kindly noted that we will be passing on this case to the technical support for the solution, Please do noted that since currently China is experiencing National New Year holiday off. Technical support team will not be able to return to the office until Fedburary 14th. We will be getting back to you once the result coming back in then We appreciate your understanding and cooperation. If you have any further question, please feel free to contact us. May you experience a lifetime of love, happiness and joy! Best regards, Dostalem wlasnie taka sama odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 ja bym proponował nie korzystać z szablonu, bo to właśnie zalew jednakowych wniosków był przyczyna tak drastycznego obcięcia akceptacji. No i warto wspomnieć nie tyle o "custom rom with my native language (Polish)", ale ja bym wpisał wyraźnie, że to chodzi o MIUI PL, w końcu Acid jest im doskonale znany Ale to tylko takie moje dywagacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawryl Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 I ja dostałem taka sama odpowiedz, co do zasypywania ich takimi samymi mailami to fakt... Dlatego odesłałem im w odpowiedzi życzenia z okazji święta;)... Sie zobaczy co z tego wyjdzie:) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekvtec Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Ja po odmowie napisałem do nich kazali mi zwiększyć aktywność na forum czyli mail z automatu, następnie zwiększyłem aktywność mam range Gold , napisałem już 3 maile i zero odzewu od paru dni Chyba ten unlock nie jest mi dany aha i mam jeszcze dwa konra dodatkowe gdzie już minęło 10 dni i nadal nie dostały sms Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Ja po odmowie napisałem do nich kazali mi zwiększyć aktywność na forum czyli mail z automatu, następnie zwiększyłem aktywność mam range Gold , napisałem już 3 maile i zero odzewu od paru dni Chyba ten unlock nie jest mi dany aha i mam jeszcze dwa konra dodatkowe gdzie już minęło 10 dni i nadal nie dostały sms Na jaki adres piszesz? Pisz na [email protected] Działają bardzo szybko. Podajesz im: Xiaomi ID Nr telefonu Model telefonu Soft Jutro będziesz miał zgodę Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark695 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Dostałem zgodę,ale nie mogę odblokować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pieronsky Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Mogę odblokować bootloader na romie Xiaomi.eu Stable? Bo wiem ze od kilku dni można także na stable, ale czy ten custom się liczy? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutche Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Podbijam pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Przechodzimy na pulpicie do Security > Permissions > ROOT i zaznaczamy dostęp do root dla Flashify (będziemy musieli wybrać „Next” kilka razy i na końcu „Accept”). Należy także wyrazić zgodę na pobranie ROOTa gdyż domyślnie w romie dev nie jest on już dodawany. przy tej opcji jak wejde w security i dostep do root nie wyswietla mi się zadna aplikacja.... co mnam zrobic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Flashify musi być odpalony w tle Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 wlasnie nawet jak jest odpalone to nie dziala... mam sogta tego dev rom z polskim wgranym przez sp flash tool Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 A nie musi być przypadkiem china dev? Wydaje mi się, że było pisane tysiąc razy, ale mogę się mylić bo nie mam tego problemu i tak z ciekawości zaglądam do tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 ja mam zainstalowany ten dev xiaomi.eu 6.1.14. czyli na nim sie nie da zainstalowac miui polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 W instrukcji chyba jest napisane, że oficjalny china dev trzeba wgrać. Więc może najpierw zrób tak jak instrują koledzy, a wtedy w razie ewentualnego niepowodzenia pytaj. Sprawdziłem. Tak, jest napisane wyraźnie. Więc na tę chwilę odstaw wszelkie kombinacje na bok, postępuj wg instrukcji i jeśli wtedy coś pójdzie nie tak to pytaj. Ale instrukcja jest tak napisana, że powinno to być bajecznie proste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 tylko jak terqaz wgrac ten orginalny dev rom jak bład wyskakuje przez chec wgrania przez updater Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Ja Ci nie powiem, może masz uszkodzony updater? Spróbuj może full wipe i wtedy. Albo wgraj przez Flash tool jakiś inny rom i może na nim będzie ok updater. A może jest wersja oryginalnego pod Flash tool. Szukaj i ucz się przy okazji Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 wszystko jest ok. działało wczesniej przed wgraniem xiaomi.eu 6.1.14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 No to jeśli przed wgraniem tego eu działało, a teraz nie działa to raczej updater w tym romie jest do bani Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil23 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 a jak przejsc teraz z tego romu na stable czy na dev? pierwsze chyba trzeba na stable... wiesz baku moze jak to zrobic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martek993 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Co to się dzieje z tymi tematami i postami, im dłużej nie będziecie czytać całego działu nim napiszecie kolejne powtarzające się i niepowiązane z danym tematem posty, tym dłużej będzie się robił burdel, z którego nikt nic nie zrozumie. Czytam ten dział od samego początku i już sam się zaczynam mocno gubić. Odnośnie romów, bootloadera itp na Redmi Note 3 nie ma chyba, aż tylu informacji nawet na oficjalnym forum. Wystarczy usiąść i poczytać. Teraz zanim ktoś to wszystko posprząta i poselekcjonuje to miną wieki, a wy dalej nie będziecie mieli odblokowanego bootloadera, bo nie czytacie... so sad.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera na dwóch kontach. Metoda z wysłaniem e-mail do Xiaomi Europe jest bardzo skuteczna. Polecam. Ważne, aby mieć w pełni aktywowane konto Mi Account, czyli potwierdzony numer telefonu oraz e-mail. Ważne jest też, żeby zarejestrować się na forum Xiaomi i napisać kilka postów celem podniesienia rangi na forum. Dobrze jest mieć rangę Diamond, ale nie jest to wymagany (konieczny) warunek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
62bartek Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Ja wysłałem wczoraj w nocy i dostałem takie odp : Hi Sir/Madam, Thank you for your support and attention towards XiaoMi. Thank you for letting us know of this information, Kindly check the link from below for the bootloader unlock apply: http://www.miui.com/unlock/ Kindly noted that once unlock the bootloader, it can not be able to lock again. Please do read below message for the potential risks after unlock bootloader: 1. Allowed to modify system important component, and is likely to cause equipment damage to some extent; 2. device Security will lose the guarantee, vulnerable to malware attacks, resulting in personal privacy data leaks; 3. parts of the highly security function of the system, such as: find device, value-added services and so on will not be supported; 4. Part of the system functions will be modified, will affect the system regarding of the latest version upgrades, unable to experience the MIUI latest service. Please do noted that above is not all the risks, please do think twice before the bootloader process apply 1.kindly check if the mobile device is developer version to process the unlock. 2. Kindly apply for the unlock and download the unlock tool into computer. 3. please log into mi account which already have the permission to unlock. 4. after log in, manually enter into bootloader mode (turn of mobile device, press power button + volume down together ) 5. log into mi account which have the permission to unlock through computer, connect mobile device. 6. click on the “ unlock ", after 10-15 seconds to complete the unlock. We appreciate your understanding and cooperation. If you have any further question, please feel free to contact us. May you experience a lifetime of love, happiness and joy! Best regards, Linsey XiaoMi European Customer Service Center Website: http://www.mi.com/en/store/ E-mail: [email protected] “Always believe that something wonderful is about to happen”. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutche Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Dnia 9.02.2016o17:08, Jacobi napisał: Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera na dwóch kontach. Metoda z wysłaniem e-mail do Xiaomi Europe jest bardzo skuteczna. Polecam. Ważne, aby mieć w pełni aktywowane konto Mi Account, czyli potwierdzony numer telefonu oraz e-mail. Ważne jest też, żeby zarejestrować się na forum Xiaomi i napisać kilka postów celem podniesienia rangi na forum. Dobrze jest mieć rangę Diamond, ale nie jest to wymagany (konieczny) warunek. Ja nie mam żadnej rangi na forum napisałem od siebie o chęci zainstalowania polskiego miui gdzie jest wsparcie j.polskiego po 7 dniach dzisiaj dostałem zgodę wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
baranxd13 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 (edited) On 2/9/2016 at 5:08 PM, Jacobi said: Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera na dwóch kontach. Metoda z wysłaniem e-mail do Xiaomi Europe jest bardzo skuteczna. Polecam. Ważne, aby mieć w pełni aktywowane konto Mi Account, czyli potwierdzony numer telefonu oraz e-mail. Ważne jest też, żeby zarejestrować się na forum Xiaomi i napisać kilka postów celem podniesienia rangi na forum. Dobrze jest mieć rangę Diamond, ale nie jest to wymagany (konieczny) warunek. a masz może użyczyć jedno konto na chwile zeby usunac bootloadera ? bo nie chce czekac a dzsiaj kupilem nota 3 Edited February 12, 2016 by baranxd13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baranxd13 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 A wogóle jak sprawdzic czy mam zablokowany bootloader bo byc moze nie mam : ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 28 minut temu, baranxd13 napisał: A wogóle jak sprawdzic czy mam zablokowany bootloader bo byc moze nie mam : ? Masz na pewno, spróbuj wejść do recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baranxd13 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 10 minutes ago, GeoRedfox said: Masz na pewno, spróbuj wejść do recovery. + i przycisk zasilania tak ? 19 minutes ago, GeoRedfox said: Masz na pewno, spróbuj wejść do recovery. Nic sie nie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 24 minuty temu, baranxd13 napisał: + i przycisk zasilania tak ? Tak, ew. przez aplikację updater. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baranxd13 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 (edited) 55 minutes ago, GeoRedfox said: Tak, ew. przez aplikację updater. Pokazuje mi zebym podlaczyc usb o co chodzi ? Edited February 12, 2016 by baranxd13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Pokazuje mi zebym podlaczyc usb o co chodzi ? Updater ten który masz zainstalowany na telefonie. I jeżeli sprawdzales że wejście do recovery nic nie powoduje to oznaka że masz go zablokowanego (jak każdy kto telefon dopiero kupił) Tapnięte z Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Odblokowanie bootloadera Xiaomi - konto MiAccount ze zgodą na odblokowanie - ktoś chętny? pisać na priv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts