Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

nagle przestał mi reagować boczny przycisk wygaszania ekranu, blokuję ekran za pomocą kłódki na ekranie, szukałam w ustawieniach, ale chyba odpowiedzi tam nie znajdę. Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano
1 godzinę temu, nataliab napisał:

hej,

nagle przestał mi reagować boczny przycisk wygaszania ekranu, blokuję ekran za pomocą kłódki na ekranie, szukałam w ustawieniach, ale chyba odpowiedzi tam nie znajdę. Ma ktoś jakiś pomysł?

sprawdź w settings > additional settings > buttons

tam może masz włączenie/ wyłączenie przycisku POWER

ja mam redmi 3, u mnie tego nie ma, ale nie znam się, nie wiem jaką wersję miui masz w RN3, może akurat jest taka opcja u Ciebie.

w tym wątku masz screen i widać, że niektórzy mogą wyłączyć ten przycisk

http://en.miui.com/thread-138579-1-1.html

Opublikowano

nie mam takiej opcji, ale na pewno problem nie tkwi w samym przycisku tylko w jakichś ustawieniach, ponieważ przycisk działa przy odblokowywaniu ekranu.

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, od niedawna posiadam nowy Redmi 3 Pro i równiez mam podobny problem z przyciskiem power który przestał reagowac oraz przyciskiem vol-. Ktoś coś wie co mogłoby to naprawić? Boje się że jak mi się wyłączy tel to go już nie wlacze. Vol+ działa normalnie. Problem powstał nagle bez żadnych zdarzeń mechanicznych czy fizycznych. Mam odblokowany bootloader i wgrany xiaomi.eu i do tej pory wszystko działało ok.

Opublikowano

Kurde, nie pamiętam jak to naprawiłam,  ale na pewno nie był  to błąd  techniczny tylko kwestia grzebania  w ustawieniach. Więcej  się to już  nie powtórzyło. Niestety pamięć  mam kurzą,  więc  musisz sam do tego  dojść. 

Opublikowano

Już wszystko ok:-D musiał to być jakiś chwilowy lag systemowy bo po restarcie wszystko wróciło do normy ale trochę się bałem że już go nie włącze a trochę byłoby szkoda bo całkiem niedawno go kupiłem;-)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam serdecznie.

Też miałem takie objawy z przyciskiem włączający telefon i zciszającym, które pojawiły się nagle bez żadnej przyczyny.

Rozwiązałem problem restartując telefon. A dokładniej w Bateria i wydajność ‹ Zasilanie ‹ Ustaw ‹ Inne ustawienia ‹ Zaplanowane włączenia/wyłączenia - ustawiłem wyłączenie i za minutę ponowne włączenie. Bezpiecznie i bez problemów. Po restarcie przyciski zaczęły działać.

Pozdrawiam Darek.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.11.2016 o 10:24, Darek_ppp napisał:

Też miałem takie objawy z przyciskiem włączający telefon i zciszającym, które pojawiły się nagle bez żadnej przyczyny.

U mnie się to pojawiło własnie kilka minut temu  przy podłączeniu ładowarki - nagle pyk ekran się włączył (chociaż ładowarka jeszcze w sieci nie była) i padły przyciski. Pomogło zaplanowane wyłączenie czasowe (chociaż sam się już nie włączył zgodnie z planem - trzeba było ręcznie odpalić przyciskiem)

Edytowane przez Keleos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...