miczkins Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html W dniu wczorajszym ukazała się wersja stabilna romu od Xiaomi.eu, sposób wgrania analogiczny do wersji deweloperskiej: Use SP Flash tool from the ZIP.Go to Download tab.Choose Download agent - DA_SWSEC.bin from SP Flash folder.Choose Scatter - MT6795_Android_scatter.txt from images folderAnd finally and very important - UNCHECK preloader (if don't - you are going to brick RMN3)Then flash as usual with SP Flash:Select Download Only option.Press Download button.Turn off RMN3.Press only vol down button on RMN3 and plug USB cable immediately. Keep button pressed.See the red bar in SP Flash. Now you can leave the button.See the yellow bar in SP Flash - that means flashing is started, wait until progress is 100% and window with green check mark appear. Flashing is done.Now disconnect USB cable, close the SP Flash and turn on RMN3. First start may take up to 10 minutes. Ze swojej strony polecam, na tym romie poprawiła się praca baterii jak również modułu bluetooth. 1
pieronsky Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Wersja DEV to ta 6.1.1.4 dostępna na forum? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
miczkins Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 To jest wersja dev: [ROM] Xiaomi.eu 6.1.14 Global EU Rom (SP Flash Tool) 25 minut temu, Dutche napisał: Jest język polski? Jest język polski. Nie ma chińskiego syfu.
robrexx Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 obecnie mam soft 6.1.21 eu , wie kto może jak się miewa bateria na tym sofciku stable co jest w temacie ? obecnie na 6.1.21 nie jestem za bardzo zadowolony z poziomu baterii a pamiętam że na stable z tego co mi się wydaje wytrzymała dłużej... z góry dzięki za feedback Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka jest jakas możliwość przejścia z 6.1.21 do tej 7.1.6.0 bez utraty danych ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Jacobi Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 wgraj flashtoolem 1532 tylko system.img, dane zostaną, nie będą utracone
Charvel Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ktoś w w/w wątku na en.mi.com napisał, że taki updejt z dev na stable się mu nie powiódł.
robrexx Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 aktualnie nie mam możliwości sprawdzić czy się wyspie przy upadte samego system. img, jak ktoś bd próbował niech się wypowie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mFMkrakow Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 trzeba mieć odblokowanego bootloadera ?
Charvel Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Nie trzeba. To obraz robiony specjalnie pod zablokowany BL.
robrexx Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 to jak z tym flashowaniem? da się bez utraty danych przejść na tego z dev ? tzn sam plik system wgrac? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
MarCiNWz Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ktoś wie czy bateria będzie trzymać lepiej niż na 6.1.21? Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka
Cieja Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 3 hours ago, miczkins said: http://en.miui.com/thread-216904-1-1.html W dniu wczorajszym ukazała się wersja stabilna romu od Xiaomi.eu, sposób wgrania analogiczny do wersji deweloperskiej: Use SP Flash tool from the ZIP.Go to Download tab.Choose Download agent - DA_SWSEC.bin from SP Flash folder.Choose Scatter - MT6795_Android_scatter.txt from images folderAnd finally and very important - UNCHECK preloader (if don't - you are going to brick RMN3)Then flash as usual with SP Flash:Select Download Only option.Press Download button.Turn off RMN3.Press only vol down button on RMN3 and plug USB cable immediately. Keep button pressed.See the red bar in SP Flash. Now you can leave the button.See the yellow bar in SP Flash - that means flashing is started, wait until progress is 100% and window with green check mark appear. Flashing is done.Now disconnect USB cable, close the SP Flash and turn on RMN3. First start may take up to 10 minutes. Ze swojej strony polecam, na tym romie poprawiła się praca baterii jak również modułu bluetooth. Jako, że jestem nowym użytkownkiem Androida (poprzednio WP), mam kilka pytań co do instalacji. 1. Use SP Flash tool from the ZIP. - z którego dokładnie ZIP mam użyć ? 2. Choose Download agent - DA_SWSEC.bin from SP Flash folder. - to samo co wyżej 3. Choose Scatter - MT6795_Android_scatter.txt from images folder - to samo co wyżej 4. And finally and very important - UNCHECK preloader (if don't - you are going to brick RMN3) - jak wykonać ten krok ? Póki co tyle pytań. Dzięki z góry za odpowiedź
kukid1 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 https://mega.nz/#!jNYylDBJ!ZSmwZALOiucQgQTidEqIrjSnIXtWCu14KpTNf2wjVSY ściągnij to i wszystko zrozumiesz do kroku 3. Krok 4 czyli masz odznaczyc pierwszy ptaszek jak na tym screnie
miczkins Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 1 godzinę temu, MarCiNWz napisał: Ktoś wie czy bateria będzie trzymać lepiej niż na 6.1.21? Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka Bateria trzyma lepiej. Połączenia bluetooth nie są tak często zrywane. 1
wojtekvtec Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) 1. Czy przenoszenie danych i ustawień itp. z chmury nie sprawia problemu po przesiadce z 6.1.21 z eu ? (bo jak wiadomo utrace pewnie wszystko z tel) 2. Czy jest on stabilniejszy i mniej błędny niż 6.1.21 ? 3. Czy są jakieś nowe wady których niema w 6.1.21 czy ogólnie warto się przesiąść ? Edytowane 28 Stycznia 2016 przez wojtekvtec
miczkins Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, wojtekvtec napisał: 1. Czy przenoszenie danych i ustawień itp. z chmury nie sprawia problemu po przesiadce z 6.1.21 z eu ? (bo jak wiadomo utrace pewnie wszystko z tel) 2. Czy jest on stabilniejszy i mniej błędny niż 6.1.21 ? 3. Czy są jakieś nowe wady których niema w 6.1.21 czy ogólnie warto się przesiąść ? Ad. 1 - nie miałem problemów z przeniesieniem ustawień z chmury, instalowałem telefon z totalnym wyczyszczeniem pamięci i importowało historię sms czy telefonów. Ad. 2 - nie zrywa połączeń bluetooth, nie drenuje baterii, poza tym zmian czy różnic nie zauważyłem Ad. 3 - nowych wad brak, działa bez zarzutu na tą chwilę, uważam że warto się przesiąść i mieć święty spokój z tą baterią, bo to jest chyba największy problem z wersją 6.1.21 xiaomi.eu - telefon odłączałem rano, a późnym wieczorem już miałem poniżej 20%, teraz około 35-40%. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez miczkins 1
pieronsky Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 A jak z baterią w porównaniu do oficjalnego stabilnego romu Xiaomi? Używam go na codzień, angielski mi nie przeszkadza. Najbardziej denerwuje mnie bateria, która nie trzyma tak jak powinna patrząc na pojemność. Jest lepiej niż na oficjalu? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
wyzga Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Potwierdzam wszystkie wnioski miczkinsa. Na 6.1.21 miałem nieustanny problem z BT, na tym ROMie problem zniknął. Bateria trzyma wyraźnie dłużej, szczególnie to widać podczas intensywnego użytkowania. Chciałem flashować samą partycję systemową, ale LoXaR odradził tą opcję i zalecił czystą instalację. Wszystkie dane przywracałem z chmury Xiaomi. Trwało to dość długo - pewnie serwery obciążone (?), ale wszystko zostało przywrócone. 1
Jacobi Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jednym słowem warto instalować wersje 7.1.6
Cieja Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jak mam uruchomić " Use SP Flash tool from the ZIP. " ?
wojtekvtec Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Dzięki za info, a jak tam nasz czytnik ? nadal taki szybki ?
Jacobi Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 wypakuj z zip'a, wewnątrz jest program SP Fast Tool
Cieja Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Just now, Jacobi said: wypakuj z zip'a, wewnątrz jest program SP Fast Tool Ale którym plikiem uruchamiam ten program ? Bo nie widzę niestety...
Jacobi Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 flash_tool.exe - uruchom jako administrator
Charvel Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 1. Czy przenoszenie danych i ustawień itp. z chmury nie sprawia problemu po przesiadce z 6.1.21 z eu ? (bo jak wiadomo utrace pewnie wszystko z tel) 2. Czy jest on stabilniejszy i mniej błędny niż 6.1.21 ? 3. Czy są jakieś nowe wady których niema w 6.1.21 czy ogólnie warto się przesiąść ? Ad. 1 - nie miałem problemów z przeniesieniem ustawień z chmury, instalowałem telefon z totalnym wyczyszczeniem pamięci i importowało historię sms czy telefonów. Ad. 2 - nie zrywa połączeń bluetooth, nie drenuje baterii, poza tym zmian czy różnic nie zauważyłem Ad. 3 - nowych wad brak, działa bez zarzutu na tą chwilę, uważam że warto się przesiąść i mieć święty spokój z tą baterią, bo to jest chyba największy problem z wersją 6.1.21 xiaomi.eu - telefon odłączałem rano, a późnym wieczorem już miałem poniżej 20%, teraz około 35-40%. 60% od rana do wieczora?!? Na moim smieciowym sofcie mam 50% przez 24h. To ja chyba podziękuję i obecnym stable i dev Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
miczkins Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ja pracuję telefonem. Zużycie energii dla każdego będzie inne. Odczułem znaczącą poprawę, tyle. Do tego soft porównuję do wersji deweloperskiej również od Xiaomi.eu, nie twierdzę, że Twój ROM nie jest lepszy z jakiegoś powodu.
wojtekvtec Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Aby przejść na tą wersję muszę zainstalować zwykłą chińską stable ? bo mam 6.1.21 eu i mam blad w flash toolu jak chce przejść z niej
stackerob Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Przed chwilą przechodziłem z tego: 6.1.21 Global EU ROM z ROOT'em na te stable i nie było żadnego problemu z flash'em. Korzystałem z flashtoola zawartego w romie, czyli v5.1532.00 Zobaczymy czy będzie lepiej z baterią tak jak poprzednicy piszą Jedyną wadą jest to, aby aktywować kartę sim do synchronizacji chmury trzeba zmienić język na angielski... Na polskim nie ma możliwości by aktywował konto MIUI.
MarCiNWz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Niestety dalej mam problemy ze streamowaniem muzyki po bluetooth do radia samochodowego Pioneer DEH-X5800BT. Cały czas przerywa i wariuje tempo. Jest nawet gorzej niż na 6.1.21 :/
wojtekvtec Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ok poszło musiałem jeszcze raz zainstalować MTK Driver wrócę z opinią po 2 dniach użytkowania
Stravi Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Próbowałem zrobić update(tylko plik systemu) z wersji 6.1.21 i niestety nie działała mi funkcja telefonu, cały czas proces telefonu się ubijał. Zrobiłem clean flash i teraz działa.
kaju666 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Hej, nie dostaję kodu xiaomi i nie moge aktywować konta. jakies pomysły? Ok posżło logowanie przez email a nie telefon. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez kaju666
isaak Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Niestety dalej mam problemy ze streamowaniem muzyki po bluetooth do radia samochodowego Pioneer DEH-X5800BT. Cały czas przerywa i wariuje tempo. Jest nawet gorzej niż na 6.1.21 :/ Mam to samo mam wrażenie że po minucie system albo zamyka program albo usypia bluetooth :/ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi