rafcio39 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Witam, ostatnio telefon upadł mi i rozbilem ekran... Wyswietlacz jest caly lecz digitizer jest pekniety. I teraz takie pytanie, co zrobić? Wymienic digitizer czy może cały ekran lcd? Da rady to jakoś zrobic? Pozdrawiam i proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 (edited) 2 minuty temu, rafcio39 napisał: Witam, ostatnio telefon upadł mi i rozbilem ekran... Wyswietlacz jest caly lecz digitizer jest pekniety. I teraz takie pytanie, co zrobić? Wymienic digitizer czy może cały ekran lcd? Da rady to jakoś zrobic? Pozdrawiam i proszę o pomoc Masz w telefonie Miui center pisz do nich, jedyne rozsądne działanie. Możesz też wejść tu: https://miuipolska.pl/serwis-miui-polska/ Edited January 27, 2016 by Grzesiuso Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcio39 Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 Z drugiej strony ja chcialbym to sam zrobic, wyslalem im opis zniszczen Podają oni wycenę uszkodzen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Dostaniesz w odp koszt naprawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcio39 Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 Fajnie że dostałem odpowiedź na temat wyceny... (nie chcę robić nowego wątku) Dobra ekran wymienię ale mam taki jeden bardzo denerwujący problem. Telefon się resetuje po jakimś czasie (zawiesza i restart). Czasem nawet kilka razy do logo "MIUI" i dalej reset. Czasem tak po kilka razy, zazwyczaj robi się to pod większym obciążeniem. Nie wiem czego to jest winą ROM'u czy urządzenia. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Najprawdopodobniej romu, ale 100% gwarancji nie ma. Miałem takie Romy na mi3, że miałem taki random restart ze 3 razy dziennie. Działo się to właśnie przy dużym obciążeniu. System nie potrafił chyba sobie zwolnić ramu i szedł restart. Dało się też to rozpoznać Tak, że po każdym czyszczeniu ramu, wolnej pamięci było coraz mniej. Oczywiście to jest normalne, ale na przestrzeni kilku dni. A tu było tak, że ilość wolnego ramu spadała po godzinie o 200 MB. Później skończyłem z cotygodniowymi aktualizacjami i wrzucałem sprawdzone Romy i problem zniknął. Do dzisiaj siedzę na 5.9.24, aczkolwiek jeszcze lepiej u mnie działał 5.9.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcio39 Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 Jest jakaś możliwość "zapisania" systemu i wszystkich danych? Coś takiego jak recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Kopia MIUI, jednak mimo wszystko radzę na świeżo. Będzie pewniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcio39 Posted February 6, 2016 Author Share Posted February 6, 2016 A może jakiś polecany rom do mojego telefonu? Zauważyłem że jest coś takiego jak chmura xiaomi i ona mi wszystko pobiera Macie może jakiś fajny rom który jest stabilny i nie resetuje... (po zdowngradowaniu :_: telefon rzadziej się resetuję lecz jeszcze się resetuje) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Masz w zasadzie dwie opcje. Albo szukać w tematach o każdej z wersji która jest w porządku, albo polec na zdaniu administracji i zainstalować "stable" na bazie wersji rozwojowych Miuipolska. I tą drugą opcję bym doradził Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Najnowszy normalnie śmiga bez restartów i problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts