GarryMoveOut Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Mam Asusa K52Jc chcę kupić jakiś zamiennik baterii do niego bo oryginalna bateria trzyma już tylko 10 minut góra. Na allegro nie patrzę nawet na jakieś nonamy bo pewnie spali mi laptopa albo zasilacz. Zastanawiam się nad dwoma o powiększonej pojemności GreenCell Pro albo PurePower Plus. Czy jest sens kupowania takich baterii, czy one faktycznie mają lepsze ogniwa (nie chodzi mi tylko o pojemność ale i żywotność)? Czy może zwykłe GreenCell, PurePower, Whitenergy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Można też poddać go regeneracji. Są serwisy gdzie wymieniają ogniwa ze środka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryMoveOut Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 No wiem ale za regeneracje to zapłacę chyba tyle co za zamiennik. Jeszcze bym musiał znaleźć jakiś dobry serwis w Szczecinie, a z tym już może nie być tak łatwo. Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 A to już zależy jak znajdziesz, ale nie ograniczaj się do jednej miejscowości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryMoveOut Posted January 30, 2016 Author Share Posted January 30, 2016 Co ja Ci mogę powiedzieć nie pomogłeś mi, nawet pogorszyłeś sytuacje bo teraz to już sam nie wiem co mam zrobić Czy zamiennik i do tego który czy regeneracja jak tak to gdzie najlepiej Wcześniej to tylko się zastanawiałem który zamiennik wybrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Możesz jeszcze spróbować z http://avalon.co.ua/batteries/viewtopic.php?f=47&t=3622 Piszą, że sterowniki w tych bateriach są jakieś lipne, możliwe że masz dobre ogniwa. Zamiennik kosztuje 100zł i starcza na kilka miesięcy. Regeneracja ze 200zł i oryginał 300zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryMoveOut Posted January 30, 2016 Author Share Posted January 30, 2016 (edited) No 6 lat to już mogło zrobić swoje na ogniwach zobaczę jeszcze tego linka Edited January 30, 2016 by GarryMoveOut Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Ło, jak 6 lat to raczej do wymiany. Stan sprawdzisz w http://www.passmark.com/products/batmon.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts