Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym przejść do oferty RBM na kartę gdzie jest darmowy internet lte na masztach Play. Nie mogę jednak trwale ustawić sztywnego operatora na PLAY 4G w ustawieniach. Tak jakby ten wybór w ogóle nie działał. Poniżej zrzuty z wyboru opcji i z programu pokazującego, że korzystam z TM. Dodam, że korzystam teraz z karty virgin jako drugiej w telefonie (do transmisji danych). 232b0249136bd2667387e833305cd958.jpg075004d051662bf2e08b024aa10dba0c.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zaintaluj Advanced signal status z marketu

Wejdź do Additional info

następnie Informacje o telefonie i ustaw na dole "Ustaw preferowany typ sieci" LTE Only ;)

SIM będzie łączyć się tylko z sieciami LTE.

Opublikowano

Alternatywnie mozna w engineering mode zrobic to samo dla tej karty sim.

Dochodzą Wam normalnie mmsy jak transmisje danych macie z innego sim?

Mi w rn2 nie chcialy

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zaintaluj Advanced signal status z marketu

Wejdź do Additional info

następnie Informacje o telefonie i ustaw na dole "Ustaw preferowany typ sieci" LTE Only

SIM będzie łączyć się tylko z sieciami LTE.

Rozumiem ale to nie rozwiązuje problemu - generalnie nie mam problemu z zasięgiem LTE (ten raczej jest w miejscach gdzie się poruszam) ale z tym że wchodzi mi roaming krajowy tzn w tym konkretnym przypadku T-Mobile.

Mi aktualnie dochodzą MMS y na numer na którym nie mam transmisji danych...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jakby nie było bata to bym nie zakładał tego wątku😉

Ale załadowałem w sim2 kartę RBM dałem na sztywno PLAY LTE i z wyłączonym roamingiem na razie trzyma się Playa. Może problemem była karta sim od virgin? dam znać jutro jak to wyszło...

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...