nataliab Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 hej, nagle przestał mi reagować boczny przycisk wygaszania ekranu, blokuję ekran za pomocą kłódki na ekranie, szukałam w ustawieniach, ale chyba odpowiedzi tam nie znajdę. Ma ktoś jakiś pomysł?
saracynek Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 1 godzinę temu, nataliab napisał: hej, nagle przestał mi reagować boczny przycisk wygaszania ekranu, blokuję ekran za pomocą kłódki na ekranie, szukałam w ustawieniach, ale chyba odpowiedzi tam nie znajdę. Ma ktoś jakiś pomysł? sprawdź w settings > additional settings > buttons tam może masz włączenie/ wyłączenie przycisku POWER ja mam redmi 3, u mnie tego nie ma, ale nie znam się, nie wiem jaką wersję miui masz w RN3, może akurat jest taka opcja u Ciebie. w tym wątku masz screen i widać, że niektórzy mogą wyłączyć ten przycisk http://en.miui.com/thread-138579-1-1.html
nataliab Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 nie mam takiej opcji, ale na pewno problem nie tkwi w samym przycisku tylko w jakichś ustawieniach, ponieważ przycisk działa przy odblokowywaniu ekranu.
ZduneX25 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
lukmar16 Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Witam, od niedawna posiadam nowy Redmi 3 Pro i równiez mam podobny problem z przyciskiem power który przestał reagowac oraz przyciskiem vol-. Ktoś coś wie co mogłoby to naprawić? Boje się że jak mi się wyłączy tel to go już nie wlacze. Vol+ działa normalnie. Problem powstał nagle bez żadnych zdarzeń mechanicznych czy fizycznych. Mam odblokowany bootloader i wgrany xiaomi.eu i do tej pory wszystko działało ok.
nataliab Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Opublikowano 17 Maja 2016 Kurde, nie pamiętam jak to naprawiłam, ale na pewno nie był to błąd techniczny tylko kwestia grzebania w ustawieniach. Więcej się to już nie powtórzyło. Niestety pamięć mam kurzą, więc musisz sam do tego dojść.
lukmar16 Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Już wszystko ok musiał to być jakiś chwilowy lag systemowy bo po restarcie wszystko wróciło do normy ale trochę się bałem że już go nie włącze a trochę byłoby szkoda bo całkiem niedawno go kupiłem
Darek_ppp Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Witam serdecznie. Też miałem takie objawy z przyciskiem włączający telefon i zciszającym, które pojawiły się nagle bez żadnej przyczyny. Rozwiązałem problem restartując telefon. A dokładniej w Bateria i wydajność ‹ Zasilanie ‹ Ustaw ‹ Inne ustawienia ‹ Zaplanowane włączenia/wyłączenia - ustawiłem wyłączenie i za minutę ponowne włączenie. Bezpiecznie i bez problemów. Po restarcie przyciski zaczęły działać. Pozdrawiam Darek.
Keleos Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Dnia 22.11.2016 o 10:24, Darek_ppp napisał: Też miałem takie objawy z przyciskiem włączający telefon i zciszającym, które pojawiły się nagle bez żadnej przyczyny. U mnie się to pojawiło własnie kilka minut temu przy podłączeniu ładowarki - nagle pyk ekran się włączył (chociaż ładowarka jeszcze w sieci nie była) i padły przyciski. Pomogło zaplanowane wyłączenie czasowe (chociaż sam się już nie włączył zgodnie z planem - trzeba było ręcznie odpalić przyciskiem) Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Keleos
mrosi Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: nie wykonujesz poleceń Administracji.
mrosi Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi