Docent69 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Witam. Dostałem smartfon MI2S w ramach reklamacji innego telefonu z chin. Jest wgrane MIUI7.1.1.0 Stable. Jag wgrać polskie menu ewentualnie inne miui? Nie znam się dobrze na telefonach. Może ktoś poradzi jak to zrobić krok po kroku. Dziękuję.
kulig007 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ TapTap Tapatalk+MI4W
Docent69 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2016 Nie wiem co robię źle ale nic nie zainstalowałem. Przed wpisaniem pytania próbowałem z tamtej strony i nic nie wyszło.
preston2009 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Polecam metodę 3 z instrukcji instalacji czyli sposób MiFlash : Ładujemy do 100%! pobieramy MiFlash Instalujemy MiFlash. Warto zauważyć, że program zainstaluje niezbędne sterowniki USB, a także ADB co może nam się przydać w przyszłości, wyłączamy telefon i włączamy kombinacją vol- z power (tryb fastboot), podłączamy do kompa Mi2S System Windows zainstaluje sterowniki automatycznie jako Android Bootloader Interface, Jeśli masz Win7 jak ja to kilka razy będziesz musiał potwierdzić instalację niecertyfikowanych przez win7 sterowników, Pobieramy rom tgz lub tar.bz) z http://en.miui.com/a-234.html wybieramy "Xiaomi Mi 2/2S Latest Developer Version Fastboot File Download ", rozpakowujemy do dowolnego katalogu na dysku C bez spacji w nazwie! Archiwum może wymagać podwójnego rozpakowania. Do tego celu można użyć 7-zip. Uruchamiamy MiFlash i naciskamy Refresh (F5). Nasz telefon zostaje wykryty jeśli podłączony został w trybie fasboot (pkt 1), W programie klikamy na Browse... i wybieramy katalog images gdzie wypakowany był rom, Ja wybrałem flash all na dole bo miałem MIUI V5, a tam jest stary podział partycji systemu. Nowy od pewnej wersji V6 lub V7 jest inny więc trzeba flash all. Pamiętać trzeba tylko, że wtedy usunie wszystko z telefonu !! Znowu klikamy w Browse ale tym razem do Advance i wskazujemy ścieżkę do Fastboot script. Wybieramy flash_all_except_data_storage.bat - w ten sposób sformatowany zostanie system bez pamięci USB urządzenia. Naciskamy Flash i oglądamy efekt pracy programu, Po skończonym procesie system uruchomi się sam co trwa bardzo długo (około 15-20min z napisem Mi na czarnym tle. Po tym pobierasz MIUIPolska na telefon i instalujesz przez aplikację Aktualizacje. Na końcu polecam wyczyścić do ustawień fabrycznych wraz z czyszczeniem pamięci wewnętrznej. Edytowane 24 Stycznia 2016 przez preston2009
Rekomendowane odpowiedzi