endeesik Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Witam, jestem nowym posiadaczem telefonu Xiaomi redmi note 2 i mam taki otóż problem, że wifi mimo iż jest połączone(pełny zakres kresek) to się rozłącza. W mieszkaniu mam zainstalowany wzmacniacz WiFi (taka sama nazwa jak głównego routera). Sytuacja wygląda tak, że włączam WiFi w telefonie, łącze się normalnie, korzystam może z 5 min i tracę połączenie z internetem mając wskaźnik wifi na pełnym poziomie. Dziś zainstalowałem MiuiPolska i dziś zaczęła się ta "usterka" nagminnie powtarzać. Jakieś pomysły co może być przyczyną takiego zachowania telefonu? Czy to może być problem związany ze wzmacniaczem sygnału wifi?
d3tr0 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 wipe cache, dalvik cache, było przed instalacją MIUI Polska ?
endeesik Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2016 Przed instalacją miuipolska nie miałem tego problemu, może raz się pojawił. W tej chwili to jest dosłownie co chwile. @edit Zrobiłem wipe cache i jak na razie telefon się uspokoił. Na chwilę obecną wszystko gra.
endeesik Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2016 Błąd nadal się pojawia, co ciekawe tylko na dole gdzie internet jest rozprowadzany przez główny router. Na górze gdzie mam wzmacniacz nic się nie dzieje a WiFi śmiga jak ta lala. W innych telefonach nie mam takiego problemu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
d3tr0 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Może po prostu nie lubi słabego sygnału wifi ta wersja co była wgrana. Ale ja dalej stawiam na Full wipe, samo cache to nie wszystko, ale do tego musisz mieć twrp.
endeesik Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2016 Full wipe był robiony wczoraj podczas instalacji miuipolska. Twrp mam i robiony już full wipe, jak będę w domu to zrobię znów. Mam nadzieję że to coś da. Co do zasięgu to siedzę tak naprawdę zaraz obok routera i się rozłącza tak czy siak Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
d3tr0 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 a który to MIUI Polska ci tak szaleje ? Może zainstaluj coś sprawdzonego i polecanego, 5.12.10 albo 7.0.8.0 z xiaomi.eu
endeesik Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2016 Full wipe nic nie dał, ale poradziłem sobie inaczej. Zmieniłem nazwę wzmacniacza na górze i teraz mam w domu dwie różne sieci, na dole inna, na górze inna. Lepsze to niż ciągle restartować WiFi na dole i się męczyć. MIUI Polska 6.1.21 - najnowsze. Jakby nie patrzeć problem zażegnany więc dziękuje za wszelkie porady
d3tr0 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi