Jump to content

Dell Inspiron 5558

Kukurydza

Recommended Posts

Chcesz wydać 3 tys na laptopa Dell z rozdzielczoscia 1366? Daj spokój. Już lepiej kupić coś co ma nie wiem gorszy dysk

(który i tak możesz wymienić) kosztem wyższej rozdzielczości. Bierz coś co ma min 1650x.

Sam mam T500 Lenovo i na 15 calowej matrycy 1650x1050. Komfort pracy znakomity.

Wysłano z Mi4c

Link był tylko dla przykładu.

W identycznej cenie można znaleźć ten sam model z matrycą: 1920 x 1080.

Mój aktualny sprzęt ma już 7 lat i niestety z każdym tygodniem działa wolniej. Szukam czegoś co będzie służyło przez kilka kolejnych lat. Nie musi to być Dell, nie musi to być sprzęt gamingowy (chociaż fajnie by było gdyby pociągnął jakieś nowsze gry - mam 7-letniego kuzyna, który lubi pograć na komputerze. Jak przyjedzie to nie będę go musiał niańczyć - odpalę jakąś grę i przynajmniej będzie miał chłopak zajęcie 8-) W gry z mojej młodości grać nie chce  - dziwak jakiś z niego :-) Jak mu odpaliłem Pegazusa to mało co mnie nie wyśmiał.), byleby był w rozsądnej cenie (a przynajmniej w takiej cenie, która miałaby odzwierciedlenie w jakości) i służył latami bez dokładania do niego.

• 1 month later...

Hej, mam ten laptop z wieksza rozdzielczoscia. Co moge powiedziec - szału specjalnego nie ma, tragicznie też nie jest. Ekran nawet ładny. Dysk chodzi dość głośno i ciągle Windows go mieli, nie wiadomo po co. Osobiście bralbym wersję bez Windows 10 i dokupil siodemke.

U mnie jest lekko zle spasowana obudowa (klapka) i ekran sie wygina jak go nacisniesz od tylu.

Jak masz jakies pytania jeszcze to daj znac. Ale pewnie juz dokonales wyboru:)

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Dnia 24.01.2016o15:55, Acid napisał:

Chcesz wydać 3 tys na laptopa Dell z rozdzielczoscia 1366? Daj spokój. Już lepiej kupić coś co ma nie wiem gorszy dysk

(który i tak możesz wymienić) kosztem wyższej rozdzielczości. Bierz coś co ma min 1650x.

Kolega ma racje, lepiej kupić coś z gorszym dyskiem/mniejszą ilością ramu, ale o lepszym procesorze, ekranie, grafice, płycie głównej. Dysk można zawsze dołożyć(a nawet wymienić DVD na HDD i mieć dwa dyski), ram również ;) Kwestia tego jak na to patrzą producenci, bo z tego co wiem niektórzy nie patrzą przychylnie na otwieranie obudowy laptopa. Sam posiadam MSi i w serwisie powiedzieli, że te części śmiało można wymienić jeżeli jest do nich łatwy dostęp bez ściągania całej dolnej obudowy.

• 1 month later...